Hírmorzsák 2022-12-02 (8:30)

Devin Booker és Jayson Tatum a Hónap Játékosa, Monty Williams és Joe Mazzulla a Hónap Edzője, Jalen Williams és Bennedict Mathurin a Hónap Újonca. Al Horford két évre hosszabbított a Bostonnal. Khris Middleton ma este visszatérhet. LeBron James felkérdezte az újságírókat. Draymond Greent megbüntették. Russell Westbrook, Pat Beverley, Kendrick Nunn és két elsőkörös pick is vihető a Lakerstől.

Két évre 20 millió dollárért szerződést hosszabbított Al Horforddal a Boston Celtics. A veterán magasember tavaly tért vissza a Celticshez és kulcszereplője volt a nagydöntős menetelésnek, most pedig a 39. születésnapjáig kötelezte el magát a csapathoz - 2025-ben jár majd le a szerződése. Horford az idei szezonban még 26,5 millió dollárt keres, ez az utolsó idénye a négyéves, 109 milliós kontraktusából.

Az ESPN forrásai szerint ma este (holnap hajnalban) visszatérhet Khris Middleton. A Bucks All-Starja az előző rájátszás első körében sérült meg, nyáron meg is műtötték, azóta nem lépett pályára, nélküle a Milwaukee kiesett a Bostonnal szemben, és idén is nagy szüksége lenne rá támadásban és védekezésben is. A keleti második Bucksnál a következő mérkőzések az ő visszaépítéséről szólhatnak, hiszen a hírek szerint a Lakers ellen újra ott lesz már a keretben.

Az Atlanta Hawks viszont elvesztette két kezdőjátékosát is. A Magic elleni győzelem során De'Andre Hunter és John Collins is megsérült, bár Hunter már a mérkőzés előtt is csípősérüléssel bajlódott, de az este során súlyosbodott a probléma, és most minimum egy hetet kihagy - ez rögtön négy mérkőzést jelent, ráadásul csak annyit mondtak, hogy egy hét múlva vizsgálják meg újra, nem azt, hogy utána rögtön vissza is tér. Collins helyzete még rosszabb, neki a bokája ment ki és elkezdett vizesedni, a csapat tájékoztatása szerint minimum két hétig harcképtelen lesz.

Érdekes jelenettel zárult LeBron James sajtótájékoztatója a Portland elleni győzelmet követően. Az újságíróknak már nem volt több kérdésük, James viszont azt mondta, hogy akkor most ő kérdezne egyet: miért nem kap kérdéseket a riporterektől Jerry Jones ügyével kapcsolatban? A Dallas Cowboys tulajdonosáról előkerült egy fotó, amelyen 1957-ben, 14 éves korában ott volt egy fehér fiúkból álló tömegben, amely nem engedett belépni egy iskolába hat fekete fiút. James szerint nagyon érdekes, hogy ez fel sem merül, de amikor Kyrie Irving megosztotta egy antiszemita film linkjét, az összes újságíró folyamatosan erről kérdezett mindenkit. Mint mondta, tudja, hogy Jones ügye nagyon régen történt, és hogy mindenki követ el hibákat, de azt nem érti, hogy ha egy ügyet világbotránnyá fúj a média, akkor egy ilyet miért söpör a szőnyeg alá azzal, hogy hát jó, megtörtént, ez van. 

Draymond Green 25 ezer dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, mert a kedd esti, Dallas elleni vereség során "obszcén nyelvet" használt egy szurkolóval szemben. Green a negyedik negyed elején szólt ki a nézőtérre, amit a liga nem hagyott büntetős nélkül.

Az NBA mást is bejelentett: Devin Booker Nyugaton, Jayson Tatum pedig Keleten lett a Hónap Játékosa október-novemberben. A konferencia két első helyezettjének legjobb játékosa az egyéni teljesítményével is alátámasztotta ezt a díjat, Booker 29 pontot és karriercsúcsot jelentő 5,3 lepattanót átlagol, csapatát pedig hetek óta húzza magával úgy, hogy Chris Paul sérült, míg Tatum 31,6 pontos átlaggal jelenleg második a pontkirály-versenyben, emellé pedig odatesz 7,8 lepattanót és 4,5 gólpasszt is.

Szintén a Suns és a Celtics teljesítményét ismerték el azzal, hogy a két csapat trénere, Monty Williams és az újonc Joe Mazzulla lett a Hónap Edzője - Mazzullánál említsük meg, hogy első vezetőedzőként eltöltött hónapjára rögtön megkapta ezt a díjat.

Kihirdették a Hónap Újoncait is, Nyugaton Jalen Williams (OKC), míg Keleten Bennedict Mathurin (Indiana) kapta az elismerést. Williams pontokban és gólpasszokban is a top5-ben van az elsőévesek között, nemrég a Spurs ellen 27 pontot dobott, talán ezzel is felhívta magára a figyelmet, míg Mathurin eddig az Év Újonca díjra is jó eséllyel pályázik, hiszen 19,2 pontjával az egész liga legponterősebb cserejátékosa, és eddig már 11 alkalommal érte el a 20 pontos határt.

A végére pedig a Los Angeles Lakers: a CBS információi szerint több lehetséges utat is vizsgál a vezetőség a csapet megerősítése céljából. Az egyik, hogy elcseréli Russell Westbrookot és egy, de adott esetben akár két elsőkörös picket is egy sztárért vagy több hasznos kiegészítő játékosért. A másik, hogy a pickek mellé nem Westbrookot, hanem Pat Beverley-t és Kendrick Nunnt csomagolja, hogy hasznosabb, a keret számára jobban kellő kiegészítőket szerezzen, például shootereket vagy magasabb játékosokat. A harmadik pedig az, hogy mindkét lehetőséget ellövi és teljesen átalakítja a keretet LeBron James és Anthony Davis körül. Állítólag a csapat soron következő hatmeccses idegenbeli túrája döntő faktor lesz abban, hogy melyik irányba indul el a vezetőség, bár jelen állás szerint inkább a kettes a valószínűbb, Westbrook mellé jelenleg nem akarják odaadni mindkét pickjüket, csak akkor adnák oda mindkettőt, ha Beverley és Nunn is menne és jó pár játékost kapnának cserébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus