Hírmorzsák 2023-11-16 (10:45)

Draymond Green 5 meccsre szóló eltiltást kapott, három játékos pénzbüntetést fizethet a Warriors-Timberwolves meccsen történt incidens után. Stephen Curry újabb meccset hagy ki. Giannis Antetokounmpo, Kyrie Irving, Jaylen Brown, Kristaps Porzingis és Bradley Beal sem játszott, Devin Booker visszatért. Caleb Martin újra bevethető. Anthony Davis önkritikus volt a Kings elleni meccs után. Kelly Oubre Jr. heteken belül visszatérhet, a rendőrség nem talált felvételt a balesetéről. Daniel Theist kivásárolja a Pacers, a Clippershez igazolhat. Tyronn Lue pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll. DeMar DeRozan elcserélése is napirendre kerülhet a Bullsnál.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Az NBA bejelentette, hogy Draymond Green 5 meccsre szóló eltiltást kapott, amiért a nyakánál fogva rángatta Rudy Gobert-et, és amivel jelentős szerepet játszott abban, hogy eszkalálódjon a Warriors-Timberwolves meccs elején kialakuló balhé. Az NBA figyelembe vette Green múltját is, Joe Dumars kiemelte a liga oldaláról, hogy az eltiltás nagyságában szerepet játszott az is, hogy korábban többször is sportszerűtlenül viselkedett már. Az erőcsatárt pályafutása során ötödször tiltják el, legutóbb az előző rájátszásban kellett egy meccset kihagynia amiatt, hogy rálépett Domantas Sabonis mellkasára, most pedig két Thunder elleni meccsről marad le, illetve a Rokcets, a Suns és a Spurs ellen sem lesz bevethető, ezzel 769,970 dollárnyi fizetéstől esik el.

A tömegjelenet után ugyancsak kiállított Klay Thompson és Jaden McDaniels is 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott az incidensben betöltött szerepe miatt, ahogyan a pályán nem büntetett Gobert is ugyanekkora összeget lesz kénytelen befizetni a liga számlájára. A center a ma esti, Suns elleni összecsapás után nehezményezte is ezt, mondván ő béketeremtőként igyekezett fellépni az esetnél, és amikor megtámadta őt Green, feltartotta a kezét, úgyhogy szégyenletesnek érzi ezt a döntést, fellebbezni fog ez ellen. Gobert azt is hozzátette, hogy minden szituáció más, de Green nem csupán reagált arra, hanem személyes támadást indított ellene.

A Warriors helyzetét tovább nehezíti, hogy Stephen Curry sem egészséges, a térdsérülése miatt egészen biztosan kihagyja a ma esti, Thunder elleni összecsapást. A Warriors rövid közleményt adott ki az állapotáról, az MRI nem mutatott ki szerkezeti elváltozást a fájós jobb térdében, és még valamikor ezen a héten felül fogják vizsgálni az állapotát.

Ahogyan arról az összefoglalónkban is írtunk, a Sunsnál Devin Booker visszatért a vádlisérülését követően, és rögtön 31 ponttal járult hozzá a Timberwolves legyőzéséhez, ugyanakkor még mindig nem állhatott össze a nagy hármasuk, mert Bradley Beal kiülte ezt a találkozót a fájós háta miatt. A Bucks Damian Lillard 37 pontjára és 13 gólpasszára építve tudott nyerni a Raptors ellen, és szükség is volt a hátvéd extrájára, mert Giannis Antetokounmpo a befeszült jobb vádlija miatt nem tudta vállalni a játékot. A Mavericks Kyrie Irving nélkül is nyert, az irányító lábfejsérülés miatt hiányzott. A Celtics nagy győzelmet aratott, Jaylen Brown és Kristaps Porzingis nélkül is begyűjtötték a 76ers skalpját – Brown megbetegedés, Porzingis a fájós jobb térde miatt nem játszott. A 76ersnél a meccs előtt kérdéses volt Joel Embiid játéka csípőproblémák miatt, de végül vállalta a játékot.

Jó hírt kapott a Heat, Caleb Martin 10 kihagyott meccs után megkapta az engedélyt a visszatérésre, akár már ma este pályán lehet. A Magicnél 5 meccs kihagyás után visszatért Gary Harris, hajnalban 21 percet játszott. A Kingsnél Trey Lyles került közelebb a visszatéréshez, elkezdhetett ismét kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket végezni, miután a szezon kezdetét ki kellett hagynia vádlisérülés miatt. A Hornetsnél Gordon Hayward (combhajlító) és Brandon Miller (boka) sérülése sem súlyos, mindketten inkább elővigyázatosságból hagyták ki az előző meccset, és ha minden jól megy, akkor akár péntek este újfent pályán lehetnek.

A Lakers 125-110-re kikapott a Kings ellen, ráadásul Anthony Davis is rossz estét fogott ki, 3/9 dobását elsüllyesztve 9 ponttal zárt. Davis a meccs után elmondta, hogy különösen az első félidőben zavarta őt a csípősérülése, de ez nem mentség, egyszerűen csak rosszul játszott, elrontotta a dobásait, pocsék volt. Minden egyes nap kezelteti a sérült testrészt, viszont most back-to-back játszottak, úgyhogy komolyabb lehetősége nem volt ezzel foglalkozni. Ez van, beöltözik és játszik, de sokkal hatékonyabbnak kell lennie. Természetesen zavarta ez őt, de ettől még tennie kell a dolgát a pályán.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Kelly Oubre Jr. akár már valamikor november végén, december elején visszatérhet. Az elmúlt napokban könnyített edzésmunkát végzett a 76ers edzőközpontjában. Hír érkezett a játékos balesetéről is, a philadelphiai rendőrség ugyanis megvizsgálta a baleset környékén kihelyezett közterületi kamerákat, ugyanakkor nem találtak felvételt Oubre elgázolásáról, nincs egyelőre arról bizonyíték, hogy valóban baleset történt volna ott, ahol a játékost elütötték – a rendőrség folytatja a nyomozást. Ezt követően többen is kétségbe vonták azt, hogy valóban így szedte-e össze a sérüléseit Oubre, ugyanakkor Nick Nurse a védelmére kelt, szerinte igazságtalan azzal vádolni, hogy csak kitalálta ezt a történetet. Hisznek neki, ő az egyik legjobb játékosuk, és kiállnak mellette. Amikor arról kérdezték az edzőt, hogy miért hisz neki, annyit felelt, hogy nincs arra semmi oka, hogy ne higgye el, amit mond.

Daniel Theis és a Pacers megegyezett a játékos szerződésének a kivásárlásáról, és egybehangzó sajtóértesülések szerint a Clippershez fog aláírni a center, miután lekerül a waiverről. Theis a remek világbajnoki teljesítménye ellenére sem volt a Pacers aktív rotációjának a tagja, Los Angelesben viszont égető szükség van egy magasemberre, miután Mason Plumlee több hónapra kidőlt térdsérüléssel. A Clippers eközben hivatalosan is meglépte Joshua Primo szerződésének az átalakítását, és az így felszabaduló two-way helyet a várakozásoknak megfelelően Xavier Moon kapta meg. Ezekkel az igazolásokkal, illetve Theis feltételezett aláírásával a Clippers bértömege átlépi a 200 millió dollárt – az NBA történetében ezt megelőzően csak a Warriors lépte át ezt a határt.

A Clippers tegnap hajnalban elkönyvelhette sorozatban a hatodik vereségét, ami után Tyronn Lue úgy fogalmazott, hogy vezetőedzői pályafutása legkeményebb kihívása előtt áll. A legfontosabb dolog, hogy áldozatot kell hozniuk a játékosaiknak, legyen szó a kezdő státuszról, a mérkőzések befejezéséről, dobásokról, labdaérintések számáról, ki futtattja az elzárás-leválás játékokat, és hasonló dolgok. Az egész szezon legnagyobb kihívása az, hogy áldozatokra késztesse a játékosait.

Tegnap már volt szó arról, hogy Zach LaVine elérhetővé válhat a Bullsnál, és Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint DeMar DeRozan is kikerülhet a piacra. A szezon előtt még arról szóltak a hírek, hogy a csapat és a játékos kölcsönösen nyitott egy szerződéshosszabbításra, ugyanakkor az álláspontok távol vannak egymástól, és egyre reálisabb forgatókönyv lehet az, hogy végül a Bulls és DeRozan abban állapodik meg, hogy közösen keresnek új csapatot a veterán játékosnak. Charania szerint egyaránt elképzelhető az, hogy csak az egyik sztárt cserélik el, és az is, hogy mindkettőjüket. DeRozan egyébként nem taglalt családi okok miatt nem lépett pályára ma hajnalban, de minden bizonnyal ismét bevethető lesz a Bulls következő meccsén.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: Papírforma MVP-rangsor - már ismerjük Wemby olvasási szokásait is - 8 aktuális téma boncolgatása az egyik legismertebb NBA-szakértőtől - itt tart most az In-Season Tournament - 7 játékos, aki több percet érdemelne - az elmúlt 10 év nyolc legrosszabb büntetőzője - a 10 legígéretesebb G-Ligás játékos - Nick Nurse NFL-es edzői munkamegosztása - Ben Simmons régi önmagát idézi, pozitív és negatív értelemben is - Családi kapcsolatok: Shaq lánya úton a WNBA felé, Steve Kerr fia debütált a Santa Cruz Warriors kispadján - Derrick Jones Jr. lehet az MIP? - Lonnie Walker és Austin Reaves ellentétes útja - képeken az elmúlt héten viselt legjobb cipői - a Hawks korhatáros paródiával promózta egyik meccsét.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus