Hírmorzsák 2024-01-07 (9:15)

Draymond Green eltiltása lejárt, hozzávetőlegesen egy hét múlva visszatérhet. Giannis Antetokounmpo szerint mindenkinek jobbnak kell lennie a Bucksnál. Joel Embiid nem játszott hajnalban. D’Angelo Russell játéka kérdéses a Clippers ellen. Dylan Windler a Lakersnél. Juan Toscano-Anderson a Kingstől, Armoni Brooks a Netstől kerül szabadlistára. A Trail Blazers két játékost is elengedett. Garantálhatja Luke Kornet szerződését a Celtics. A 76ers várhatóan nem fog rámenni Pascal Siakam vagy Zach LaVine megszerzésére, utóbbi kapcsán a Lakers is hezitál. Kyle Kuzmáért több első köröst vár a Wizards. Miles McBride lehet Immanuel Quickley utódja a Knicksnél. Alex Sarr és Nikola Topics is hetekre kidőlt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy az NBA feloldja Draymond Green eltiltását, és körülbelül egy hét múlva ismét játékra jelentkezhet az erőcsatár, ennyi időre lehet szüksége ahhoz, hogy ismét meccskész állapotban legyen. Nem sokkal később az NBA is közleményt adott ki erről, amiben kiemelték azt, hogy Green olyan lépéseket tett az elmúlt időszakban, amik bizonyították az elkötelezettségét amellett, hogy a magatartása megfeleljen annak a normának, amit egy NBA-játékostól elvárnak. Megbeszéléseket folytatott egy szakemberrel, illetve több alkalommal is egyeztetett az NBA, az NBPA és a Warriors képviselőivel is, ezeket pedig folytatni fogja a szezon további részében is.

Green 12 meccset hagyott ki eltiltás miatt, és Bobby Marks számításai szerint 1,85 millió dollárnyi fizetéstől esett el ezzel, ami egyben azt is jelenti, hogy a Warriors 8,8 millió dollár környékén spórolt a luxusadójából. Várhatóan már a ma esti, Raptors elleni összecsapáson ott lesz a csapat mellett, majd a Pelicans elleni meccs után négymeccses idegenbeli túrára indul a Warriors, feltételezhetően valamikor azalatt tér majd vissza Green. A Warriorsnak azért is nagy szüksége van rá, mert Chris Paul tegnap hajnalban a kezét törte, ami miatt műtét vár az irányítóra.

A Bucks az elmúlt négy meccséből hármat elveszített, az egyetlen győzelmüket is nagy küzdelmek árán aratták a nyugati sereghajtó Spurs ellen, és ma hajnalban a Rockets elleni zakó után Giannis Antetokounmpo megkongatta a vészharangokat. A 48 ponttal és 17 lepattanóval jelentkező erőcsatár szerint jobbnak kell lenniük, jobban kell játszaniuk, jobban kell védekezniük, jobban kell bízniuk egymásban, és jobban kell irányítania őket az edzőknek is. Mindenben javulniuk kell, kezdve a felszerelésekért felelős embernek, akinek jobban kell kimosnia a ruháikat. A kispadnak is jobbnak kell lennie, a csapat vezéreinek jobban kell hallatniuk a hangjukat, több dobást kell elsüllyeszteniük, jobban kell védekezniük, jobb stratégiával kell rendelkezniük, jobbnak kell lenniük. Négy hónapjuk van erre, úgyhogy majd meglátják.

A 76ers egymást követő második vereségét könyvelhette el, ráadásul Joel Embiid nem is tudta vállalni a játékot a Jazz ellen, mert bedagadt a Knicks ellen megsérülő bal térde. A 76ers tartalékos összeállításban lépett pályára, Tobias Harris bokasérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, továbbá De'Anthony Melton (deréktáji gerincfájdalom) és Robert Covington (betegség) sem állt Nick Nurse rendelkezésére.

A Lakers legutóbbi sérültjelentése alapján kérdéses D’Angelo Russell játéka a Clippers elleni városi rangadón – az irányító az elmúlt három meccset azért hagyta ki, mert beütötte a farkcsontját. LeBron James szokás szerint szintén a „kérdéses” megjelölést kapta a sérült bal bokája miatt, míg Anthony Davis valószínűleg ott lesz a pályán, noha ő is bokasérüléssel küzd már egy ideje.

Kisebb változás történt a Lakers keretében, az egyaránt two-way szerződésű Alex Fudge és D’Moi Hodge is szabadlistára került, míg Dylan Windler aláírhat egy ugyanilyen megállapodást. Windler eddig a Knicks G Ligás partnercsapatánál játszott, és a közelmúltban felállított egy ligarekordot is azzal, hogy egy meccsen 33 lepattanót gyűjtött be.

Több játékosnak is a következő napokban válik garantálttá a szerződése, ugyanakkor néhány csapat pont emiatt úgy döntött, hogy elengedi egy-két játékosát. James Ham (The Kings Beat) értesülései szerint a Kings szabadlistára teszi Juan Toscano-Andersont, mielőtt garantálttá válna a szerződése. A játékos december 15-én érkezett a csapathoz, de azt követően nem tudott magának helyet kiharcolni a Kings állandó rotációjában, 8 meccs alatt összesen 19 perc játékidő jutott neki. Michael Scotto (HoopsHype) jelentette, hogy a Netstől hasonló megfontolásból szabadlistára került a szezon során 10 meccsen pályára lépő Armoni Brooks, a csapat nem akarta, hogy garantálttá váljon a szerződése. A Trail Blazers két játékos eddigi munkáját is megköszönte, Skylar Mays és Ish Wainright is szabadlistára került. Főleg az előbbi elengedése meglepő, Mays 21 meccsen 6,3 pontot és 3,6 gólpasszt átlagolt, míg Wainright hétszer jutott szóhoz, átlagosan 2,9 pontot jegyzett meccsenként.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint a Celtics garantálhatja Luke Kornet szerződését, vagyis január 10-e után is marad minden bizonnyal a csapattal. Más nem garantált szerződéseket is garantálhatnak, hogy azokat később fel tudják használni egy cserében, mivel változatlanul az a cél Bostonban, hogy megerősítsék a csapat kispadját.

Fischer írt arról is, hogy a Wizards csak akkor gondolkodna el Kyle Kuzma cseréjén, ha több első körös draftjogot ajánlanának nekik. A Lakerst elbizonytalanítja Zach LaVine szerződése, annak nagysága és hossza miatt nem valószínű, hogy megpróbálnak cserélni érte. Arra már Marc Stein (Substack) tért ki, hogy a 76ers várhatóan nem fog bejelentkezni a Bulls hátvédjéért, illetve az is valószínűtlen, hogy Pascal Siakamért ajánlatot tegyenek, mivel szeretnék megőrizni nyárra a rugalmasságukat – a cserehatáridő lejárta előtt vizsgálni fogják azt, hogy miként erősíthetnének, de a nyári terveiket sem akarják ezzel ellehetetleníteni.

Tim Bontemps (ESPN) értesülései szerint a Knicksnél úgy gondolják, hogy hosszabb távon Miles McBride képes lehet Immanuel Quickley helyébe lépni, jelentős fejlődési potenciált látnak benne. McBride nem sokkal azt követően írt alá egy 3 éves, 13 millió dolláros szerződéshosszabbítást, hogy Quickley a Raptorshoz került, és a csere óta állandó tagja a Knicks rotációjának.

A végére pedig két olyan játékos sérülése maradt, akik előkelő helyen kelhetnek el a 2024-es drafton. Az ESPN legfrissebb rangsorában 1/1-re várt Alex Sarr 2-3 hetet lesz kénytelen kihagyni csípősérülés miatt, míg a jelenleg 1/5-re jósolt Nikola Topics 4-6 hétre szorulhat az oldalvonalon kívülre egy térdsérüléssel.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Tricky Ricky talán csak az NBA-től búcsúzik - az OKC már a Bostont szorongatja, feljavult a Suns és a Pacers – két portlandi a Top10 újonc között – a januári sorsolás egyeseknek kemény, másoknak könnyű lehet – SGA lehet a legnagyobb kimaradó az All-Star kezdőknél – öt lehetséges Siakam-csere – 22 legjobb 22 év alatti játékos – Holmgren eddig Hall of Famer-számokat hoz – véget ér a James-Curry-Durant trió nyugati uralma? – 8 játékos, aki talált még egy fokozatot – a ligatörténet Top25 balkezes játékosa.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus