Hírmorzsák 2023-08-23 (9:00)

Az NBA megbüntette James Hardent, az NBPA nem ért egyet a döntéssel. A 76ers tulajdonosa továbbra is marasztalná Hardent. Kiteszi JaVale McGee-t a Mavericks, Markieff Morris maradhat Dallasban. Mac McClung a Magic edzőtáborába megy. TJ Warrent és Lamar Stevenst is megnézi a Celtics. Steve Kerr részesedést vásárolt a Mallorca focicsapatában.

Az NBA 100,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki James Hardenre, amiért nyilvánosan hangot adott azon elégedetlenségének, hogy a 76ers továbbra sem cserélte őt el. A játékosok szakszervezetének a válaszára sem kellett sokat várni, közleményben jelezte az NBPA, hogy nem értenek egyet a döntéssel, szerintük Harden nem vétett a nyilvános cserekérelmet tiltó szabály ellen. Panaszt fognak benyújtani, és tárgyalni kívánnak az ügyről. Az NBA egyébként az új CBA által maximálisan megengedett pénzbüntetést szabta ki azért, mert Harden hazugnak nevezte a 76ers elnökét, Daryl Morey-t.

A 76ers tulajdonosa, Josh Harris is megszólalt a Harden-ügyben. Elmondta, hogy tiszteli a hátvédet, és szeretnék segíteni őt abban, amit szeretne, de közben arra is gondolniuk kell, hogy a jelenlegi keretükkel a bajnoki címért harcolhatnának, ezért szeretnék meggyőzni a maradásról, noha tudják, hogy jelenleg nem ezt akarja. Továbbra is azon fog dolgozni, hogy mindenki számára kedvező megoldás szülessen, bármi is legyen az. Tiszteli Hardent játékosként és emberként is, és végső soron emberekkel foglalkoznak, úgyhogy majd meglátják, hogy mire jutnak.

Marc Stein (Substack) számolt be róla először, hogy a Mavericks a strech provision segítségével ki fogja tenni a keretéből JaVale McGee-t. Keith Smith (Spotrac) számításai szerint a Mavericksnek a következő 2 évben összesen 11,74 millió dollárt kellett volna fizetnie a centernek, ha simán csak kiteszik, így viszont 5 éven át fogja 2,35 millióval nyomni a sapkájukat – fontos megjegyezni, hogy a 2024/25-ös idényre játékosopciója van McGee-nek, és ezt le fogja hívni, mielőtt ténylegesen kiteszik őt. Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Markieff Morris egyelőre maradhat Dallasban, várhatóan 1 éves, nem garantált megállapodást kap majd a Maverickstől.

A 2023-as All-Star hétvége zsákolóbajnoka, Mac McClung is csapatot talált magának, Exhibit 10 megállapodást írt alá a Magicnél, vagyis meghívást kapott a csapat edzőtáborába. McClung az elmúlt idényben kétszer lépett pályára az NBA-ben, miközben a G Ligában 31 meccsen 19,8 pontot, 2,7 lepattanót és 4,9 gólpasszt átlagolt 26,8 perc játékidő alatt. Miye Oni ugyancsak Exhibit 10 szerződést kapott a Magictől – ő korábban 3 szezon alatt 80 meccsen lépett pályára a Jazznél, az elmúlt idényben viszont nem volt NBA-s csapata, hanem a London Lions játékosa volt.

Shams Charnia osztotta meg, hogy a héten TJ Warren és Lamar Stevens is privát edzésre megy a Celticshez, arról pedig Michael Scotto (HoopsHype) számolt be, hogy Louis King is hasonló bizonyítási lehetőséget kap Bostonban. Warren hosszú kihagyás után az elmúlt idényben tért vissza, 42 meccsen lépett pályára a Nets és a Suns színeiben, és 16,4 perc alatt 7,5 pontot átlagolt a szezon során. Stevens eddig a teljes NBA-s pályafutását a Cavaliersnél töltötte, az elmúlt szezonban 62 meccsen átlag 18,1 percet töltött a pályán. King a 2019/20-as idényben került be a ligába, de összesen 27 meccsen lépett pályára azóta három különböző csapat színeiben, tavaly egyetlen meccset játszott a 76ers kosarasaként.

Steve Kerr részesedést vásárolt a spanyol labdarúgóbajnokság élvonalában szereplő RCD Mallorca csapatában, derült ki a klub hivatalos bejelentéséből. A csapat többségi tulajdonosa június 30-a óta az egykori teniszező, Andy Kohlberg, és érdekesség, hogy előtte az a Robert Sarver volt a csapat többségi tulajdonosa, aki nemrégiben adta el a részesedését a Sunsból is. Sarver 2016-os érkezésekor Kohlberg résztulajdonsoként került a csapathoz, és ekkor Steve Nash is részesedést szerzett a klubban, ő viszont nem adta el a tulajdonjogát Sarver távozásakor sem, továbbra is a befektetői csoport tagja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus