Hírmorzsák 2022-12-03 (10:00)

Visszatért TJ Warren, Khris Middleton, Jimmy Butler és Bogdan Bogdanovics is - Middleton és Butler is könnyedén szállt be, Warren számára egy álom volt újra kosárlabdázni két év kihagyás után, Butler bízik abban, hogy a Heat visszakerül az elvárt pozícióba, Middleton viszont ma este megint nem játszik. LeBron James megelőzte Magic Johnsont az NBA örökranglistáján, különleges volt számára ezt Lakers-mezben megtenni. James és Davis szerint is lendületben vannak, jól játszottak a Bucks ellen. Gregg Popovich két meccset kihagy. Draymond Green még 4-5 évet szeretne játszani, nem aggódik a szerződése miatt. Damian Lillard holnap visszatérhet. A Nets érdeklődik John Collins iránt. A Rockets árulja Eric Gordont, benne lehetnek a Crowder-cserében.

Több nagy visszatérő is volt a ma hajnali mérkőzéseken. Kezdjük TJ Warrennel, aki két év (!) kihagyás után játszott újra NBA-mérkőzésen, és először léphetett pályára a Brooklyn Nets mezében. A 2020 decembere óta sérülések miatt hiányzó kiscsatár szerint olyan érzés volt számára a visszatérés, mint egy álom, elmondhatatlan érzés volt számára, amikor becserélték és újra kosárlabdázhatott. A kétéves kihagyás után egy percre sem volt szüksége az első kosarához, rögtön bedobott egy középtávolit, végül 17 perc alatt 5/11-es mezőnymutatóval és 4 lepattanóval csekkolt ki. Jacque Vaughn vezetőedző kalapot emelt játékosa előtt, szerinte ilyen hosszú kihagyás után hihetlen, hogy rögtön milyen gördülékenyen tudott játszan Warren - a társak is dicsérték az elkötelezettségét, Kevin Durant úgy fogalmazott, hogy társa "bizonyította, hogy ide tartozik." Warren szerint ő a mentális egészségén is rengetet dolgozott ebben a két évben, talán ez segített neki legtöbbet abban, hogy kiegyensúlyozott tudjon maradni, és hogy ilyen jól sikerüljön a visszatérése.

Megkezdte a szezont Khris Middleton, aki először lépett pályára a Bucksnál a tavalyi playoffban összeszedett sérülése óta. 27 perc alatt 17 pontot és 7 gólpasszt tett hozzá, bedobott 3/4 triplát, Jrue Holiday pedig azt mondta róla, hogy megint nagyon könnyűnek tűnt vele a játék. Middleton annyit mondott, hogy nagyon hullámzó volt számára érzelmileg az utóbbi pár hónap, de az, hogy végre pályára léphetett, elűzte a félelmeit és aggályait, jól érezte magát a parketten, jó volt újra együtt küzdeni a társaival. Holiday szerint egyébként ők arra számítottak, hogy Middletonnak idő kell majd a visszarázódáshoz, de ezen a mérkőzésen ennek nem sok jelét adta, rögtön jól és hatékonyan tudott játszani nyolc hónap kihagyást követően. A Milwaukee ennek ellenére kikapott a Lakerstől, Middletonnal pedig természetesen azért óvatosak, a back-to-back második felét ma este kihagyja.

A harmadik visszatérő pedig Jimmy Butler volt, aki hét kihagyott találkozót követően állt újra a Miami Heat rendelkezésére és rögtön győzelemre is vezette csapatát a ligaelső Boston otthonában. A jó statisztikái mellett kulcsfontosságú dobásokat elsüllyesztő Butleren szintén nem látszott a kihagyás, Erik Spoelstra pedig azt mondta róla, hogy ilyen egy igazi győztes játékos - az első három negyedben szinte egyetlen játékot sem hívtak rá, aztán a legélesebb pillanatokban jött és könyörtelenül beverte a meccsdöntő tempókat. Butler annyit mondott, hogy jól érezte magát, nem volt gond a fizikai állapotával, és bár a Miami pocsékul kezdte a szezont, ő hisz abban, amire képesek - nem aggódnak senki más miatt, ha kihozzák magukból, ami bennük van, akkor nagy dolgokat hozhatnak össze, csak erre kell koncentrálniuk. Hosszú út áll még előttük, de most az ő visszatérésével egészséges a keret, letudták a sérüléshullámot, az edzői stáb irányításával dolgozhatnak azért, hogy visszakerüljenek arra a polcra, ahova szerintük valók.

És végül, de nem utolsósorban ne feledkezzünk meg Bogdan Bogdanovicsról sem, aki az Atlanta Hawksnál volt ott először a keretben ebben a szezonban. A szerb dobógép 22 percet játszott a padról beszállva, de rajta érezni lehetett a kihagyást, csak 2/9-et dobott mezőnyből és eladott négy labdát. Az Atlantának viszont nagy szüksége van az ő játékára, mert Hunter és Collins kidőlése után ma hajnalban Trae Young sem játszhatott egy vállsérülés miatt, bár végül így is legyőzték a Denvert, köszönhetően annak, hogy Dejounte Murray egy kisebb izomprobléma ellenére vállalta a játékot és 34 pontot dobott.

A már említett Bucks-Lakers meccsen újabb fontos mérföldkőhöz ért LeBron James: a Los Angeles szupersztárja megelőzte Magic Johnsont az NBA örök gólpasszlistáján és feljött a hatodik helyre. Már csak Mark Jackson, Steve Nash, Chris Paul, Jason Kidd és John Stockton van előtte a listán, ami elképesztő, tekintve, hogy az említettek mind a liga történetének legjobb irányítói közé tartoznak, James pedig más poszton játszik, és a pontok terén már második az NBA örökranglistáján. James azt mondta, hogy különleges számára, hogy Lakers-mezben kerülhetett Magic elé, de kijelentette, hogy nem hasonlítja magát a klub legendájához, nem is említheti egy lapon magát vele, Kobe Bryanttel, Shaquille O'Neallel vagy éppen James Worthyval, ha a Lakers történetéről beszélünk. 

Még mindig visszatérve ehhez a meccshez: James szerint most játszott eddig a leggördülékenyebben a hármasuk Anthony Davisszel és Russell Westbrookkal. Mindhárom sztár kifejezetten jó napot fogott ki, kevés hibával, rengeteg klasszismegoldással operáltak, és ő úgy véli, hogy egy hullámhosszon voltak, ez volt most a titok. A 44 pontos Davis szerint az jellemzi most igazán őket, ahogy Westbrook a hajrában méterekről rávetődött egy labdára, amit megszereztek és ő zsákolt belőle, gyakorlatilag ez volt a meccset lezáró játék - így kell folytatniuk a következő időszakban, hogy elérjék, amire hivatottak.

Nem volt ott a San Antonio Spurs újabb vereségénél Gregg Popovich. A csapat vezetőedzője pénteken egy kisebb orvosi beavatkozáson esett át, emiatt két találkozót kihagy, ez volt az első - a 73 éves szakember a tervek szerint csütörtökön, a Rockets elleni hazai mérkőzésen ülhet le legközelebb a kispadra.

Nem aggódik a szerződése miatt Draymond Green: a GSW veteránja szerződéshosszabbítást kaphat a bajnoknál és akarja is, hogy kapjon, még négy-öt évet érez magában. Elmondta, hogy nagy dolog lenne, ha az egész karrierjét a Golden State-nél tölthetné, érdekli ez a lehetőség, de azt is megérti, hogy ez egy üzlet, és ha a klub úgy dönt, akkor elcserélheti - ugyanakkor azt is kiemelte, hogy ő is meghozhat bármilyen döntést. Mint mondta, Rich Paul az ügynöke, aki a legjobb a szakmában, így ő kezeli az üzletet, neki pedig csak a játékra kell most koncentrálnia, nem a szerződésére. 

Zach Lowe információi szerint a Houston aktívan árulja Eric Gordont, aki még a 2023-2024-es szezonra is szerződéssel rendelkezik. Lowe úgy tudja, hogy a Rockets benne lehet egy háromcsapatos cserében, amiben végre megtörténik Jae Crowder hónapok óta levegőben lógó klubváltása

A Brooklyn Nets állítólag megkereste az Atlantát John Collins ügyében. A Hawks már jó ideje szívesen elcserélné az erőcsatárt, aki éppen két hétre kidőlt egy bokasérüléssel, a Nets pedig aktívan érdeklődik iránta - az egyelőre nem ismert, hogy milyen mélységig jutottak egymással a felek, de Ian Begley forrásai szerint zajlanak a tárgyalások.

Vasárnap este visszatérhet a Portland Trail Blazersbe Damian Lillard. Az irányító november 19-én sérült meg legutóbb, ismét a vádlijával akadtak gondjai, ahogy a szezon során már korábban is, de a hírek szerint vasárnap a Pacers elleni hazain újra ott lehet a parketten. A Blazersnek nagy szüksége lesz rá, mert ugyan korábban kimozogta a hiányát, de ebben az időszakban csak 1-5-öt ment nélküle.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus