Hírmorzsák 2023-08-15 (8:45)

James Harden hazugnak nevezte Daryl Morey-t, a csapatvezető nem lepődött meg azon, hogy a játékos elkezdett személyeskedni. Kyrie Irving és Danny Green is hozzászólt a Harden-saga legújabb fejezetéhez. Hivatalos, hogy Doris Burke és Doc Rivers lesz Mike Breen két társa az ESPN-nél, Bob Myers is a csatornánál folytatja. Spencer Dinwiddie mostantól jogosult a szerződéshosszabbításra. Tacko Fall marad Kínában. Több tehetség is döntött a jövőjéről.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy James Harden Kínában tartózkodik az Adidas egyik promóciós eseménye miatt, ahol azt mondta a közönségének, hogy Daryl Morey hazug, és sosem lesz már tagja olyan csapatnak, amihez neki is köze van – Harden ezt követően elismételte a mondandóját, hogy nyomatékosítsa az üzenetét. Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) a 76ershez közeli forrástól értesült úgy, hogy Morey nem lepődött meg azon, hogy Harden elkezdetett személyeskedni vele szemben.

A Harden-saga legújabb fejleményéről többen is kifejtették a véleményüket, Kyrie Irving például abba kötött bele, hogy Wojnarowski azzal a felütéssel osztotta meg a cikkét, hogy „Az elégedetlenkedő Harden hazugnak nevezte a 76ers elnökét, Morey-t”. Szerinte Harden inkább felelősségre vonja Morey-t, amiért tisztességtelenül és átláthatatlanul kezelte a szerződéshosszabbítását az egész nyár során. Danny Green az NBA Today műsorában fejtette ki a véleményét a helyzetről: szerinte ha Hardennek megígértek valamit, akkor azt teljesíteni is kell, ugyanakkor megérti mindkét oldalt, a csapat helyzete is változhatott azóta. Szerinte innen nincs visszaút, és az tűnik a valószínűbbnek, hogy a játékos nem lesz ott az edzőtáborban, de ha Harden mégsem hagyja ki az edzőtábort és csatlakozik a 76ers keretéhez, akkor profiként fog viselkedni.

Bobby Marks (ESPN) a kollektív szerződés vonatkozó részét kereste elő, ami kimondja, hogy ha egy játékos a szerződése utolsó évében a szezon kezdete után több mint 30 napig nem tesz eleget a megállapodásának, akkor annak a szerződése nem tekintendő teljesítettnek, így nem lesz korlátozások nélküli szabadügynök a következő szezonban. Ebben az esetben nem igazolhat máshová a játékos, kivéve akkor, ha a régi csapata máshogy nem dönt. Marks arra is felhívta a figyelmet, hogy ez nem az új CBA hozománya, már az előző kollektív szerződés is tartalmazta ezt a kitételt, sőt, korábbi megállapodások is foglalkoztak már ezzel a problémakörrel.

Az elmúlt hetekben több változtatásról is lehetett hallani az ESPN háza tájáról, és a csatorna az elmúlt nap folyamán hivatalos bejelentést tett ezekről. Az új idényben Mike Breen, Doris Burke és Doc Rivers alkotja majd a csatorna első számú kommentátor trióját – Burke 2017 óta dolgozik szakkommentátorként, és 2020 óta ő volt az ESPN rádiós közvetítéseinek a hangja a nagydöntőben, míg Rivers a 2003/04-es szezon után tér vissza a csatornához ebben a minősítésben. A csatorna története során először nevezett ki állandó második számú hármast, amit Ryan Ruocco, JJ Redick és Richard Jefferson fog alkotni, és többek között ők közvetítik majd ABC-n az NBA Sunday Showcase keretében megrendezett meccseket. Az is hivatalossá vált, hogy Bob Myers stúdiós elemzőként csatlakozik az ESPN-hez, de néhány meccsen szakkommentátorként is dolgozni fog a Warriors előző általános igazgatója. Malika Andrews is megkapta a maga előléptetését, az NBA Today mellett az NBA Countdown műsorát is ő fogja vezetni a jövőben.

Brian Lewis (NY Post) hívta fel arra a figyelmet, hogy Spencer Dinwiddie tegnaptól kezdve jogosulttá vált a szerződése idő előtti meghosszabbítására, a Nets maximum 4 évet és 128 millió dollárt kínálhat neki jelenleg.

Terry Taylor hagyományos szerződést kapott a Bullstól, miután az előző idény végén már two-way megállapodáson volt a csapatnál. Tacko Fall is csapatot talált magának, marad a kínai bajnokságban, ahol a Nanjing Monkey Kings játékos lesz a következő szezonban. Sterling Brown Németországba igazol az Alba Berlinhez.

A végére pedig néhány fiatal játékos maradt, akik döntöttek a jövőjükről. Az ESPN 100-as rangsorában a negyedik helyet elfoglaló center, Flory Bidunga a Kansas mellett tette le a voksát, noha az Auburn, a Duke és a Michigan is érdeklődött iránta. Nazr Mohammed fia, Nasir Mohammed a Notre Dame programját választotta – iránta a Marquette, a Stanford, a Virginia Tech és a Villanova érdeklődött még. Trentyn Flowers úgy döntött, hogy mégsem megy egyetemre, nem lesz a Louisville játékosa, hanem az ausztrál bajnokságba igazol az Adelaide 36ershez, ahol korábban Josh Giddey is megfordult.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus