Hírmorzsák 2023-05-12 (9:15)

Jrue Holiday nyerte az Év Csapattársa díjat. Hat szurkolói díjat is kiosztott az NBA. Továbbjutott a Nuggets, egyenlített a Celtics. Monty Williams szerint nem álltak készen a hatodik meccsen. A Celticsnél bíztak Jayson Tatumban. Joel Embiid úgy véli, agresszívabbnak kell lennie. Mark Jackson véletlenül nem szavazott Nikola Jokicsra az MVP-díjnál. Anthony Davis valószínűleg játszik, Andrew Wiggins bevetése kérdéses a Lakers-Warriors meccsen. Adrian Griffin és Scott Brooks is jelölt a Bucks padjára. Újabb részletek derültek ki a szezonközi tornáról.

Az NBA kihirdette, hogy Jrue Holiday nyerte el a Twyman-Stokes Év Csapattársa elismerést. A Bucks játékosa egymást követő második szezonban nyerte el az elismerést, és az elmúlt négy szezonból háromszor is őt díjazták. Az első ötbe Mikal Bridges, Stephen Curry, Derrick Rose és Udonis Haslem került még be.

Több szurkolói díjat is kihirdettek az elmúlt nap folyamán. A szezon legszebb gólpasszát Luka Doncic adta, az év blokkját Giannis Antetokounmpo osztotta ki, az év zsákolását Aaron Gordon jegyezte, a leglátványosabb cselt Kevin Durant mutatta be, a legjobb kép Russell Westbrookról készült, míg a legjobb öltözéket LeBron James viselte. A díjnyertes megmozdulásokat és képeket ide kattintva lehet megnézni az NBA hivatalos oldalán.

Megvan a második kör első továbbjutója, a Nuggets 125-100-ra nyert a Suns ellen, ezzel 4-2-es összesítéssel bejutottak a nyugati döntőbe. A vesztes félnél Chris Paul a hatodik meccsre sem tért vissza, továbbá az előzetes várakozásokkal ellentétben Deandre Ayton sem tudta vállalni a játékot bordazúzódás miatt. Monty Williams elmondta, hogy lehangoló volt azt nézni, hogy a Nuggets milyen könnyedén szaladt végig a pályán és szerezte a kosarait. Nem álltak készen a szezon legfontosabb mérkőzésén, és ez az ő felelőssége. Kevin Durant megjegyezte, hogy nagyon rossz érzés ez a vereség, megalázó volt, miután a Nuggets bevitte az első ütést, nem tudtak felállni belőle.

Michael Malone a hatodik meccs után elmondta, hogy nem kellett különösebben hangsúlyoznia, hogy mi forog kockán, veterán játékosai vannak, akik éltek már át hasonló szituációkat, tisztában voltak azzal, hogy nem dőlhetnek hátra azt gondolva, hogy egy esetleges vereség után még hazamehetnek Denverbe egy hetedik meccsre. Olyan hozzáállásra volt szükségük, mintha hátrányban lennének és muszáj nyerniük, mert ezzel a felfogással sokkal nagyobb esélyük volt nyerni, mintha azon lamentáltak volna, hogy még hazamehetnek a saját pályájukra ebben a párharcban.

A Nuggetshez kapcsolódik, hogy nyilvánosságra került az egyéni díjaknál, hogy az egyes szavazók milyen sorrendet állítottak fel, így az is kiderült, hogy Mark Jackson volt az, aki egyáltalán nem vette számításba Nikola Jokicsot az MVP-voksolásnál. Jackson utólag bocsánatot kért a játékostól és a csapatától is, mivel nem csupán az idei ballotban lett volna helye, de ő minden idők egyik legnagyszerűbb játékosa, az NBA történetének a 10 legjobb centere közé tartozik. Egyszerűen csak hibázott, reflexből két hátvédet, két winget és egy centert tett az első ötbe. Jacksonnál Joel Embiid, Giannis Antetokounmpo, Jayson Tatum, Shai Gilgeous-Alexander és Donovan Mitchell volt az első öt sorrendje, és elmondta, hogy a harmadik helyre tette volna be Jokicsot, ha nem feledkezik meg róla.

A Celtics kiharcolta a hetedik meccset a 76ers otthonában, a mérkőzés jelentős részében csak a dobását kereső Jayson Tatum 16 pontot dobott a negyedik negyedben. A játékos rengeteg bíztatást kapott a társaitól, Jaylen Brown azt mondogatta neki, hogy folytassa, amit csinál, mert nem tudják őt levédeni, Al Horford arról beszélt neki, hogy milyen különleges játékos, míg Joe Mazzulla megmondta neki, hogy szereti őt. Tatum a meccs után megjegyezte, hogy nagyon frusztrálta ez a helyzet, mert nagyon meg akarták nyerni ezt a találkozót, és mindenképpen jól akart játszani, de a dobásai nem estek be, nem úgy alakult, ahogyan akarta. Mazzulla megjegyezte, hogy rossz az a mérce, hogy Tatum olyankor nem játszik jól, amikor nem szerez pontokat, mert ebben a párharcban is volt több olyan meccs, amikor nem szorultak rá a pontjaira, mégis a legjobbját hozta azzal, hogy milyen intenzitással védekezett, miként kommunikált a társaival, és miként hatott a játékra azzal, ha megindult befelé a labdával.

Joel Embiid azt hangsúlyozta a vereség után, hogy tudják azt, hogy mit kell tenniük a hetedik meccsen, képesek voltak már korábban is nyerni idegenben. Tudják, hogy nem lesz könnyű dolguk abban a környezetben, és mindenkinek elő kell lépnie, kezdve magával. Agresszívabbnak kell lennie a dobásoknál, és biztosítania kell, hogy a társainak is meglesznek a helyzeteik, mindenkinek el kell végeznie a munkáját.

Darvin Ham elmondta, hogy jó híreket kapott az orvosi stábtól Anthony Davisről, és a játékos is remekül érzi magát, nincs semmilyen tünete – ha nem változik semmi, akkor minden bizonnyal játszani fog a hatodik meccsen. Davis a Warriors elleni ötödik meccsen szenvedett fejsérülést, ami után kerekesszékben vitték hátra az öltözőkhöz, utána viszont a saját lábán hagyta el a stadiont. A Warriorsnál Andrew Wiggins játéka kérdéses bordaporctörés miatt – azt nem tudni, hogy pontosan mikor sérült meg a játékos.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Adrian Griffin is interjúra megy a Buckshoz. A Raptors segédedzője a saját csapatánál is jelölt a vezetőedzői posztra, de fontos tudni, hogy Griffin a Bucksnál kezdte az edzői pályafutását. Szintén Wojnarowski írta meg, hogy a Bucks engedélyt kapott a Trail Blazerstől arra, hogy Scott Brooks is interjúra menjen hozzájuk.

Mike Vorkunov (The Athletic) újabb részleteket derített ki a szezonközi tornáról. Az újságíró értesülései szerint az alapszakasz első két hónapjában rendezik meg a csoportkört, és minden héten lesz két olyan játéknap, aminek az eredményei ide is be fognak számítani. Mindkét konferenciában 5 csapatos csoportokat sorsolnak ki, és a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második fog a kieséses szakaszba jutni. A kieséses szakaszban egy győzelemmel tovább lehet jutni, a negyeddöntők és az elődöntők eredményei bele fognak számítani az alapszakaszba is, a döntő viszont nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus