Hírmorzsák 2023-05-31 (10:00)

Távozik Bob Myers a Warriorstól, házon belül pótolhatják. A Knicks nem hosszabbít Scott Perry GM-mel. RWIII hányt a hetedik meccs közben. A jelek szerint Jaylen Brown megkapja a szupermaxot Bostonban, Joe Mazzulla vezetőedző helye is biztos. Három főre szűkült a Suns edzőjelöltjeinek száma. Gordon és Malone szerint is tiszteletet érdemel a Miami és kőkemény döntőre készülnek. Néhány rövidhír a nagydöntővel kapcsolatban. Augusztus 7-én játszik felkészülési meccset a Team USA. Jimmy Butler levédeti a Himmy Buckets-ot, már a playoff előtt megmondta Coco Gauff teniszezőnek, hogy bejutnak a döntőbe. 

A GM-elnök Bob Myers távozik a Golden State Warriorstól, az érintett azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy egyszerűen eljött az ideje a búcsúnak - a hírek szerint nem a pénzen múlt, a GSW nagyvonalú ajánlatot tett. A Warriors sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ez a munka teljes elköteleződést igényel, ezer százalékig benne kell lenni, és ha ezt már nem tudod hozni, inkább ne is csináld. Azért megy el, mert nem teheti ezt a játékosokkal, Joe Lacob és Peter Gruber tulajdonosokkal, és igazából magával szemben sem - a sajtótájékoztató egy pontján kis híján el is sírta magát. Steph Curry az Instagramján osztott meg több közös képet és mondott köszönetet nem csak a közös munkáért, hanem a barátságukért is.

Távozása után az eddig a kosárlabdával kapcsolatos műveletekért felelős alelnök, Kirk Lacob (a tulajdonos Joe Lacob fia), vagy Myers segítője, a korábbi játékos Mike Dunleavy Jr. léphet feljebb - Myers dicsérte Dunleavy GM-i munkáját. Joe Lacob azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért döntött így Myers, de ez nem is az ő dolga, és csak a legjobbakat kívánhatja Myersnek. Szerinte a csapat frontoffice-a is nagyon erős, és jó eséllyel az utód is belülről fog érkezni, de még nem született döntés – hozzátette, hogy nem aggódik a szabályváltozások miatt, továbbra is nyerni fognak. Kendra Andrews (ESPN) információi szerint a külső jelölt azért is valószínűtlen, mert eléggé családi jellegű a Warriors többek között azért, mert Lacob fiai egyre nagyobb szerepet kapnak a vezetésben.

A New York Knicks GM-je, Scott Perry is távozik, mivel lejárt a szerződése és nem hosszabbítanak vele. Perry 2017 óta dolgozott a Knicksnél, de az utóbbi időben már inkább William Wesley és Gersson Rosas tanácsaira hallgat a fő döntéshozó, Leon Rose szakmai elnök.

Tegnap drámai körülmények között esett ki a Boston Celtics, velük kapcsolatban több hír is napvilágot látott. A hetedik meccshez kapcsolódik, hogy a center Robert Williams III azért játszott mindössze 14 percet, mert súlyos gyomorrontással küzdött, a mérkőzés közben hányt is. Brian Windhorst (ESPN) saját podcastjében elmondta, hogy beszélt a Celtics vezetőségének és Jaylen Brown csapatának tagjaival is, ami alapján nagyon nagy az esélye annak, hogy Brown marad Bostonban és idén nyáron megkapja a szupermax hosszabbítást. A 7. meccs után Jayson Tatum is arról beszélt a riportereknek, hogy Brown a liga egyik legjobb játékosa, így a megtartása extrém fontos. 

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Celtics minden bizonnyal megtartja a vezetőedző Joe Mazzullát, akinek még három év és 14 millió dollár van hátra a szerződéséből. Mazzulla tavay szeptemberben Ime Udoka botránya miatt került átmeneti jelleggel a pozícióba, majd később véglegesítették - ősszel nem volt lehetősége saját edzői csapatot építeni, menet közben akadt távozó is, most viszont összeállíthatja a saját stábját.

John Gambadoro (Arizona Sports) forrásai szerint a Phoenix Suns három főre szűkítette a leendő vezetőedzők listáját: az új szakvezető Doc Rivers, Frank Vogel és az eddigi segédedző, Kevin Young közül kerül majd ki. A Suns Nick Nurse-szel is komolyan számolt, de a Raptors korábbi mestere időközben a Philadelphia ajánlatát fogadta el.

A Denver csatára, Aaron Gordon dicsérte a Miami Heatet, szerinte nagydöntős ellenfelük harcol, nem félnek senkitől, nagyon fegyelmezettek és remek az edzőjük – a Nuggets nem foglalkozik azzal, hogy nyolcadik helyről jutottak a döntőbe, mert ellenfelük egytől egyig remek játékosokból áll, ami tiszteletet érdemel. Éppen ezért nagyon keményen készülnek a fináléra, kialakítottak egy jó munka-pihenő ritmust, amiben sokat segít, hogy hazai pályán kezdenek. 

Michael Malone vezetőedző azt mondta a csapatnak, hogy felejtsék el, hogy ellenfelük nyolcadik helyen jutott be a döntőbe, mert 4-1-re verték a Bucksot, akik megnyerték az alapszakaszt, majd 4-3-ra legyűrték a Celtics-et, akik a második legtöbb meccset nyerték. A döntőben már nincsenek alapszakasz-helyezések, és nem érti, amikor valaki azt mondja, hogy ez egy könnyű döntő lesz a Nuggets-nak. Szerinte ez lesz életük legkeményebb kihívása, mert a franchise első bajnoki címét akarják megnyerni. 

Néhány rövid érdekesség az NBA-fináléval kapcsolatban. A FanDuel sportfogadóiroda kihozta az oddsokat a fináléra, a Denver -360-as favorit (360 dolláros fogadásra 100 dollár nyeremény jut). Az NBA.com arra hívta fel a figyelmet, hogy mennyire kiegyenlített a liga: az elmúlt négy évben négy különböző csapat nyert bajnoki címet, és ez a széria tovább fog nőni. Udonis Haslem minden idők második legidősebb játékosa lett, akinek csapata bejutott a fináléba: A Heat veteránja 42 évesen és 347 naposan került a döntőbe. Nála csak Robert Parish volt idősebb: a Hall of Famer center 1997-ben 43 évesen és 275 naposan jutott döntőbe a Chicago Bullsszal, bár karrierje negyedik aranygyűrűjéhez már nem tett sokat hozzá, nem játszott az 1997-es nagydöntőben. Kentavious Caldwell-Pope ügynökét, Rich Pault dicsérte, akinek sikerült megoldania, hogy távozhasson Washingtonból és ismét bajnokesélyes csapatnál játszhasson. 

Az amerikai szövetség bejelentette, hogy augusztus 7-én Las Vegasban Puerto Rico válogatottjával játszik felkészülési meccset a világbajnokságra készülő Team USA. Az már korábban biztos volt, hogy augusztus 12-én és 13-án Spanyolországban a házigazda és Szlovénia ellen játszanak, majd augusztus 18 és 20. között Abu-Dhabiban Görögországgal és Németországgal csapnak össze. A vébé augusztus 25-én kezdődik, a Team USA a második napon lép először pályára. 

Végül pedig Jimmy Butler maradt, aki egy szabadalmi ügyvivő szerint kezdeményezte a Himmy Buckets védjegy bejegyzését, várhatóan saját ruha- és üdítőitalmárkát fog indítani ezen a néven. A női tenisz egyik sztárja, a “civilben” hatalmas Heat-drukker Coco Gauff arról mesélt a Roland Garroson, hogy mielőtt még megkezdődött volna a playoff, Butler már akkor felajánlotta, hogy szerez neki és a családjának nagydöntős jegyeket. Mint mindenki más, Gauff is úgy gondolta a playoff előtt, hogy nagyjából 3% esélye lesz a Heatnek a nagydöntőbe jutásra, de már akkor érezte, hogy be fognak jutni - Butler ugyanis nem azt mondta neki, hogy "ha bejutunk", hanem azt, hogy "amikor bejutunk".

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus