Hírmorzsák 2022-12-06 (11:00)

Davis és Durant a Hét Játékosa. Harden rozsdásan, Leonard és George élesen tért vissza. Beal legalább egy hétre kidőlt, Wiggins is lesérült, Conley nemsoká játszhat. A Celticsnél elégedettek a szezon eddigi alakulásával. Young és McMillan tisztázta a nézeteltérését. Giannistól ismét elvették a labdát büntetőzés közben. Vége a Nike-Irving házasságnak, Ja Morant hamarosan signature cipőt kaphat. Mitchell boldog Clevelandben. Floyd Mayweather NBA-franchise-t vásárolhat. Egy rövid időre újra összeállt a Bobi+Tobi páros. 

Anthony Davis és Kevin Durant lettek az elmúlt Hét Játékosai. A Lakers magasembere 3-1-es mérleghez segítette hozzá csapatát, ezalatt 37.8 pontot, 13 lepattanót és 3.25 blokkot jegyzett, a Bucks ellen 44, a Wizards ellen 55 pontot szórt. A Nets szintén 3-1-gyel zárta a hetet, ehhez a korábbi MVP átlag 33 pontot tett hozzá 65.4%-os mezőnymutatóval, az Orlando ellen 45 pontig jutott és 29.9 pontos átlagával jelenleg a hatodik a pontlistán. 

Több, mint egy hónap és 14 kihagyott meccs után visszatért James Harden. A Sixers hátvédje elsőre nem dobott túl jól (4/19 mezőnyből), de így is eljutott 21 pontig, 4 lepattanóig, 7 gólpasszig és két labdaszerzésig a Magic Rockets elleni kétszeri hosszabbításos vereség alkalmából. Doc Rivers a meccs előtt perclimitről beszélt, de Harden végül 39 percet töltött a pályán. 

Kawhi Leonard november 21-e után lépett ismét pályára, és bár a Hornets ellen csak 16 pontot szerzett, a végjátékban nem csak az egyenlítő, de a győztes kosarat is a helyére küldte. Vele együtt Paul George is visszatért, 19 pontot és 7 gólpasszt jegyzett. Leonard a lefújás után annyit mondott, hogy jól érezte magát és már borzasztóan hiányzott a játék, örül annak, hogy a végjátékban is hozzá tudott tenni, de mivel végig 8-9 ponttal vezettek, korábban le kellett volna zárniuk a meccset. George arról ejtett szót, hogy akkor teljesítenek igazán jól, ha szinte mindenki egészséges, így most már elkezdhetik felépíteni a győztes játékukat. 

Ellentétes utat jár be Bradley Beal - a Wizards hátvédje legalább három meccset ki fog hagyni combhajlító-sérülés miatt. Még a Lakers elleni vasárnapi meccsen húzódott meg, és az MRI kimutatta, hogy a probléma komolyabb, kezeléseket kell kapnia. Andrew Wiggins sem lépett pályára ma hajnalban, a Warriors csatára ágyékhúzódással küzd. 

A Jazz irányítója, Mike Conley várhatóan csütörtök hajnalban térhet vissza a Warriors ellen. Conley lábsérülést szenvedett korábban, amiből felépült, viszont közben összeszedett egy kézsérülést is - hétfőn végigcsinálta az edzést, de egyelőre valószínűleg perclimiten lesz. A Jazznél nagyon várják a visszatérését, mert nélküle a korábban szárnyaló csapat 2-6-os mérleget hozott össze. 

A Celtics az első csapat, amely idén elérte a 20 győzelmet, a Raptors ellen ráadásul Malcolm Brogdon (influenza) és Al Horford (hát) sem állhatott a gárda rendelkezésére. Jayson Tatum szerint a 20-5-ös mérleg nagyjából az, ahogyan kezdeni akarták az alapszakaszt, Marcus Smart szerint pedig sikerük titka, hogy mindegy, min mennek keresztül, soha nem keresnek kifogásokat, hanem minden este odaállnak és a legjobbjukat próbálják adni. Joe Mazzulla vezetőedző azt emelte ki, hogy a back-to-back meccsek elől nem lehet elfutni, le kell őket játszani, és bár az első félidőben igencsak kapaszkodniuk kellett, hogy ne essenek össze, csapatának megvan a megfelelő hozzáállása ehhez - a Celtics a b2b-ek második meccsein eddig 5-0-val áll. 

Trae Young és Nate McMillan között volt némi összezördülés a napokban, a vállsérüléssel küzdő hátvéd nem is vett részt csapata legutóbbi mérkőzésén. Young a hétfői dobóedzés után beszélt a sajtóval és elmondta, hogy mindannyian felnőtt emberek és előfordul, hogy nem értenek egyet mindenben. Ez a szituáció csak rájuk és a csapatra tartozna, de nyilvánossá vált, de ilyen világban élünk, ezzel nem lehet mit kezdeni. Túl vannak a dolgon, innentől ő személy szerint csak a kosárlabdára fókuszál és legjobb tudása szerint segíti csapatát.

Nate McMillan gyakorlatilag ugyanezt nyilatkozta, annyival kiegészítve, hogy a legjobb családban is előfordulnak viták, de a lényeg, hogy a végső céljuk ugyanaz, valami nagyot nyerni. Hozzátette: abszolút hamisak voltak azok a hírek, melyek szerint azt kérte volna Youngtól, hogy ne menjen el a Hawks meccsére, ilyet soha nem tenne. 

Utóbbi három meccséből másodszor fordult elő Giannis Antetokounmpóval, hogy nem tudott elvégezni egy büntetőt, mert a játékvezetők elvették tőle a labdát, mivel több, mint 10 másodpercig tartotta a kezében. Giannis elmondta, hogy néha annyira fáradt, hogy a büntetőzést pihenésre használja, és ha kicsúszik a 10 másodpercből és elveszik tőle a labdát, akkor együtt él vele. Tiszteli a szabályokat, ha átlépi a 10 másodpercet és ezt lefújják, akkor nem fog reklamálni. Az AP hírügynökség kiemelte, hogy az idei 62%-os büntetőzése karrierje legrosszabbja, novemberben akadt egy olyan hárommeccses sorozata, ahol 13/38-cal végzett a vonalról, ami mindössze 34%, viszont a következő 3 meccsén már 73%-kal dobott. 

D’Angelo Russellt 20 ezer dollárra büntette a liga. A Wolves irányítója a Thunder elleni meccsen nem megfelelő stílusban beszélt az egyik játékvezetővel - egyébként ki is állították. 

A Nike hivatalosan is bejelentette, hogy köztük és Kyrie Irving között mindenféle kapcsolat megszűnt, felbontották a két fél közötti szerződést. Irving és ügynöke (egyben nevelőanyja), Shetellia Riley Irving közös közleményben annyit tett hozzá, hogy a szerződés felbontása közös megegyezéssel történt és a legjobbakat kívánják a sportszergyártónak. Irving Twitteren még köszönetet mondott a rajongóinak, akik egyszer is az ő nevével fémjelzett terméket vásároltak, egy nagy családnak tekinti őket és már előretekintett: mindörökre kapcsolatban fognak állni, és most megmutathatják, hogy mennyire erősek közösségként. 

Lazán kapcsolódik ide, hogy Shams Charania (The Atheltic) értesülései szerint hamarosan megszülethet a megegyezés a Nike és Ja Morant között, a Grizzlies játékosa saját signature márkát kap majd - Charania kiemelte, hogy a megállapodáson hónapok óta dolgoznak a felek, azaz nincs összefüggés Irving esetével. 

Tim Bontempsnek (ESPN) adott interjújában Donovan Mitchell elmondta, hogy remekül alakultak a dolgai Clevelandben, és soha nem volt még boldogabb az NBA-ben töltött ideje alatt, mint most. A nyáron nagy esélye nyílt arra, hogy szülővárosában, New Yorkban kosarazhasson a családja és a barátai szeme előtt, és ezt egyszer meg is akarja valósítani, mint gyakorlatilag minden játékos az NBA-ben, de egy időre ezt most elengedte. 

Jonathan Givony, az ESPN draftguruja írta meg, hogy az NBA nemrég kiküldött egy emlékeztetőt a csapatoknak, amelyben gyakorlatilag engedélyezte, hogy az NBA-franchise-ok alkalmazottjai közvetlenül scoutolhassanak olyan középiskolai játékosokat, akik az adott szezont követően még nem mehetnek a draftra. Egyelőre három, decemberi és januári, kiemelt játékosokkal rendezett tornára mehetnek a scoutok és más vezetők. 

Floyd Mayweather Jr., a korábbi klasszis ökölvívó egy műsorban beszélt arról, hogy üzleti partnereivel keményen dolgoznak azon, hogy saját NBA-franchise-uk legyen. Ez lehet a Las Vegasba vagy Seattle-be tervezett gárda, de vásárlásban is gondolkodnak - egy csapat többségi tulajdonjogáért már ajánlottak is 2 milliárd dollárt, de az az üzlet nem jött össze. Mayweather júniusban is beszélt arról, hogy a színfalak mögött egyeztet az NBA-vel, ugyanakkor ennek valóságtartalmát árnyalja, hogy korábban többször is családon belüli erőszakkal vádolták, ami nyilvánvalóan nem jó pont a ligánál. 

Végül pedig a Rockets-76ers meccs előtti jelenet maradt, hiszen a két jóbarát, Boban Marjanovics és Tobias Harris, azaz Bobi és Tobi hosszú idő után újra találkozott a pályán:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus