Hírmorzsák 2022-09-22 (9:45)

Robert Sarver el fogja adni a Sunst és a Mercury-t is, Adam Silver üdvözölte a döntését. Ime Udoka viszonyt alakított ki a Celtics egyik alkalmazottjával, felfüggesztés várhat rá, potenciálisan az egész szezont kihagyhatja. Lonzo Ball térdét ismét megműtik. Shai Gilgeous-Alexander lemarad az előszezon elejéről. Dennis Smith Jr. a Hornetstől kap lehetőséget. A Knicks nem hitt abban, hogy a Cavaliers valóban cserélni fog Donovan Mitchellért. A Pacers meghallgatja az ajánlatokat Myles Turnerért, de valószínűleg náluk kezdi a szezont a center. A Lakers visszavonultatja George Mikan mezét.

Robert Sarver közleményt adott ki arról, hogy el fogja adni a Phoenix Suns és a Phoenix Mercury csapatait. Mint ismert, Sarver a következő egy évben az NBA eltiltása miatt egyébként sem töltheti be a tulajdonosi jogkörét, és sokan követelték is a végleges távozását, most úgy tűnik, hogy eleget tesz ezeknek a kívánságoknak. Sarver a közleményében kiemelte, hogy hithű emberként hisz az engesztelésben és a megbocsájtásban, és arra számított, hogy az eltiltása alatt arra koncentrálhat, hogy helyreállítsa a meglévő érdekellentéteket szeretett csapatainál, de olyan könyörtelen időket élünk, amikben ez már nem lehetséges. Minden jót, amit tett, illetve amit még tehetett volna a jövőben, elnyom az, hogy miket mondott a múltban, és ezért megkezdi a Suns és a Mercury eladásához vezető folyamatot.

Sarver hozzávetőlegesen a Suns egyharmadát tulajdonolja jelenleg, amivel övé a legnagyobb részesedés a csapatból, és ő is a döntéshozó a tulajdonosok közül, ugyanakkor jogában áll vevőt keresni a teljes csapatra, nem csupán a saját részesedéseire. Sarver 2004-ben 400 millió dollárt fizetett a tulajdonjogokért, a Forbes legutóbbi becslése szerint jelenleg 1,8 milliárd dollárt ér a csapat, ugyanakkor a várakozások szerint 2 milliárd fölött lehet a végső ár. Ramona Shelburne (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy a tulajdonosváltás nem egy gyors folyamat lesz, várhatóan több hónapot fel fog ölelni a procedúra.

Sarver után Adam Silver is rövid közleményt adott ki, a liga komisszárja szerint ez a helyes következő lépés a franchise és a közösség számára is, ezért teljes mértékben támogatja Sarver döntését. A játékosszakszervezet elnöke, CJ McCollum is üdvözölte ezt a fejleményt, ezt tartja a megfelelő lépésnek, és azért köszönetet mondott Sarvernek, hogy arra az elhatározásra jutott, hogy eladja a csapatait.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy a Celtics fegyelmi eljárást indít Ime Udoka ellen, mivel intim viszonyt alakított ki a csapat egyik alkalmazottjával, amivel megsértette a franchise irányelveit. Az edzőre felfüggesztés várhat, amiről akár már a mai nap során bejelentést tehet a Celtics – Wojnarowski információi szerint még nem született végleges döntés, de az sem elképzelhetetlen, hogy a teljes 2022/23-as idényre felmentik Udokát a munkavégzés alól. Mindettől függetlenül az nem tűnik valószínűnek, hogy veszélyben lenne az edző állása, és ha valóban eltiltanák (akár rövidebb időre is), akkor minden bizonnyal Joe Mazzulla vehetné át a helyét ideiglenesen. Udoka 2010 óta kapcsolatban él Nia Long színésznővel, akitől gyereke is született, és aki 2015 óta a menyasszonya.

Ugyancsak Wojnarowski beszélt arról, hogy a Celticsnél korábban felmerült LaMarcus Aldridge szerződtetése, nyáron mutattak is némi érdeklődést a veterán játékos irányába. Nem elképzelhetetlen, hogy a Celtics valóban igazolni fog egy magasembert, miután Robert Williams III térdét meg kell műteni, és a felépülése könnyen belenyúlhat az alapszakaszba is, ugyanakkor Jay King (The Athletic) úgy tudja, hogy a Celtics nem fog veterán centert szerződtetni, Bruno Caboclo minap felszabadított helyét is inkább egy fiatal magasembernek adhatják oda.

A Bulls bejelentette, hogy ismét megműtik Lonzo Ball bal térdét, artoroszkópiás beavatkozásnak vetik alá. A műtétet jövőhét szerdán ejtik meg, és ezt követően 4-6 hét elteltével vizsgálják felül az állapotát, vagyis nagy biztonsággal kijelenthető, hogy lemarad az alapszakasz elejéről. Mint ismert, januárban egyszer már megműtötték Ballnak a térdét, és akkor 6-8 hetes kihagyást jósoltak neki, de azóta sem gyógyult meg teljesen, valami zavarta őt a térdében, amin a felületi kezelések sem segítettek.

A Thunder arról számolt be, hogy Shai Gilgeous-Alexander térdficam miatt kihagyja az előszezon kezdetét. A hátvéd bal térdét 2 hét múlva vizsgálják felül, vagyis ki fogja hagyni az előszezon első két meccsét.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Dennis Smith Jr. szerződést kapott a következő idényre a Hornetstől. Smith tavaly 37 meccsen átlag 17,2 percet játszott a Trail Blazersnél, míg a Hornets egész nyáron csereirányítót keresett. Rod Boone (The Charlotte Observer) úgy tudja, hogy nem garantált szerződést írtak alá a felek.

M.J. Walker és Quinton Rose a Knicks, Marques Bolden a Bucks, míg D.J. Stewart Jr. a Mavericks edzőtáborában bizonyíthat. Dusty Hannahs a Warriorsnál szignózott, de a várakozások szerint hamarosan fel is bontják a szerződését, csupán a G Ligás jogai miatt adtak neki szerződést.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Knicksnél nem tekintettek komoly veszélyként a Cavaliersre Donovan Mitchell megszerzése kapcsán, mivel úgy számoltak, hogy Evan Mobley miatt nem fognak lépni, akinek így Clevelandben nem adhatnak idő előtti 5 éves maximumot 2024 nyarán, csak egy évvel később hosszabbíthatnak vele, amikor korlátozott szabadügynök lesz. A Knicksnél úgy kalkuláltak, hogy a Cavaliers nem jelent komoly veszélyt a terveikre, és úgy érezték New Yorkban, hogy csak maguk ellen licitálnak, és nem egy másik csapat ellen.

Chad Buchanan egy rádióadásban beszélt Myles Turner jövőjéről. A GM szerint a center tökéletesen illeszkedik a csapatuk terveibe, és szeretnék azt is megnézni, hogy miként működik a párosa Tyrese Haliburtonnel, úgyhogy várhatóan a csapat tagja lesz az idény elején. Ettől függetlenül Buchanan nem zárta ki, hogy elcserélik a centert, természetesen más csapatok is nagyra értékelik őt, a Pacersnél pedig az a feladatuk, hogy meghallgassák az ajánlatokat érte, amennyiben azok olyanok, amik segíthetik a csapatot a fejlődésében.

A Lakers október 30-án a Nuggets elleni meccs során eleget tesz egy régi adósságának, ezen a napon visszavonultatják George Mikan 99-es mezszámát. Az NBA történetének első igazán domináns magasembere 1948/49 és 1953/54 között ötször nyert bajnoki címet az akkor még Minneapolisban játszó csapat színeiben, emellett 6 alkalommal választották be a liga legjobb ötösébe, részt vett az NBA történetének első 4 All-Star gáláján, 3 alkalommal pedig pontkirály is volt. Mikan az egész pályafutását a Lakersnél töltötte, 439 meccsen 23,1 pontot és 13,4 lepattanót átlagolt a színeikben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus