Hírmorzsák 2023-05-13 (9:45)

A Heat és a Lakers is továbbjutott. Jimmy Butler szerint egy lépssel közelebb kerültek a céljukhoz. A Knicksnél tanulni akarnak a Heat elleni párharcból. Dennis Schrödert kiszórták hajnalban. Steve Kerr szerint a jobb csapat ment tovább. Draymond Green nem döntött az opciójáról, de a Warriorsnál akar maradni. Bob Myers a következő hetekben dönthet a jövőjéről. A Suns agresszívan árulhatja Deandre Aytont, komoly érdeklődésre számítanak. Kevin Durant méltatta Nikola Jokicsot. Monty Williams és Tyronn Lue is kiszemelt lehet a Bucksnál. Sasha Vezenkov azon gondolkodik, hogy átmenjen az NBA-be.

Két párharc is lezárult ma hajnalban. A Heat 96-92-re nyert a Heat ellen, ezzel 4-2-es összesítéssel bejutottak a keleti döntőbe, ahol a Celtics-76ers párharc győztese lesz az ellenfelük. Jimmy Butler úgy értékelte a történteket, hogy egy lépéssel közelebb kerültek a céljukhoz, és már a szezon kezdete óta tisztában vannak azzal, hogy mire lehetnek képesek. Nyolc meccset kell még nyerniük a célig, és nagyon büszke az egész csapatra, mert mindenki keményen játszott ezen a találkozón. A sztár Bam Adebayót is méltatta, minden fontos lepattanót ő hozott el, emellett nagy kosarakat is szerzett – az egész évben azt mondta, hogy ő az alapja a védekezésüknek, de amikor elkezd támadni, beesnek a dobásai és eljut a büntetővonalra, olyankor foghatatlan támadásban is.

A Knicksnél RJ Barrett és Julius Randle is pocsékul dobott, így hiába szerzett 41 pontot Jalen Brunson, elvéreztek a hatodik meccsen. Barrett önkritikusan megegyezte a meccs után, hogy szörnyen játszott, nagyot csalódott magában, de ebből a tapasztalatból is sokat tanulhat. A Heat egy kiváló csapat, nagyon tapasztaltak és kiegyensúlyozottak is, úgyhogy tanulhatnak ebből az élményből. Randle szerint sok nagyszerű pillanatot megéltek a szezon során, amiknek hála fejlődtek is, némely eredményükre büszkék lehetnek, másokból viszont tanulhatnak – rá kell szánniuk az időt arra, hogy megvizsgálják, miben is fejlődhetnének tovább, mit csinálhattak volna jobban.

A Lakers 122-101-es győzelmet aratott a Warriorsszal szemben, ezzel ők is 4-2-vel mentek tovább, és készülhetnek a Nuggets elleni nyugati döntőre. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Dennis Schrödert második technikaival kiállították a harmadik negyed derekán, amikor összeszólalkozott Draymond Greennel, a Lakerst viszont ez sem zavarta meg, le tudták zárni a meccset. LeBron James szerint a hatodik meccsen a védekezés volt a kulcs, a pálya ezen oldalán nagyon magas szinten játszottak, és nagyban ennek köszönhető, hogy összességében is az idei egyik leghatékonyabb meccsüket rakták össze.

Steve Kerr szerint a jobb csapat nyert, és nem tudja hibáztatni a játékosait a kiesés miatt. Mivel bennük is ég a versenyszellem, ezért nagyon fog fájni ez a kiesés, de pontosan ezért játszanak, hogy összemérjék magukat a legjobbakkal – most ez kevés volt, de nem azért, mert ne tették volna oda magukat.

Draymond Green elmondta, hogy csalódottak, mert rég volt olyan, hogy már májusban befejeződjön számukra egy rájátszás, ugyanakkor a Lakers volt a jobb csapat. Greent a jövőjéről is megkérdezték, és elárulta, hogy nem döntött a következő szezonra szóló játékosopciójáról, rá fogja szánni erre az időt, hogy megvizsgálja az opcióit az ügynökével, Rich Paullal. Az erőcsatár ugyanakkor azt is elmondta, hogy pályafutása végéig szeretne a Warriorsban maradni, azokkal együtt szeretné befejezni a karrierjét, akikkel együtt elkezdte azt, és Green azt is megjegyezte, hogy még nem kell végleg leírni őket, jövőre visszatérnek. Shams Charania és Anthony Slater (The Ahtletic) információi szerint Green és a Warriors között kölcsönös az érdeklődés a közös folytatás iránt, szeretnének a felek több évre hosszabbítani egymással.

Jonathan Kuminga jövője kérdéses lehet, aki szeretne a jelenleginél többet játszani, és ha a Warriors nem tud neki nagyobb szerepet kínálni, akkor akár cserét is kérhet.

A Warriorsnál továbbra is kérdéses Bob Myers GM jövője, akinek lejár a szerződése, és a jövőjéről várhatóan a következő hetekben dönt csak. Joe Lacob tulajdonos már korábban is ajánlott neki hosszabbítást, de elképzelhető, hogy akkor is a távozás mellett dönt, ha anyagilag megkapná azt, amit szeretne. A fentebb említett Charania és Slater szerint a Warriors házon belül oldaná meg Myers utódlását, amennyiben a távozás mellett dönt, Mike Dunleavy Jr. lenne akkor a legfőbb jelölt a helyére.

Tim MacMahon (ESPN) beszélt arról, hogy a Suns a nyáron agresszívan próbálja majd meg fejleszteni a keretét, és aktívan próbálják majd elcserélni Deandre Aytont. Phoenixben úgy számolnak, hogy a center iránt komoly lesz az érdeklődés, elvégre egy olyan 24 éves játékosról van szó, aki 18 pontot és 10 lepattanót átlagolt az elmúlt évben. MacMahon úgy értesült emellett, hogy Monty Williams edzőt, illetve a csapat több játékosát is frusztrálta az, hogy mennyire kiegyensúlyozatlanul teljesített, és az, hogy nem mindig tette oda magát, nem volt folyton agresszív. Sean Deveney (Heavy.com) hasonló beszámolót készített a center helyzetéről, és ő azt is megjegyezte, hogy a Bulls, a Mavericks, a Trail Blazers és a Hornets is az érdeklődő csapatok között lehet.

Kevin Durant a Suns kiesése után megragadta az alkalmat, hogy Nikola Jokicsot méltassa, szerinte úgy fog majd egy napon visszavonulni a magasember, mint minden idők egyik legjobb centere, a legnagyobbak közé tartozik. Jokics elmondta, hogy ez amiatt jelent neki sokat, mert Durant mondta ezt, aki egyszerűen csodálatos játékos. Egymaga rengeteg figyelmet követelt meg most is a Nuggets védekezésétől, egy egyszerű post-upnál vagy egy leütésnél is mindenki figyelme rá irányult. Ha olyasvalaki dicséri, aki mindent megnyert, volt MVP és ponkirály is, akkor az elmond valamit, sokat jelent ez neki.

Néhány nappal ezelőtt már lehetett arról hallani, hogy a Bucksnak olyan kiszemeltjei is lehetnek a kispadjára, akik jelenleg szerződésben állnak valamelyik csapattal, és Jake Fischer (Yahoo! Sports) úgy tudja, hogy Monty Williams és Tyronn Lue lehet ez a két jelölt.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint Sasha Vezenkov azt fontolgatja, hogy a nyáron csatlakozzon a Kings keretéhez, és az újságíró egyik forrása szerint elkerülhetetlen, hogy ez megtörténjen. Az Olympiakosz 27 éves játékosa a 2017-es draft 57. helyén kelt el, a játékjoga tavaly került a Kingshez, és ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 61 meccsen 17,3 pontot és 6,5 lepattanót átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus