Hírmorzsák 2022-11-09 (10:00)

Klay Thompsonra faultot kellett volna fújni a Warriors-Kings végén, de Steph Curry lépéshibáját is elnézték a játékvezetők, így pár nap alatt kétszer kapott ki ilyen hibából a Sacramento. Cam Johnsont megműtötték, két hónapra dőlt ki. Kyrie Irving találkozott Adam Silverrel. Az NBA.com szerint eddig az MVP és az Év Védője is Giannis Antetokounmpo. Mike Conley azt hitte, hogy a Clippershez cserélik, de most jól érzi magát a Jazznél. Jonathan Isaac két év után újra közel került a visszatéréshez. Mexikóvárosnak is lehet NBA-csapata.

Az NBA Last Two Minute jelentésében az szerepel, hogy valóban elmaradt egy döntő fújás a Warriors-Kings mérkőzés végén. 1,3 másodperccel az órán, hárompontos hátrányban Kevin Huerter kapta a labdát, és beleállt egy triplába, ha bedobja, akkor hosszabbítás, de kihagyta - viszont Klay Thompson megütötte a karját, amire faultot kellett volna fújni, Huerter pedig három büntetővel egyenlíthetett volna. A síp azonban néma maradt, a címvédő Golden State megúszta, és lezárta vereségszériáját. Mike Brown, a Kings vezetőedzője szerint mindenki tudta már akkor is, hogy fault volt, tudta, hogy a jelentés ezt meg is erősíti, de ettől még kikaptak, semmit sem segít rajtuk mindez.

Ez már csak azért is érdekes, mert ugyanebben a jelentésben szerepel az is, hogy az egylabdás végjátékban 16 másodperccel az órán Steph Curry egyértelmű lépéshibát vétett, de ezt sem fújták be, illetve hogy pár napja Tyler Herro dobott a Sactónak az utolsó pillanatban győztes triplát úgy, hogy teljesen egyértelműen ellépte, nem is kicsit - rövid időn belül kétszer kapott ki így a Kings. Brown szerint az egyik esetben faultolják a játékosát, de nincs síp, a másik esetben hatot lép az ellenfél játékosa, de ott sincs síp, úgyhogy a jelek szerint elég nehéz a Sacramento Kings tagjának lenni, pedig ő semmi mást nem szeretne, csak hogy a szoros helyzetekben jó döntést hozzanak a játékvezetők.

Rossz, bár bizonyos szempontból mégis jó hírt kapott a Phoenix Suns: Cameron Johnson műtéten esett át kedden, amely során a meniscusa egy részét eltávolították a jobb térdéből. Az ESPN forrásai szerint ez a megoldás azt eredményezi, hogy két hónapon belül visszatérhet a parkettre - ez a jó része, ugyanis más megoldással befejeződhetett volna a szezonja. Johnsonra egyébként nagy szüksége lenne a csapatnak négyes poszton, mert Jae Crowder nem áll rendelkezésre, és el fogják cserélni, Johnson volt a megoldásuk, most viszont nincs igazi opciójuk erre a posztra.

Szinte hihetetlen, de újra öt az öt elleni edzésmunkát végez Jonathan Isaac. Az Orlando Magic nagyreményű fiatalja folyamatos sérülésekkel küzd, félelmetes belegondolni, de utoljára a 2020-as buborékban játszott NBA-meccset - az az időszak a Lakers bajnoki címét hozta, azóta pedig történt egy-két dolog már a ligában, amiből Isaac kimaradt. A játékos maga beszélt arról, hogy már hetek óta játszik, a teste, a térde, a combhajlítója, mindene bírja is a terhelést, de egyszerűen ennyi kihagyás után még nincs meccskész állapotban, most ezen dolgoznak. A szörnyű térdsérülése után tavaly már majdnem visszatért, amikor súlyos combhajlító-sérülést szenvedett, a hosszú kihagyásában pedig az is szerepet játszott, hogy a tankoló Orlando nem látta értelmét az ő erőltetésének. Azt egyelőre nem tudni, hogy most mikor térhet vissza, állítólag még nem igazán bírja a tempót, de fokozatosan javul.

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Kyrie Irving Adam Silverrel találkozik a személyes botránya és eltiltása miatt, a The Athletic forrásai szerint pedig ez a találkozó jól alakult. A portál úgy tudja, hogy Irving és az NBA-komisszár "produktív meetingen van túl, tisztáztak és megértettek bizonyos dolgokat Silverrel - ez viszont kis túlzással lényegtelen abból a szempontból, hogy a Nets mihez kezd vele, ugyanis Joe Tsai szabott neki feltételeket a visszatéréséhez. 

Mike Conley úgy gondolta a nyár folyamán, hogy a Los Angeles Clippershez cseréli majd a Utah Jazz. Miután a csapat szétszedte a keretét, és a pletykák szerint valóban árulta Conley-t is, az irányító olyan információt kapott, hogy reális az esély a Clippershez kerülésére - a Los Angeles viszont végül inkább John Wall szerződtetése mellett döntött. Conley maradt Salt Lake Cityben és saját bevallása szerint nem is érezte túl jól magát eleinte, mert mindig bajnoki címekért, nagyobb célokért küzdött eddig, de Will Hardy vezetőedző hamar meggyőzte arról, hogy érdemes motiváltnak maradnia - szerinte az új tréner munkája miatt most jól érzi magát a csapatnál, olyan kosárlabdát játszanak, amit egy ideje már nem játszottak, élvezi, hogy segíthet a fiataloknak, egyáltalán nem bánja, hogy maradt.

Az NBA.com első MVP-figyelőjében Giannis Antetokounmpo áll az élen, szorosan mögötte következik Luka Doncic, ők a fő favoritok - a top ötbe még Donovan Mitchell, Ja Morant és Devin Booker fér be, a tízben Damian Lillard, Jayson Tatum, Pascal Siakam, a címvédő Nikola Jokics, valamint Shai Gilgeous-Alexander szerepel, de említést kapott még Jaylen Brown, Steph Curry, DeMar DeRozan, Kevin Durant és Trae Young is.

Ugyanígy cikket közölt a liga hivatalos honlapja az Év Védője díj esélyeseiről, és ott is Giannis áll az élen, szorosan mögötte Marcus Smarttal - a top hármat OG Anunoby egészíti ki, de megemlítették még Bam Adebayót, Mikal Bridgest, Lu Dortot, Herb Jonest, Brook Lopezt, Evan Mobley-t és Ivica Zubacot is.

A Stanford egyetemet választotta a nagy tehetségnek tartott Andrej Stojakovic, a korábbi NBA-sztár Peja Stojakovic fia. A kiscsatár a Texas, a UCLA és az Oregon helyett választotta a Stanfordot, a tavasz folyamán mindegyik egyetemnél próbázott, mindegyik nagyon szerette volna a soraiban tudni. Stojakovic jelenleg a 24. helyen áll az ESPN TOP100-as listáján a 2023-as osztályt tekintve.

A végére pedig az NBA esetleges bővítése: ugyan ezzel kapcsolatban Seattle és Las Vegas városa hangzik el legtöbbször, de Marc J. Spears forrásai szerint Mexikóváros is reális opció lehet. Jelen pillanatban nem sürgős bővíteni a ligát, de állítólag az NBA szívesen terjeszkedne egészen Mexikóig, ha az utazási problémákat megfelelően tudják kezelni, és biztosítják a gördülékeny lebonyolítást, akkor jó esély lehet arra, hogy az országhatáron túlra bővül a bajnokság. Márpedig Floridából, New Orleansból, Arizonából és természetesen Texasból elég rövid repülőúttal el lehet jutni Mexikóvárosba...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus