Hírmorzsák 2023-12-19 (10:30)

Giannis Antetokounmpo és Luka Doncic a Hét Játékosa. Mac McClung a 2024-es zsákolóversenyen is indulhat. A Lakers vesztes meccsen ünnepelte meg a Szezonközi Torna megnyerését. Miles Bridgest nem engedték be Kanadába. Draymond Green elkezdett terápiára járni, még legalább 3 hetet kihagy. Anthony Edwards abortuszra szólított fel egy általa teherbe ejtett nőt, majd nyilvánosan elnézést kért emiatt. Bradley Bealre legalább 2 hét kihagyás vár. Rich Paul nem nézett ki konkrét csapatot Zach LaVine számára. Lauri Markkanen reméli, hogy maradhat a Jazznél. Jordan Clarkson és Isaiah Stewart iránt is nagy lehet az érdeklődés. Mark Cuban 27 százalékot tart meg a Mavericksből. DeMarcus Cousins Tajvanra igazol. Elhunyt Eric Montross.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Az NBA kihirdette, hogy keleten Giannis Antetokounmpo, nyugaton Luka Doncic nyerte el a Hét Játékosa elismerést. A Bucks 4-0-s héten van túl, ami alatt Antetokounmpo 36 pontot, 12,8 lepattanót és 4,5 gólpasszt átlagolt, miközben Doncic 36,8 ponttal, 8 lepattanóval és 11,5 gólpasszal járult hozzá a Mavericks 3-1-es futásához. Keletről jelölt volt még Jaylen Brown, Jayson Tatum, Joel Embiid és Donovan Mitchell, míg nyugatról Anthony Davis, Kawhi Leonard, Keegan Murray, Karl-Anthony Towns és Zion Williamson merült még fel a díj kapcsán.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján Mac McClung meghívást kapott a 2024-es All-Star gála zsákolóversenyére is, így lehetősége lehet megvédeni a címét. McClung jelenleg a Magic G Ligás partnercsapatában játszik, ahol 25,4 pontot és 6,3 gólpasszt átlagol.

A Lakers először lépett pályára hazai pályán azóta, hogy megnyerték az első Szezonközi Tornát, és ebből az apropóból fel is vontak egy kisebb zászlót a Crypto.com Arena plafonjára. Darvin Ham szerint ez egy nagy dolog a csapat számára, és ez egy olyan torna, ami csak nagyobb és jobb lesz a következő években, nagyon menő szerinte, hogy ők nyerték meg az első kiírást. A Lakers öröme a ceremóniát követően nem lehetett teljes, mivel 114-109-re kikaptak a Knicks ellen.

A Hornets hajnalban 114-99-re kikapott a Raptors otthonában, ráadásul Miles Bridges sem léphetett pályára. A csapat hivatalosan csak annyit közölt egy órával a feldobás előtt, hogy az eltiltásából a közelmúltban visszatérő wing nincs a csapattal, de Adrian Wojnarowski (ESPN) már ezt megelőzően is úgy értesült, hogy azért nem tarthatott a társaival, mert nem engedték be Kanadába a korábbi jogi ügyei miatt.

Shams Charania számolt be arról, hogy Draymond Green elkezdett terápiára járni. A szakíró emellett úgy tudja, hogy még legalább 3 hétig marad érvényben a határozatlan ideig szóló eltiltása a játékosnak, ami azt jelenti, hogy még legalább 10 találkozót ki fog hagyni.

Anthony Edwards botrányba keveredett az elmúlt napokban, egy nő nyilvánosan megosztotta egy vele folytatott üzenetváltását, amiből kiderül, hogy a Timberwolves játékosa teherbe ejtette őt, majd abortuszra szólította fel őt – a bejegyzés tartalmazott egy 100,000 dolláros átutalást igazoló banki bizonylatot is, amit azért küldött a bejegyzések alapján, hogy segítse a nőt. Edwards ennek kapcsán közleményt adott ki, amiben hangsúlyozta, hogy a pillanat hevében olyan megjegyzéseket tett, amik nem tükrözik azt, hogy ki is ő, és ez nem összeegyeztethető azzal, hogy miben hisz, illetve milyen férfi akar lenni. Hozzátette, hogy minden nőt támogatni kell abban, hogy maguk hozzák meg a döntéseiket a testükkel kapcsolatban az alapján, hogy mi számukra a legjobb. A személyes ügyeit igyekszik privát módon intézni, és nem fog többet hozzászólni ehhez az esethez.

A Suns bejelentette, hogy legalább 2 héten keresztül nem számíthatnak a bokasérülést szenvedő Bradley Beal szolgálataira. A hátvéd a péntek esti, Knicks elleni összecsapás elején sérült meg, és legközelebb január elején vizsgálják majd felül az állapotát.

Rich Paul játékosügynök Sam Amick (The Athletic) megkeresésére mondta el, hogy nincs egy kijelölt csapat, ahová el szeretné cseréltetni Zach LaVine-t a Bullstól. Ő csupán a legjobbakat akarja neki és a családjának is, és azt szeretné, hogy boldog legyen, amikor játszik, történjen ez Chicagóban vagy valahol máshol. Amennyiben a Bulls úgy dönt, hogy más irányba indulnának, meg fogják beszélni azt, hogy mi a legjobb minden félnek, addig viszont az a céljuk, hogy ismét egészséges legyen a hátvéd és játékra tudjon jelentkezni. Mint ismert, korábban a Lakers és a 76ers érdeklődéséről is lehetett hallani, Amick viszont ugyanebben a cikkében kiemelte, hogy a Kings is erősítésben gondolkodik, és ahogyan a Lakersnél, úgy itt is játszik a Klutch ügynökség számára fontos ügyfél, méghozzá De’Aaron Fox.

Amick kitért arra is, hogy mi lehet Lauri Markkanen jövője, és a finn magasember elmondta neki, hogy senkivel sem beszélt arról, hogy esetleg elcserélné a Jazz, de ettől még látja a megjelenő spekulációkat. Ha a draft estéjét is ideszámítja, akkor háromszor cserélték már el a pályafutása során: volt olyan, amikor előre tudott erről, de olyan is, amikor nem, úgyhogy megtanulta a kosárlabdázás üzleti oldalát, így mindig csak az előtte álló napra koncentrál. Szeret a Jazznél lenni, és azt valahol elismerésnek is veszi, hogy más csapatok érdeklődnek iránta, úgyhogy majd meglátja, hogy mi fog történni. Szeretné hangsúlyozni, hogy hisz abban, amit elkezdtek felépíteni a Jazznél, és ahogy mindenki más, úgy ő is annyit tehet csak, hogy minden nap megpróbálja a legjobbját hozni. Ahogyan megérkezett ide, rögtön megkedvelte ezt a helyet, szeretnek itt lenni, szeretik a környezetet, nagyon kényelmes itt élni.

Chris Haynes (B/R) úgy tudja, hogy Jordan Clarkson iránt több olyan csapat is érdeklődik, amelyik a bajnoki címért szeretne küzdeni, egyelőre viszont nem kezdett el komolyabban körvonalazódni egyetlen üzlet sem. James L. Edwards (The Athletic) arról számolt be, hogy Isaiah Stewart iránt is nagy az érdeklődés, a Celtics, a Thunder és a Mavericks is vinné őt, ugyanakkor az ő cseréjét nehezíti, hogy a következő szezontól életbe lép a szerződéshosszabbítása, így vonatkozik rá a poison pill megkötés.

Arról már korábban is lehetett hallani, hogy Mark Cuban hozzávetőlegesen a Mavericks negyedét tartja meg azt követően, hogy eladja a többségi tulajdonjogát, és Marc Stein (Substack) úgy értesült, hogy 27 százalékos részesedése marad majd az adásvételt követően. Mint ismert, Cuban marad ezt követően is a Mavericks ügyvezető tulajdonosa, és Stein arra hívta fel a figyelmet, hogy ez nem egyedi dolog az NBA-ben, Joe Lacob ennél kisebb részesedéssel bír a Warriorsban, mégis ő felel a döntésekért.

A tajvani Beer Leopards csapata a közösségi oldalain jelentette be, hogy DeMarcus Cousins szerződést írt alá náluk. Adrian Wojnarowski úgy értesült, hogy a center 10 napra írt alá, ezalatt 4 meccsen léphet majd pályára a tajvani élvonalban, és várhatóan január közepén csatlakozik az új csapatához. Cousins legutóbb a 2021/22-es szezonban lépett pályára az NBA-ben, utoljára pedig a Puerto Ricó-i bajnokságban kosárlabdázott.

A végére egy szomorú hír maradt, 52 éves korában elhunyt Eric Montross. A North Carolina egykori kiváló centere rákos megbetegedéssel küzdött, március óta kezelték emiatt. Montross 4 szezonon át volt a UNC kosárlabdázója, 1993-ban pedig ő volt a bajnoki címet is nyerő Tar Heels kezdő centere. Az 1994-es draft 9. választottjaként került az NBA-be, a Celtics húzta ki őt, majd itt is töltötte az első két szezonját. Később megfordult a Mavericksnél, a Netsnél, a 76ersnél, a Pistonsnál és a Raptorsnál is, és a 2001/02-es szezonig bezárólag 465 meccsen lépett pályára az NBA-ben, amiken 4,5 pontot és 4,6 lepattanót átlagolt. A legjobb szezonját újoncként hozta, 29,7 perc alatt 10 pontot és 7,3 lepattanót átlagolt a Celticsben, és ezzel a teljesítményével bekerült a liga második legjobb újoncötösébe is. Visszavonulása után visszatért az alma materéhez, 18 éven keresztül dolgozott a UNC mérkőzésein rádiós elemzőként.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Meglepő atlantai hátvédpáros a legjobb passzoló-befejező duók listáján - 5-5 játékos, akiknek vagy kevesebbet, vagy többet kellene ráemelnie a triplán túlról - Kyrie Irving nem reklámozza, de sokat jótékonykodik - Giannis jön fel az MVP-listán - Wemby és LeBron első közös meccse - a Clippers már a 10 legerősebb csapat között? - 8 érdekesség Lowe-tól - Fontecchio lesz az új Bojan B? - Embiid durvább számokat hoz, mint tavaly - mateklecke: hogyan szabaduljon meg a Mavs Josh Greentől? - a Celtics különböző taktikái a Magic ellen - túl korai: a 100 legfontosabb szabadügynök 2024 nyarán.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus