Hírmorzsák 2022-11-19 (11:00)

Giannis Harrell-lel és egy philadelphiai alkalmazottal is összeakaszkodott a Sixers-Bucks után. Tyrese Maxey és Ja Morant is megsérült. Az Atlanta John Collinst, a Philly Tobias Harrist, a Knicks Derrick Rose-t és Immanuel Quickley-t cserélné. A Bucksnak továbbra is kellene Jae Crowder, a Suns Collins mellett Harrison Barnest és Kyle Kuzmát is vinné. A Lakers érdeklődik Miles Bridges iránt.

Ma hajnalban megsérült Tyrese Maxey és Ja Morant is. A Sixers hátvédje még az első félidőben szenvedett bokasérülést és nem tért vissza a pályára, majd járógipszben hagyta el az arénát, de a röntgen negatív lett - ma megy MRI-re, utána tudhatunk többet, de a csapatnál elsőre nem túl bizakodóak. Morant szintén bokasérülést szenvedett a meccse végén, de a Memphis nem közölt róla semmit, csak annyit, hogy kiment a bokája, minden további vizsgálat pedig csak ma következik majd.

Érdekes közjáték zajlott le Philadelphiában a találkozó után is, amikor Giannis Antetokounmpo mindenképpen büntetőket akart még gyakorolni a mérkőzést követően. Montrezl Harrell, a Philly centere viszont odament, elvette a labdát Giannistól és közölte vele, hogy "Ez nem a kib*zott Milwaukee, tűnj a p*ba innen." Giannis erre két labdával tért vissza, de addigra a helyiek egyik alkalmazottja egy létráról már szerelte a palánkot, a görög pedig ellökte az útból a szerelő létráját, aki visszavitte azt, mire a görög felborította. Mikor Giannis másodszor is távozott, Thanasis Antetokounmpo próbálta hűteni a kedélyeket, de Harrellt ez nem igazán hatotta meg. Végül nagyobb balhé nem kerekdett az ügyből, de Giannist aligha kedvelték meg Philadelphiában - a kétszeres MVP annyit mondott, hogy ő senkivel sem akart tiszteletlen lenni, balszerencsésen alakultak az események. Ő egyszerűen csak akart dobni tíz büntetőt, hétnél tartott, amikor Harrell elvette a labdáját (állítólag ő is dolgozni akart a mai back-to-back előtt), pedig ő mondta neki, hogy dobálhatnak együtt is, őt nem zavarja. Szerinte nagyon amatőr dolog az, hogy elveszik a labdáját, ő nem tenne ilyet profi sportolóval. Harrell pedig annyit mondott, hogy megkérte Giannist, hogy távozzon, aki figyelmen kívül hagyta őt, ennyit a tiszteletről. 

A The Athletic információi szerint az Atlanta Hawks megint nyitott arra, hogy elcserélje John Collinst. Az erőcsatárral kapcsolatban már a korábbi években is fel-felmerült, hogy inkább értékre váltaná a csapat, most ismét ez az ötlet a vezetőség részéről - konkrét partner nincs, a Suns érdeklődött komolyabban korábban, de Collins fizetése és hosszú szerződése így egyben elég riasztó.

A New York Knicks is cseréken gondolkodik, Derrick Rose és Immanuel Quickley költözhet: túl sok hátvédjük van a keretben, Rose és Quickley is hasznos lehet máshol, ők viszont nem tudják igazán kiaknázni őket, így legalább az egyiküket mozdítanák.

Szintén a The Athletic jelentette, hogy a Lakers erősen gondolkodik Miles Bridges leigazolásán: a családon belüli erőszak vádja alól felmentett játékost az NBA eltilthatja, de ha nem így történik, akkor a Los Angeles érdeklődik a Charlotte-nál egy csere kapcsán. Állítólag a Detroit Pistons is informálódott az ügy várható kimeneteléről.

És még mindig az Athletic cserepletykái: állítólag Tobias Harris helye nem fix Philadelphiában. Még egy éve van hátra a 2019-ben aláírt 180 milliós szerződéséből, és így már képviselhet értéket, és a hírek szerint a Philly felméri a terepet, hogy kaphat-e érte valami olya csomagot, amit használni tud az Embiid-Harden-Maxey trió körül - december 15-e után gyorsulhatnak fel a dolgok, onnantól válnak cserélhetővé azok a játékosok, akik az offszezonban kötöttek szerződést, addig a Sixers csak érdeklődik, hogy számíthat-e valamire.

A Yahoo Sports szerint még mindig a Milwaukee Bucks a fő esélyes Jae Crowder megszerzésére, az ügyletben Grayson Allen távozhatna, de a hírek szerint háromcsapatos cserét ügyhetnek nyélbe. Mint ismert, Crowder mindenképpen el akar igazolni a Sunstól, nem is játszott még idén, és egy legalább három évre, illetve 30 millió dollárról szóló szerződést szeretne kapni. Ami a Sunst illeti, a feljebb említett Collins-érdeklődés mellett állítólag Harrison Barnes, Kyle Kuzma és KJ Martin is felmerült a csapatnál, mindenképpen szeretnének igazolni valakit Crowder posztjára, miután Cam Johnsont hosszabb távra elvesztették, és üresen maradtak abban a szerepkörben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus