Hírmorzsák 2023-05-10 (9:30)

Kihirdették az Év Védőcsapatait. A 76ers és a Nuggets is egy győzelemre a továbbjutástól. Kevin Durant meglökte Nikola Jokicsot. Chris Paul megpróbálna visszatérni, Immanuel Quickley játéka továbbra is kétséges. Jordan Poole nem tudja, hogy mi változott. Giannis Antetokounmpo örökké hálás lesz Mike Budenholzernek. Victor Wembanyama nem tud menni a draft előtti felmérőre.

Az NBA tegnap este kihirdette az Év Védőcsapatait. Az első ötösbe Jaren Jackson Jr., Jrue Holiday, Brook Lopez, Evan Mobley és Alex Caruso került be, míg a második csapatot Derrick White, Draymond Green, O.G. Anunoby, Dillon Brooks és Bam Adebayo alkotja. A kimaradók közül Giannis Antetokounmpo kapta a legtöbb pontot, ugyanakkor hiába zárt Brooks és Adebayo előtt a 60 pontjával, a szavazatait más poszton gyűjtötte be, mint ők – mint ismert, az új CBA értelmében a következő szezontól kezdve posztfüggetlen lesz már a szavazás. A szavazás részletes végeredménye:

Ma hajnalban két mérkőzéssel folytatódott a rájátszás második köre. Az első találkozón Bostonban tudott nyerni a 76ers, ezzel egyetlen győzelemre kerültek a továbbjutástól, Joel Embiid azonban elmondta, hogy jelenleg egyáltalán nem érdekli az, hogy pályafutása során először keleti döntőt játszhat, mert még kell nyerniük egy meccset, és csak arra koncentrál. Most hazai pályán léphetnek pályára, rengeteg energiát kaphatnak a szurkolóiktól, és úgy képzeli, hogy mindenki jobban teljesít hazai pályán, legalábbis vele így szokott ez lenni. Könnyebb mondani, mint megcsinálni, de meg kell ismételniük azt, amit az ötödik meccsen elvégeztek. Ezúttal állhatatosak voltak, ami nagy változás az előző meccshez képest, és emiatt nagyon boldog – ha nagy az előnyük, akkor mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy azt tovább növeljék, nem szabad megadniuk az ellenfélnek a lehetőséget, hogy visszajöjjön a meccsbe és ismét elkezdjen hinni magában. Ezen az estén így tettek, nem adtak esélyt az ellenfelüknek.

Jaylen Brown szerint nagyon gyorsan el kell felejtenie ezt a meccset a Celticsnek, mert eladogatták a labdákat, védekezésben nem tudtak az ellenfelük előtt maradni, és nem tudtak támadásokat levédeni olyankor, amikor arra szükségük lett volna. Emellett nagyon sok üres dobást is elrontottak, és azt engedték meg az ellenfelüknek, amit az el akart érni. Joe Mazzulla szerint ez volt az első igazán rossz meccsük a rájátszásban, és ez nem feltétlenül jött jókor, de tovább kell lépniük és készülniük a következő összecsapásra.

A Nuggets megvédte a hazai pályáját a Suns ellen, ezzel ők kerültek 3-2-es előnybe, a mérkőzés legemlékezetesebb momentuma ugyanakkor ismét a pálya mellett történt. A harmadik negyed hajrájában a Suns csapatgyűlést tartott az oldalvonal mellett, de Bruce Brown és Nikola Jokics is odasomfordált, utóbbit viszont Kevin Durant ellökte onnan. Durant az eset után technikait kapott, majd amikor a játékvezetők visszanézték az esetet, Brownra is hasonló büntetést szabtak ki. Jokicsot megkérdezték, hogy miért mentek oda, és őszintén megmondta, hogy szerették volna azt látni, hogy milyen figurát rajzol fel a Suns, mivel ez az információ nagyon hasznos lett volna számukra.

Mint ismert, legutóbb Jokics és Mat Ishbia talált egymásra, viszont az ötödik meccs előtt kibékültek, a kétszeres MVP ajándékozott egy labdát is a Suns tulajának. Jokics erről úgy nyilatkozott a meccs után, hogy egyáltalán nincs harag kettejük között, de azért reménykedett abban, hogy Ishbia kifizeti helyette azt a pénzbüntetést, amit az NBA kiszabott rá a legutóbbi incidens miatt.

Chris Paul ismét nem játszott, de amikor arról kérdezték, hogy játszik-e a Nuggets elleni hatodik összecsapáson, akkor annyit mondott, hogy majd meglátják, de szeretne megpróbálkozni a visszatéréssel. A Knicksnél Immanuel Quickley továbbra is sérült, az ő státusza az előző meccshez hasonlóan kétséges – legutóbb nem is tudta válallni a játékot, és most is arra mutatkozik a kisebb esély, hogy pályán legyen a Heat elleni ötödik meccsen.

Jordan Poole 0/4 jó dobással zárt a Lakers elleni negyedik meccsen, mindössze 10 percet töltött csak a pályán, és a mérkőzést követően megkérdezték tőle, hogy mi változott a korábbiakhoz képest. A Warriors hátvédje elmondta, hogy nem tudja, és azt kívánja, bárcsak lenne legalább egy válasza erre a kérdésre. Steve Kerrt is megkérdezték, hogy miért jegelte őt, az edző pedig elmondta, hogy egyszerűen nem ment neki, míg másoknak igen, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne Poole-nak nagy meccse az ötödik vagy a hatodik összecsapáson. Klay Thompson arra tért ki, hogy ők már korábban is képesek voltak történelmet írni, viszont most csak arra szabad koncentrálniuk, hogy megnyerjék a következő meccset, megvédjék a hazai pályájukat, és nem szabad túlságosan is előretekinteniük.

Giannis Antetokounmpo a közösségi oldalán búcsúzott Mike Budenholzertől. A Bucks sztárja hangsúlyozta, hogy öt nagyon jelentős évet töltöttek együtt, ezért köszönetet mond neki, és együtt valami hihetetlent értek el, amiért örökké hálás lesz. A közelmúltban Budenholzer Instagramon mondott búcsút Milwaukee-nak, számára és a családjának is különleges volt ez az öt év, a város és a franchise is családtagokként kezelte őket. Közösen rengeteget nyertek, egy bajnoki címet is elértek, az elsőt 50 év után, és az azt követő ünneplés emléke örökre megmarad számukra.

Az NBA kiadta annak a 78 játékosnak a névsorát, akik várhatóan részt vesznek az idei draftot megelőző felmérőn – a hagyományosan Chicagóban megtartott esemény hétfőn veszi kezdetét. Victor Wembanyama nincs köztük, mivel még nem ért véget számára a szezon Franciaországban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus