Hírmorzsák 2023-06-21 (9:15)

Pat Riley szerint a Heat nem tud egykönnyen sztárt szerezni Jimmy Butler mellé. Kyle Kuzma lemondott az opciójáról, Gary Trent Jr. belépett a szerződésébe. A Trail Blazers Bam Adebayo vagy Paul George megszerzésével erősítene. A Grizzlies felmérheti Tyus Jones piacát, a Jazz elérhetővé tette Collin Sextont. Shake Milton valószínűleg távozik a 76erstől, Philadelphiában nem sietnek Tobias Harris elcserélésével. A Suns több játékosát is visszaigazolná. Valószínűleg Brandon Miller lesz a második választott a drafton, a Pistons rengeteg irányba elmehet az 1/5-nél. A Spurs szerezne még egy draftjogot a lottery-be. A Nets bemutatta az új segédedzőit. Történelmet írt a Stockton Kings. Shaun Livingston távozott a Warriors vezetőségéből.

Pat Riley tegnap sajtótájékoztatót tartott, amin több témát is érintett. Úgy gondolja, hogy jó, talán nagyszerű csapatuk van, aminek nem fognak nekiesni egy bontógolyóval, ismét megpróbálnak elmenni velük a végsőkig. Ha lehetőségük lesz az erősítésre, akkor meg fognak próbálkozni azzal, de az a lényeg, hogy az ne vesse vissza őket, csakis előre akarnak haladni. Szeretné, ha csak egyszerűen kiválaszthatná a tökéletes partnert Jimmy Butler mellé, ami nem ilyen egyszerű, de továbbra is ezen fognak dolgozni. Tyler Herro kapcsán elmondta Riley, hogy egy kivételes képességű pontszerző, aki képes a negyedik negyedekben is nagy dobásokat elsüllyeszteni, és még csak 23 éves. A tulajdonosakt is dicsérte, Micky Arisonék elkötelezettek amellett, hogy bajnoki címet nyerjenek, luxusadós csapatot alkotnak, de ettől még kezdenek szorongani a vezetőségben, mert 10-11 év eltelt az előző bajnoki címük óta, és szeretnének nyerni még egyet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Kyle Kuzma a várakozásoknak megfelelően lemondott a 13 millió dolláros játékosopciójáról, így szabadügynök lesz. Kuzma még áprilisban úgy nyilatkozott, hogy megfontolja majd a nyáron azt, hogy Washingtonban maradjon, kérdés ugyanakkor, hogy ezen mennyit változtat az, hogy már Michael Winger a csapatvezető, illetve már Bradley Beal sem a keret tagja.

Gary Trent Jr. az előzetes várakozásokkal ellentétesen döntött, érvényesítette a következő szezonra vonatkozó 18,5 millió dolláros opcióját a Raptorsnál, így ő nem lesz szabadügynök ezen a nyáron. A Jazznél Damian Jones hívta le az opcióját, ő ezzel 2,58 millió dollárra lesz jogosult.

Jake Fischer (B/R) több cserepletykát is összegyűjtött, és kiemelte, hogy a Trail Blazers leginkább Bam Adebayo megszerzésével tudná elképzelni a keret megerősítését, megpróbálnák őt megszerezni a Heattől. Miamiban nem valószínű, hogy belemennének egy ilyen cserébe, de akkor talán elgondolkodnának, ha a sokat emlegetett Anfernee Simons és 1/3-as draftjog köré épülő csomag mellé bekerülne Shaedon Sharpe játékjoga is. A Trail Blazers ezzel szemben nem érdeklődik OG Anunoby, Pascal Siakam, Zach LaVine vagy Karl-Anthony Towns irányba sem, olyasvalakit szereznének inkább Damian Lillard mellé, mint Adebayo vagy Paul George. Utóbbi kapcsán Marc Stein (Substack) úgy értesült, hogy a Clippers felmérheti az értékét, és a harmadik draftjogot birtokló Trail Balzers mellett a negyedik helyen választó Rockets is potenciális vevőjelölt lehet. Los Angelesben azért fontolhatják meg a George-Leonard duó megbontását, mert 2024 nyarán mindketten kiléphetnek a szerződésükből, és akkor 4 éves, 200 millió dollárt is meghaladó hosszabbításra lesznek jogosultak.

Fischer írta meg, hogy a Grizzlies felmérheti Tyus Jones piacát, ami azért is meglepő, mert az első 25 meccsen kezdőként is szükségük lenne a megbízható irányítóra, amíg Ja Morant az eltiltását tölti. Korábban lehetett hallani a Spurs érdeklődéséről, de ez a szál azt követően elhalt, hogy tavaly hozzájuk került a testvére, Tre Jones, viszont a Clippers és a Raptors számára is érdekes lehet a Grizzlies irányítója.

A Jazznél tavaly 4 évre 72 millió dollárért írt alá Collin Sexton, ugyanakkor nem feltétlenül ragaszkodnak hozzá a folytatásban, elérhetővé tették őt az eddigi tárgyalásaik során.

Kyle Neubeck (Philly Voice) információi alapján a 76ers szabadügynökei közül jelenleg Shake Milton távozására van a legnagyobb esély, mivel szeretne annál nagyobb szerepet betölteni a pályán, mint amit az elmúlt idényben kapott. Mindez viszont változhat abban az esetben, ha James Harden nem marad Philadelphiában. Tobias Harris szerződése utolsó évébe lép, ugyanakkor nem úgy tűnik, hogy a 76ers sietne az elcserélésével, a csapatnál úgy gondolják, hogy a draftot követően is több lehetőségük lesz arra, hogy elmozdítsák őt. Nem is akarják mindenképpen cserélni Harrist, csak akkor teszik ezt meg, ha azzal növelni tudják a rugalmasságukat, vagy egy nagy potenciálú játékost tudnak szerezni egy üzletben.

John Gambadoro (Arizona Sports 98.7) beszélt arról, hogy a Suns szeretne új szerződést adni három szabadügynökének is, a vezetőség azon dolgozik, hogy Jock Landale, Josh Okogie és Torrey Craig is maradjon a keret tagja. Landale megtartását különösen fontosnak tartják, mert azt szeretnék, ha egy klasszikus magasember lenne a cserecenter, és a felek között kölcsönös is az érdeklődés. T.J. Warren megtartása viszont nem valószínű, őt minden bizonnyal elengedik.

Adrian Wojnarowski értesülései szerint egyre valószínűbb, hogy a Hornets választottja Brandon Miller lesz a draft második helyén. Mint ismert, ő és Scoot Henderson is találkozott a Hornets vezetőivel a minap, Michael Jordan is megnézte őket, illetve leült velük beszélgetni, és Miller ezúttal jobb teljesítménnyel is jelentkezett, mint az első látogatásakor. Amennyiben Henderson kimegy a harmadik helyen, a Rockets a negyedik választási joggal egyre inkább Amen Thompson kihúzásában gondolkodik Jeremy Woo (ESPN) információi alapján, rajta kívül még Cam Whitmore lehet náluk leginkább opció.

James L. Edwards (The Athletic) arról írt, hogy az ötödik helyen választó Pistonsnál legalább hat játékos is elképzelhető, egyik sem lenne meglepetés jelen állás szerint, úgyhogy a jelek szerint innen lefelé már nehezebb lesz jósolni, hogy mi fog történni. Jonathan Givony (ESPN) meg is nevezett több játékost, hogy kik között vacillál a Pistons: a korábban biztosnak tűnő Cam Whitmore már csak egy opció a sokból, mellette Taylor Hendricks, Gradey Dick, Jalen Hood-Schifino és Cason Wallace kihúzását is fontolgatják Detroitban. Troy Weaver GM tegnap sajtótájékoztatót tartott, amin elmondta, hogy az 1/5-ös választási jog elcserélésétől sem zárkóznak el, amennyiben azzal tudják fejleszteni a csapatot. A már többször hivatkozott Jake Fischer szerint a Jazz érdeklődhet az 1/5 iránt, az 1/9, az 1/16 és az 1/28 valamilyen permutációját kínálhatják fel ezért a választási jogért – valószínűleg Jarace Walker vagy Anthony Black lehet a kiszemelt Salt Lake Cityben. Givony szerint Walkert akarja a Jazz, és mindenképpen be akarják előzni a Pacerst, akik a hetedik helyen szintén őt nézegetik.

Kevin O’Connor (The Ringer) számolt be arról, hogy a Spurs az 1/1 mellé szeretne egy másik választási jogot is a lottery-be, és ennek érdekében feladhatják egyik fiatal tehetségüket, valamint a két idei második körös draftjogukat. Ezzel kapcsolatban Brian Wright GM kapott is egy újságírói kérdést, de azt cáfolta, hogy ennek érdekében lemondanának Devin Vassell vagy Keldon Johnson játékjogáról, mivel szeretnék megnézni egyben, hogy mijük van, látni akarják, hogy mire jutnak ezzel a kerettel.

A Nets bejelentette, hogy Kevin Ollie, Will Weaver, Jay Hernandez és Ronnie Burrell is segédedző lesz Jacque Vaughn mellett, illetve Corey Vinson is érkezik a stábba. Ollie korábban egyetemi szinten, illetve az Overtime Elite programban dolgozott. Weaver 2016-18 között már állt a Nets alkalmazásában, majd a 2018/19-es idényben a G Ligás Long Island Nets vezetőedzője volt, míg az elmúlt idényt Párizsban töltötte vezetőedzőként. Hernandez öt év után távozott a Hornetstől, ahol a játékosfejlesztés volt az egyik fő feladata. Burrell az elmúlt idényben a már említett Long Island Nets edzője volt. Vinson az elmúlt három szezonban a Sunsnál dolgozott.

A Sacramento Kings G Ligás partnercsapata, a Stockton Kings bejelentette, hogy innentől kezdve Lindsey Harding a csapat vezetőedzője, míg Anjali Ranadivé az általános igazgató, ezzel a G Liga történetében először két nő vezet majd egy csapatot. Harding az előző négy szezonban a Sacramento Kings segédedzőjeként dolgozott, és ezt megelőzően egy szezont a 76ers alkalmazásában is állt. Ranadivé már az előző szezonban is GM-segéd volt, korábban dolgozott az NBA-s Kingsnél is, illetve gyakornokként két évet eltöltött a Warriorsnál – ő egyébként a csapat tulajdonosának, Vivek Ranadivének a lánya. Az eddigi GM, az előző szezonban a G Ligában az Év Csapatvezetője díjat is elnyerő Paul Johnson a továbbiakban a Sacramento Kings vezetőségében fog dolgozni.

Shaun Livingston három szezont követően távozott a Warriors vezetőségéből, mivel több időt szeretne tölteni a családjával. Az egykori játékos az elmúlt években a játékosügyekért felelős igazgató pozícióját töltötte be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus