Hírmorzsák 2023-09-26 (8:45)

Két csapatvezető szerint a Raptors a favorit Damian Lillard megszerzésére. Klay Thompson nem kapott még hivatalos hosszabbítási ajánlatot. Steve Kerr nem döntött még arról, hogy melyik kezdő szintű játékosát teszi a padra. Mike Dunleavy Jr. optimista Thompson és Kerr hosszabbítása kapcsán is. Rodney McGruder a Warriorsnál, Chris Silva a Hawksnál, Trevor Keels a Timberwolvesnál bizonyíthat. A Knicks előléptette Gersson Rosast. Julius Randle készen fog állni a szezonra. LeBron James és Carmelo Anthony fia is meghívót kapott az amerikai utánpótlás-válogatott edzőtáborába.

Marc J. Spears (ESPN/Andscape) megkeresésére két nem megnevezett, magas tisztséget betöltő csapatvezető is elmondta, hogy a Raptors tűnik a favoritnak Damian Lillard megszerzésére. Az elmúlt napokban már lehetett hallani erről a szálról, ahogyan arról is, hogy Lillard állítólag nem szívesen kerülne ide, és Spears értesülései szerint hivatalos ajánlatot eddig nem is tett a Raptors. Torontóból többféle összetételű csomag is lehetne az ellenérték, Pascal Siakam, Scottie Barnes vagy OG Anunoby köré is épülhetne az ajánlatuk, és a Trail Blazers feltételezhetően szeretné megszerezni Gradey Dick játékjogát is egy esetleges cserében.

A megszólaló két csapatvezető egyaránt arra számít, hogy még ezen a héten elcserélik az irányítót, mivel hétfőn már a legtöbb csapat médianapot tart, így a Trail Blazers, a Raptors és a sokáig favoritnak tűnő Heat is, majd másnap már megkezdődnek az edzések is ezeknél a csapatoknál. A nyár során különböző szintű érdeklődést mutatott Lillard iránt a Bucks, a Celtics, a 76ers és a Bulls is, és a várakozások szerint függetlenül attól, hogy elcserélik-e október 2-a előtt vagy sem, részt fog venni az aktuális csapata médianapján, majd az azt követő edzőtáborban.

Josh Lewenberg (TSN Sports) szerint a Raptors ajánlata Anunoby, Dick és Gary Trent Jr., valamint draftjogok köré épülhet majd. Az újságíró szerint Torontóban nem fognak all-int mondani egy 33 éves irányítóért, és nem fognak lemondani Barnesról, míg a Trail Blazers idővonalába nem illene bele a 29 éves Siakam. Lewenberg azt is megjegyezte, hogy még dolgozni kell egy esetleges megállapodáson, de a két fél álláspontja közeledett egymáshoz.

Anthony Slater (The Athletic) értesülései szerint hiába jogosult idő előtti hosszabbításra Klay Thompson, egyelőre nem kapott ajánlatot a Warriorstól, ahogyan ő sem jelezte még a csapat irányába, hogy milyen szerződést szeretne. Egyik félnek sem kell sietnie, nincs határideje annak, hogy meddig egyezhetnek meg a felek, és az sem kizárt, hogy 2024 nyarán szabadügynökké válik a hátvéd. A Warriors ezen a nyáron Draymond Green és Andrew Wiggins párosával már új szerződést kötött, ráadásul mindkét játékos valamivel a feltételezett piaci értéke alatt írt alá.

A Warriors tegnap sajtótájékoztatót tartott, ahol Steve Kerr elmondta, hogy gyakorlatilag hat kezdő szintű játékosuk van, akik közül viszont csak öten lehetnek ott a feldobásnál. Még nem döntött arról, hogy milyen összeállításban fognak kezdeni, több változatot is ki fognak próbálni, és természetesen mind a hatan sok percet fognak a pályán tölteni. Ahhoz viszont, hogy működjön a játékuk, mindenkinek el kell köteleznie magát a szerepe mellett, függetlenül attól, hogy kezdőként vagy csereként lép pályára. Kerr azt is elmondta, hogy szeretné meghosszabbítani a lejáró szerződését a csapattal, de nem stresszel emiatt, mert érzi azt, hogy a tulajdonos és a GM is azt akarja, hogy maradjon. Az sem zavarja, ha új szerződés nélkül kezdi el a szezont, attól még ugyanúgy képes végezni a munkáját, ettől nem lesz semmi sem más.

Mike Dunleavy Jr. azt emelte ki, hogy a játékosaik egész nyáron azon dolgoztak, hogy működjön az új csapat, Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green is több csapatedzést leszervezett San Franciscoban, Los Angelesben, valamint Las Vegasban is. Tetszik neki az, hogy szeptemberben hol tartanak, és sok munka áll még előttük, de úgy gondolja, hogy az alapok jó helyen vannak. Emellett bíznak benne, hogy Thompsont és Kerrt is le tudják majd kötni az elkövetkező évekre, de ennek nincs közelgő határideje, úgyhogy folytatják velük a beszélgetéseket. Optimisták azzal kapcsolatban, hogy meg tudnak velük egyezni, ez is a fő céljuk, és úgy érzik, hogy ez kölcsönös.

Az ESPN beszámolójából kiderült, hogy a nyáron körülbelül 40-50 játékost nézhetett meg a Warriors, hogy megtalálják a keret 14. és 15. játékosát. A csapat fő szempontja az volt, hogy olyan játékost találjanak, aki segít tovább építeni azokat a kapcsolatokat, amik a nyáron elkezdtek körvonalazódni, illetve aki hajlandó elfogadni azt a szerepet, hogy a keret utolsó embere lesz, és nem vonja magára a figyelmet – emiatt nem is az a legfőbb szempont, hogy milyen posztra érkezik még játékos. Közvetlenül ide kapcsolódik, hogy Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint szerződést adtak Rodney McGrudernek, esélyt kap az edzőtáborban arra, hogy kiharcolja magának az egyik utolsó helyet a keretben.

Chris Silva is lehetőséget kap arra a következő hetekben, hogy szerződést harcoljon ki magának a következő szezonra, a Hawks edzőtáborában mutathatja meg magát a 27 éves magasember. Trevor Keels a Timberwolvestól kap bizonyítási lehetőséget.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Knicks előléptette Gersson Rosast, innentől kezdve ő a kosárlabdával kapcsolatos ügyek felelős alelnöke. Rosas korábban dolgozott a Rockets, a Mavericks és a Timberwolves vezetőségében is, majd tavaly februárban tanácsadóként csatlakozott a Knickshez.

Julius Randle bal bokáján júniusban artoroszkópiás beavatkozást hajtottak végre, és ezzel kapcsolatban Tom Thobodeau elmondta, hogy a játékos remek nyarat zárt, frissen és egészségesen várja az új idényt. A Knicks edzője azt is kiemelte, hogy szerinte Jalen Brunson és Josh Hart is profitálni fog a világbajnokságon megszerzett tapasztalatokból. Különösen a fiatalabb játékosok számára hasznos, ha részt vehetnek egy világeseményen, például Derrick Rose azt követően lett 22 évesen MVP, hogy részt vett egy világbajnokságon. Ilyenkor ahhoz kell alkalmazkodniuk a játékosoknak, hogy nemzetközi kosarasok ellen kell teljesíteni, ráadásul így az edzőtábor előtt is repülőrajtot vehetnek.

A végére pedig az Egyesült Államok utánpótlás-válogatottjának az edzőtábora maradt. Októberben 85 játékos mutathatja meg magát a táborban, és a névsorban helyet kapott Bryce James, Kiyan Anthony, Alijah Arenas, Dylan Harper, Jermaine O’Neal Jr. és Sir Mohammed is, vagyis LeBron James, Carmelo Anthony, Gilbert Arenas, Ron Harper, Jermaine O’Neal és Nazr Mohammed fia is.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: elkeserítő és életveszélyes a doppinghelyzet a ligában? – Ron Harper fiából klasszis lehet? - az NBA egy klasszikus Magic-Bird dokufilm mellett a GSW 2022-es menetelését is felelevenítette – piacra dobták Anthony Edwards első signature-jét – a Sunsnak nem kellene elcserélnie Aytont? – Wemby magabiztosságára nagy szüksége lesz a Spursnek – Grimes lehet a Knicks X-faktora – D-Will és Boozer újra a Jazznél – lojalitás a modern NBA-ben (podcast) – zseniális napi villámkvíz a BballRefen.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus