Hírmorzsák 2023-02-14 (11:00)

Derrick White és Shai Gilgeous-Alexander a Hét Játékosa. A Pacerstől és a Trail Blazerstől is ketten mehetnek a tripladobóra. Kyrie Irving szerint figyelemelterelő hatással vannak a jövőjét firtató kérdések. DeMar DeRozan csípősérüléssel küzd. Stephen Curry állapotát az All-Star szünet után vizsgálják felül, Gary Payton II legalább egy hónapot kihagy. Jae Crowder a szünet után mutatkozhat be a Bucksban. Kivásárolták Justin Holidayt, a Maverickshez tart. LaMarcus Aldridge privát edzésre megy Dallasba. Dewayne Dedmon a 76ersnél, Goga Bitadze a Magicnél írt alá. James Johnson és Boban Marjanovics is visszatért a csapatához. Hivatalosan mégsem szakadt meg Mikal Bridges pályára lépési sorozata.

Kiosztották a Hét Játékosa elismeréseket, keleten Derrick White, nyugaton Shai Gilgeous-Alexander kapta a díjat. A Celtics hibátlan, 4-0-s héten van túl, amiből White átlagosan 24,5 ponttal, 4,8 lepattanóval és 7,5 gólpasszal vette ki a részét, míg Gilgeous-Alexander meccsenkénti 31,3 pontja és 6,3 gólpassza 2-1-es mérleget eredményezett a Thundernek. Keletről jelölt volt még Jarrett Allen, Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler, Tyler Herro, Joel Embiid, James Harden és Trae Young is, nyugatról pedig Deandre Ayton, De’Aaron Fox, Nikola Jokics és Ja Morant merült még fel a díj kapcsán.

Az NBA hivatalosan még nem jelentette be, hogy kik vesznek részt az All-Star hétvége tripladobó verssenyén, de sajtóértesülések szerint a Trail Blazerstől és a Pacerstől is ketten indulnak, Damian Lillard, Anfernee Simons, Tyrese Haliburton és Buddy Hield is részt vesz majd az eseményen. Lillard és Hield indulásáról már korábban is lehetett hallani, míg Haliburton részvételét most a Pacers ügyeiben általában megbízható Scott Agness (Fieldhouse Files) is megerősítette.

Kyrie Irving 26 pontos negyedik negyede ellenére kikapott a Timberwolves ellen a Mavericks, majd a meccs után egy kérdésfelvetésre elmondta az irányító, hogy az egész csapatra figyelemelterelő hatással vannak azok a kérdések, amik az ő jövőjét firtatják Dallasban. Tapasztalt már hasonlót, ezért pontosan tudja, hogy az ilyesmi mennyire képes kiszipolyozni az embert. A Mavericks utolsó, egyenlítésért vezetett támadásánál Irving és Luka Doncic oda-vissza passzolgatott, láthatóan nem tudták eldönteni, hogy ki is vállaljon, és ebből egy eladott labda lett, és erről Irving elmondta, hogy még nem dolgozta fel a történteket, még túlságosan friss az élmény, és nagyon bántja, hogy nem jutottak el dobásig sem.

DeMar DeRozan csípősérülés miatt kiszállt a negyedik negyedben a Bulls-Magic összecsapásból, amiről a meccs után elmondta, hogy nem újkeletű ez a sérülése, egy héttel ezelőtt emiatt nem játszott a Grizzlies ellen sem, és most is a feldobástól fogva zavarta őt. A mai nap folyamán vizsgálatoknak vetik alá, de egyelőre még úgy fogalmazott, hogy korai lenne ítéletet mondani felette, nem zárná még ki annak a lehetőségét, hogy játszik az All-Star szünet előtti hátralévő meccseiken, ahogyan az All-Star gála főmérkőzéséről sem biztos, hogy lemarad.

Stephen Curry elmondta, hogy az All-Star szünet után fogják legközelebb felülvizsgálni az állapotát, de továbbra sincs kijelölve konkrét időpont a visszatérésére, és az valószínűnek tűnik, hogy a szünetet követően is le fog még maradni néhány meccsről. Gary Payton II állapotáról Bob Myers beszélt, a Trail Blazerstől visszaszerzett kosaras állapotát egy hónap múlva fogják felülvizsgálni, és bíznak benne, hogy a rájátszás kezdete előtt teljesen fel fog épülni. Mint ismert, Payton cseréje majdnem meghiúsult, miután megbukott az orvosi vizsgálatokon, és ezt követően a Warriors bepanaszolta a ligánál a Trail Blazerst, Myers viszont jogi okokra hivatkozva nem válaszolt az ügy állásával kapcsolatos kérdésekre. Amikor arról kérdezték, hogy milyen kártérítést remél, annyit mondott, hogy olyat, amilyet a liga megfelelőnek tart, csak annyit akarnak, hogy igazságos ítélet szülessen.

Mike Budenholzer elmondta, hogy Jae Crowder az All-Star szünet előtt nem fog bemutatkozni a Bucksban, nem fog játszani a Celtics és a Bulls ellen sem. Crowder az elmúlt időszakot úgy összegezte, hogy nagyon dühítette az, hogy nem lehet ott a pályán, sok konkrét szituációnál érezte azt, hogy az ott lenne a helye neki is, de mégsem tudott játszani az elmúlt három-négy hónapban. Úgy érzi, hogy maga mögött hagyta a Sunsnál töltött időszakot, történtek dolgok Phoenixben, ami kapcsán arra kérték, hogy ne teregesse ki nyilvánosan, és tiszteletben tartja ezt a kérést. Az elmúlt hónapokban közösen dolgozott az elcserélésén a csapattal, és végül pontosan az történt, amit szerettek volna, bár kicsit több ideig tartott ez, mint ahogyan arra számítottak.

Tegnap már írtunk arról, hogy a Mavericks érdeklődhet Justin Holiday után, amennyiben kivásárolja őt a Rockets. Holidayt azóta kivásárolták Houstonban, és az ESPN információi alapján valóban Dallasban fog aláírni, miután lekerül a waiverről. Nem ő ugyanakkor a Mavericks egyetlen kiszemeltje arra a célra, hogy megerősítsék a keretet, Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint LaMarcus Aldridge ma privát edzésre megy a csapathoz.

A 76ers közismerten cserecentert keresett egy ideje, és ennek jegyében szerződtették a szezon végéig a Miamiból San Antonioba kerülő, majd a Spurstől szabadlistára tett Dewayne Dedmont. Goga Bitadze a deadline előtt került szabadlistára a Pacerstől, ugyanakkor nem volt sokáig csapat nélkül a 23 center, a Magic szerződtette őt – Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint a megállapodás a következő szezon végéig szól, a 2023/24-es idény csapatopciós. James Johnsont is a deadline előtt tette szabadlistára a Pacers, hogy cserélni tudjanak a Bucksszal, ugyanakkor most ismét van helyük a keretben, ezért visszaigazolták őt. A Rockets is hasonlóan járt el Boban Marjanovics esetében, néhány nappal azt követően, hogy kitették őt, ismét szerződést adtak neki.

A minap arról számoltunk be, hogy megszakadt Mikal Bridges pályára lépési sorozata, amikor kiülte a Bulls elleni összecsapást, ugyanakkor az NBA hivatalosan nem fogja ezt kihagyott meccsnek számítani, mivel a liga túlságosan is későn hagyta jóvá ahhoz a cseréjét, hogy lehetősége legyen játszani. Bridges egyébként ezen a meccsen is ott volt a csarnokban, és Cam Johnson elmondása alapján nagyon szeretett volna pályára lépni a sorozata miatt, csak azon járt az esze, hogy miként kerülhetne pályára. A liga döntésének az értelmében a ma hajnali, Knicks elleni pályára lépésével már 367 meccsnél jár Bridges kihagyott meccs nélküli sorozata, és a Phoenixből Brooklynba kerülő wing nem csupán az NBA-s pályafutása során nem hagyott még ki meccset, hanem előtte az egyetemen is játszott mind a 116 lehetséges találkozón a Villanova színeiben. A Nets szurkolói egyébként nagyon hamar a szívükbe fogadták a játékost, már az első meccsén megkapta tőlük a „Brooklyn Bridges” becenevet.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus