Hírmorzsák 2022-10-11 (10:30)

LaMelo Ball és Kristaps Porzingis bokája is kificamodott, Mason Plumlee lábfejsérülést szenvedett. Bradley Beal kikerült a protokoll alól. Aaron Nesmith lemaradhat az alapszakasz kezdetéről. A Hawks előrehaladott tárgyalásokat folytat Jae Crowderről. Paul George szerint Kawhi Leonard a Clippers egyértelmű első opciója, ő csak utána következik. Dennis Schröder azt állítja, annak idején nem is utasította vissza a Lakers hosszabbítási ajánlatát. Josh Hart lesz az ötödik kezdő a Trail Blazersnél. A Pistonsnál az ellenféltől függhet, hogy éppen Bojan Bogdanovic vagy Marvin Bagley III kezd. A Spurs lehívta Devin Vassell és Joshua Primo opcióját is.

Meglehetősen szerencsétlenül alakult a Hornets és a Wizards ma hajnali összecsapása, LaMelo Ball és Kristaps Porzingis is bokasérülést szenvedett, míg Mason Plumlee-nak a lábfeje sérült meg. Noha konkrét diagnózis egyik esetben sincs, leginkább Ball esetében van ok az aggodalomra, aki a sérülése után sokáig a földön maradt, mielőtt odabicegett a büntetővonalhoz, és amint bedobta a büntetőit, rögtön le is ment a pályáról. Steve Clifford elmondta, hogy remélik a legjobbakat, míg Plumlee kapcsán annyit mondott, hogy a következő meccset biztosan kihagyja.

A Wizards háza tájáról jobb hírek érkeztek, Wes Unseld Jr. meccset követő értékeléséből kiderült, hogy Porzingis sérülése nem komoly, és leginkább azért nem küldték őt pályára a folytatásban, mert a szezon kezdete előtt hatványozottan óvatosak akarnak lenni. Bradley Beal kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, a jelenlegi státusza day-to-day egy koronavírussal nem összefüggő megbetegedés miatt.

Scott Agness (Fieldhouse Files) számolt be róla, hogy Aaron Nesmith lábfejsérüléssel küzd, és emiatt nem biztos, hogy bevethető lesz az alapszakasz legelején. Rick Carlisle reménykedik benne, hogy az első meccsen ott lehet a pályán, de egyelőre ez kétségesnek tűnik.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Hawks előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sunsszal Jae Crowder játékjogának a megszerzéséről. A két csapat hetek óta kapcsolatban áll, a Hawks szeme előtt pedig egy olyan potenciális meccseket lezáró ötös lebeg, amiben Trae Young, Dejounte Murray, De’Andre Hunter és John Collins kapna még helyet Crowder mellett. Charania arról már nem számolt be, hogy a Suns milyen értéket kaphatna egy ilyen cserében.

Paul George szerint Kawhi Leonard az egyértelmű első opciója a Clippersnek, míg ő utána jön csak, és ezzel nincs is baja, és azon van, hogy terheket vegyen le Leonard vállairól, illetve kiegészítse a játékát. Mindenki arról beszél, hogy 1A és 1B opciók lennének ők, de most kimondja, hogy Leonard az első, ő a második, és amikor erről van szó, félreteszi az egoját. Leonard úgy véli, hogy mindketten önzetlenek, sokat megéltek már, amire építhetnek, emellett őszinte kapcsolatuk van egymással is, és ez megmutatkozik abban is, ahogyan a csapatot vezetik.

Kisebb huzavona után először edzett a Lakersszel Dennis Schröder, és ezt követően a sajtó rendelkezésére is állt. Természetesen megkérdezték arról, hogy annak idején visszautasított egy 4 éves, 84 millió dolláros hosszabbítási ajánlatot, amikor először játszott a Lakersnél: Schröder azt mondta, hogy nem volt semmilyen tényleges szerződés, ő sosem utasított vissza semmit, ez az egész nem igaz, és azt sem tudja, hogy ki találta ezt ki, de a média már csak ilyen. Az ESPN forrásai szerint ez csupán játék a szavakkal, mert amikor a Lakers felvette a kapcsolatot Schröder akkori ügynökével, a játékos képviselője azt jelezte, hogy inkább várnának a nyárig az egyezkedéssel – azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ez alapján valóban lehetséges az, hogy nem tettek tényleges szerződést Schröder elé, de nem zárja ki azt, hogy a Lakers 84 millióért akart volna hosszabbítani vele.

Schröder másról is beszélt, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy győzelmekhez segítse a csapatot, és ezt Darvin Ham is tudja, aki 10 éve ismeri őt. Bármi is kell a győzelemhez, meg fogja tenni, mert befejezetlen ügye van még a Lakersszel, és ezt el akarja varrni. Elsőre furán alakult a helyzete a Lakersnél, ezért azt mondta, hogy akár ingyen is játszana náluk, hogy más megvilágításba helyezhesse a dolgokat. Természetesen remek lett volna, ha egy hosszabb, nagyobb pénzt garantáló szerződést írhatott volna alá, és továbbra is ennek a kiharcolása a célja, de végső soron most itt van, és minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy a csapattársait győzelmek elérésében segítse.

A Trail Blazers edzőtábora előtt egyértelmű volt, hogy Damian Lillard, Anfernee Simons, Jerami Grant és Jusuf Nurkic is a kezdő ötös tagja lesz, viszont a kiscsatárposztért többen is harcba szálltak. Chauncey Billups bejelentette, hogy az idény elején Josh Hart lesz az ötödik kezdőjük, ő nyerte a versengést a sérüléséből felépülő Nassir Little-lel, valamint Justise Winslow-val szemben.

A Pistonsnál a hírek szerint az aktuális ellenféltől teszik függővé, hogy mi legyen a kezdő felállás: amennyiben alacsonyabb szerkezetben akarnak egy csapat ellen játszani, Bojan Bogdanovic lehet a másik csatár Saddiq Bey mellett, míg amikor magasabb szerkezettel akarnak kiállni, Marvin Bagley III kezdhet.

A Spurs nem meglepő módon lehívta Devin Vassell és Joshua Primo 2023/24-es idényre szóló opcióját is.

Az elmúlt nap során is történtek kisebb játékosmozgások. A Grizzliestől szabadlistára került Justin Bean és Jacob Gilyard, míg Matthew Hurt és Sean McDermott szerződést kapott tőlük. Chasson Randle a Nuggetsnél bizonyíthat. Tommy Kuhse szabadlistára került a Spurstől. A Celticsnél Luka Samanic távozott, A.J. Reeves érkezett. Ahogyan azt várni is lehetett, Mac McClung szabadlistára is került a 76erstől, miután aláírt a csapathoz. A Pelicans elengedte John Butler és John Petty Jr. kettősét, hogy Kelan Martin és Javonte Smart aláírhasson. A Magic keretében Alex Morales helyére Drake Jeffries érkezett. A Lakersnél LJ Figueroa távozott, Bryce Hamilton érkezett. A Thunder Abdul Gaddy leigazolását tette lehetővé Jaden Shackelford elengedésével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus