Hírmorzsák 2022-10-13 (8:15)

Marvin Bagley III 3-4 hetet hagy majd ki, rengeteg a sérült a Pistonsnál. Zion Williamson bokája megsérült, de nem komoly az eset. Körvonalazódik egy Clarkson-Crowder csere, a kiscsatárt kivásárolná a Jazz, aki várhatóan Miamiba vagy Atlantába menne. A Suns Kenyon Martin Jr.-t is nézegeti. A Celtics és Grant Williams között nem haladnak a tárgyalások. A Pacers négy fiatal spílere opcióját hívta le. Ball felépüléséig Dosunmu lesz a Bulls kezdőirányítója. Brook Lopez élete formájában. Joe Harris ott lehet a szezonnyitón. A Wolves vezetői a Gobert-cseréről beszéltek. Ben Simmons hálás a Netsnek, igyekszik nem komolyan venni a közösségi médiát. Penny Hardaway 2028-ig hosszabbított a Memphis Egyetemen. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Pistons magasembere, Marvin Bagley III várhatóan 3-4 hetet hagy majd ki. Bagley a tegnapi előszezon-meccsen csúszott el nagyon szerencsétlenül, de megúszta egy térdszalaghúzódással és csontzúzódással a jobb lábán. A Detroit egyébként nem áll jól a sérülésekkel, Nerlens Noelnek a talpszalagjával (plantar fasciitis) akad gondja, Jalen Durennek egy hetet kellett kihagynia vállsérülés miatt, Bojan Bogdanovic a vádlijával küzd - rajtuk kívül pedig Alec Burks, Kevin Knox és Hamidou Diallo sem egészséges. Dwane Casey vezetőedző szerint a sérülés az NBA része, ezért kell több jó játékost összeszedni, de ez a jelenlegi helyzet azért kicsit ijesztő - hozzátette, hogy ha élesben menne a játék, akkor Knox és Diallo pályára lépne, ami azért kicsit megnyugtató. 

Zion Williamson kisebb bokasérülést szedett össze ma hajnalban a Pelicans-Heat felkészülési meccsen, de a probléma day-to-day. A második negyedben ment le a pályáról, megvizsgálták, majd vissza is tért és játszott pár percet, ezt követően az öltözőben ismét megvizsgálták az orvosok, de nem találtak semmit. Willie Green vezetőedző is megerősítette, hogy valószínűleg edzést sem kell kihagynia. 

Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Phoenix Suns érdeklődik Jordan Clarkson iránt. A korábban Legjobb Hatodik Embernek választott hátvéd Chris Paul és Devin Booker mellett a harmadik labdás embere lehetne a Sunsnak a kispadról beszállva, ilyen szintű játékos még nem fordult meg Phoenixben Paul érkezése óta. Clarksonnak még 1+1 éves szerződése van, jövő nyáron játékosopcióval, az ellenérték pedig Jae Crowder köré épülő csomag lenne, akit a Utah kivásárolna, így a veterán kiscsatár-erőcsatár oda írhatna alá, ahová szeretne. Fischer szerint Crowder a Miami Heatbe akar visszatérni, de ezt a cserét direktben nem nagyon lehet összehozni, mivel egyelőre Victor Oladipo, Caleb Martin és Dewayne Dedmon új szerződése sem cserélhető. A Heat mellett a Grizzlies, Mavericks és Celtics érdeklődéséről is lehetett hallani, de ezek a szálak elhaltak - ha a Heat nem jön össze, akkor több szakértő szerint az Atlanta Hawks lehet a befutó. 

Fischer szerint a Suns Kenyon Martin Jr. iránt is érdeklődik. A Rockets kiscsatára nyáron jelezte a menedzsmentnek, hogy távozna, és állítólag a Suns mellett a Heat és a Trail Blazers is érdeklődött iránta. Arról is írt, hogy a Boston Celtics és Grant Williams között nem nagyon haladnak a tárgyalások - még öt napjuk van a feleknek, hogy megegyezzenek egy idő előtti hosszabbításról, de jelen állás szerint inkább az a valószínű, hogy ez nem történik meg és Williams nyáron korlátozott szabadügynökké válik. 

Az Indiana Pacers nem okozott meglepetést, minden fiatal játékosa esetében lehívta az opciókat: Tyrese Haliburton és Aaron Nesmith újoncszerződése negyedik, Chris Duarte és Isaiah Jackson harmadik évét kötötték le. 

Néhány játékosmozgás is történt. A Jazz elengedte Jeenathan Williamst és two-way szerződést adott Micah Potternek. A Miami Heatnél Dru Smith kapott ugyanilyen kontraktust, a gárda várhatóan kiteszi Marcus Garrettet, Mychal Muldert, Orlando Robinsont és Jamaree Bouyea-t - utóbbi három csatlakozik a Heat G-Ligás csapatához. A Trail Blazers Isaiah Millert és Jared Rhodent, a Celtics AJ Reevest, a Nuggets Kellan Gradyt, a Lakers Bryce Hamiltont engedte el - a Los Angeles közben leigazolta Nate Pierre-Louis-t. 

Lonzo Ball visszatéréséig Ayo Dosunmu lesz a Chicago Bulls kezdőirányítója - ezt a vezetőedző Billy Donovan jelentette be, aki nagyon elégedett fiatal hátvédje eddigi munkájával, szerinte készen áll a feladatra. A Bucks mestere, Mike Budenholzer még soha nem látta ennyire jó fizikai állapotban Brook Lopezt, ráadásul a center nagyon éhesnek tűnik, a pálya mindkét felén remekül mozog és kellően agresszívnek is tűnik. Az előző szezonban hátműtéten átesett, mindössze 13 meccsen játszó Lopez szerződése 2023 nyarán jár le, és több forrás szerint is szeretne hosszabbítani Milwaukee-ban. Steve Nash és Joe Harris is optimista azzal kapcsolatban, hogy a Nets súlyos sérülésből felépülőben lévő triplaspecialistája ott lesz-e a szezonnyitón. 

A nyár egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a Minnesota Timberwolves megszerezte Rudy Gobert-t. A vezetőedző Chris Finch most azt mondta, hogy ha megnézzük a liga Top30 játékosát, közülük maximum 3-4 elérhető, és közülük némelyikért 10 picket is elkérnek. Itt viszont akadt egy elérhető játékos, aki ráadásul jól passzol a rendszeredbe és olyan dolgokat csinál a pályán, ami tetszik - ahogy egyre mélyebbre ástak, egyre inkább azt érezték, hogy nem tehetik meg, hogy ne próbáljanak meg cserélni érte. Tim Connelly elnök szintén arról beszélt, hogy az elit játékosok listája igen rövid, és ha lehetőséged van egy ilyen játékosért cserélni úgy, hogy hasonló kaliberű kosarast nem kell adnod cserébe, az rettentő ritka - úgy érezték, hogy ilyen lehetőség már nagyon régen adódott, meg kell ragadniuk. 

A Brooklyn Nets évente egyszer a Brooklyn Bridge Parkban, szabadtéren edz, de Ben Simmonsnak itt sincs nyugta a haterektől - az edzésen dobott egy homályt, az erről készült videó pedig hamar felkerült az internetre. Nick Friedellnek (ESPN) Simmons elmondta, hogy legalább tízen dobtak több homályt is aznap, de az emberek csak az ő dobását pécézték ki, amire aztán fel is húzták a sztorit, hogy “Ben nem tud ezt vagy azt megcsinálni”. Simmons szerint nevetséges, hogy az emberek azt gondolják, hogy minden dobása homály - tudja, hogyan működik a közösségi média, igyekszik nem nagyon felhúzni magát ezeken. Arról is beszélt, hogy a franchise-tól, az edzőktől és a csapattól is minden segítséget megkap, hogy felépítse magát, de külön kiemelte Kevin Durantet, Kyrie Irvinget, illetve Royce O’Neale-t, akik miatt otthonának tekinti a Netset, így pedig csak a munkára kell fókuszálnia. 

A francia válogatott Theo Maledon szerződését nemrég bontotta fel a Houston Rockets, de a fiatal hátvéd nem tervezi, hogy hazatér Európába - csütörtökön kerül le a waiverről, utána az NBA-ben próbál meg kiharcolni magának egy helyet. 

Végül pedig egy kis NCAA: Penny Hardaway 2028-ig aláírt a Memphis Egyetemmel. Az egykori kiváló játékos az elmúlt négy évben 84-43-as mérleget hozott össze a Memphis Tigers vezetőedzőjeként, és ahogyan fogalmazott, számára ez az álomállás. Jövőre 2.5 millió dollárt fog keresni, ami évente növekszik majd 100 ezer dollárral. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus