Hírmorzsák 2024-01-16 (10:30)

Bam Adebayo és Lauri Markkanen a Hét Játékosa. Joel Embiid és Jimmy Butler győztes, Draymond Green vesztes meccsen tért vissza – Embiid és Butler is azt hangsúlyozta, hogy csak a győzelem érdekli, Green a Warriors védekezését ekézte. Shaedon Sharpe legalább 2 hetet kihagy. Ben Simmons elutazik a Nets idegenbeli túrájára. Victor Wembanyama indul az All-Star hétvége ügyességi versenyén. Dejounte Murray nem bánná, ha ismét a Spurs játékosa lenne.

Az NBA kihirdette, hogy keleten Bam Adebayo, nyugaton Lauri Markkanen nyerte el a Hét Játékosa díjat. A Heat 3-1-es héten van túl, ami alatt 23 pontot, 11 lepattanót és 5,8 gólpasszt átlagolt Adebayo, míg Markkanen meccsenként 24,5 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá a Jazz 4-0-s futásához. Keletről Giannis Antetokounmpo, Bennedict Mathurin, Myles Turner, Donovan Mitchell és Coby White neve merült még fel a díj kapcsán, nyugatról Devin Booker, Paul George, Shai Gilgeous-Alexander, Rudy Gobert és Nikola Jokics volt még jelölt az elismerésre.

Joel Embiid győztes meccsen tért vissza, 41 ponttal és 10 lepattanóval jelentkezett a Rockets ellen, sorozatban a 17. meccsén ért el legalább 30 pontot és 10 lepattanót. A mérkőzés után megkérdezték, hogy mit gondol arról, hogy a lejátszott meccseinek a száma miatt kerülhet ki az MVP-versenyből, és hangsúlyozta, hogy nem az számít, hogy mennyit játszik még, hanem az, hogy egészséges maradjon a szezon hátralévő részében. Nyert már MVP-címet, és ha esélye van újabbat nyerni, akkor megteszi, de nem fog erőlködni emiatt. A játéka mindig önmagáért beszél, és az a legfontosabb, hogy meccseket nyernek. Folytatniuk kell a győzelmek gyűjtögetését, és ha közben megfelelő statisztikái vannak, akkor az nagyszerű, ha felmerül az MVP-párbeszédben, de ha valami miatt nem éri el az ehhez szükséges meccsszámot, akkor ez van. A térdsérülése kapcsán elmondta, hogy kicsit még érezte ezen a meccsen, de remélhetőleg nem fog ismét feldagadni, mert nagyobb távlatokban gondolkodnak.

Jimmy Butler is győztes meccsen tért vissza, 40 perc alatt 31 pontot dobott a Nets elleni hosszabbításos siker alkalmával, és a ráadás végén az ő két büntetője állította be a 96-95-ös végeredményt. A meccs után elmondta, hogy rendben van, megtalálta a ritmusát, és a társak is keresték őt a pályán, de minden másnál hálásabb azért, hogy megnyerték a meccset. Ez volt mindössze a kilencedik meccs a szezonban, amin együtt volt pályán Butler, Bam Adebayo és Tyler Herro, és csak a hetedik, amit együtt is fejeztek be – erről Butler úgy fogalmazott, hogy továbbra is a megfelelő módon kell játszaniuk, függetlenül attól, hogy ő, Adebayo vagy Herro pályán van-e. Mindig megtalálják a módját, hogy meccseket nyerjenek, és továbbra is ezt fogják csinálni, bár tetszik neki az az elképzelés, hogy mindhárman ott legyenek egyszerre a pályán.

Draymond Green visszatérése már nem sikerült olyan jól, hiába csatlakozott ismét a társaihoz 16 kihagyott meccs után, a Warriors kikapott az erősen tartalékos Grizzlies otthonában. A meccs után úgy értékelt a 24 percet játszó erőcsatár, hogy jó volt ismét pályán lenni, mindig élvezi, ha játszhat. Az elején kicsit furcsa volt számára, amikor a meccs előtti rutinját végezte, utána viszont normalizálódott a helyzet. Úgy gondolja, hogy hamar meg fog nőni a játékideje, addig viszont igyekszik a legtöbbet kihozni annyi percből, amennyi jut neki, próbálja megadni a szikrát a csapatnak. Szerinte a védekezésük ott esett szét, hogy nem csináltak belőle büszkeségi kérdést, nem azzal a mentalitással álltak hozzá, hogy semmiképp sem akarják hagyni az emberüknek, hogy pontot szerezzen. Nem zártak rá az ellenfeleikre megfelelően, lassúak voltak a váltásaik, és amíg nem úgy áll hozzá mindenki a védekezéshez, hogy meg akarják akadályozni az ellenfelet a pontszerzésben, addig nem is lesznek jobbak.

Shaedon Sharpe még a múlt héten sérült meg a Thunder elleni 62 pontos vereség alkalmával, a Trail Blazers nem is számíthatott rá a Timberwolves és a Suns elleni összecsapásokon, és most bejelentették, hogy hasizomsérülés miatt még legalább 2 hetet kihagy a hátvéd, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát.

Jacque Vaughn beszélt arról, hogy Ben Simmons elutazik a Nets nyugati túrájára, közeledik a visszatéréshez az ausztrál kosaras. A Nets először a Trail Blazers otthonába látogat, majd Los Angelesben megmérkőznek mindkét helyi csapattal. Simmons november 6-a óta maródi egy hátsérülés miatt, ugyanakkor múlt héten arról beszélt, hogy minden nap egyre jobban érzi magát, egyre közelebb van a visszatéréshez.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Victor Wembanyama a tervek szerint el fog indulni az All-Star hétvége ügyességi versenyszámában.

Dejounte Murray-t arról a pletykáról kérdezték, hogy összeboronálták őt az egykori csapatával, a Spursszel. A hátvéd elmondta, hogy Gregg Popovich olyan számára, mint egy apa, úgyhogy nem bánná, ha ismét alatta játszhatna, viszont most a Hawks játékosa, továbbra is profin fog viselkedni, és ennek megfelelően játszani.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Hétfőn este MLK-nap, akad néhány kiemelkedő teljesítmény az előző évekből – a csapatok is készülnek az MLK Day-re – Fox a legjobban Jaden McDaniels ellen utál játszani – Alperen Sengün AS-esélyei – hogyan süllyedt el a Lakers? – 5 játékos, aki több szavazatot érdemelne – így mehetne Caruso Philly-be – Thybulle jó fit lenne Milwaukee-ban, Dejounte Murray Brooklynban? – DeMar DeRozan retró magasszárú cipője.  

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus