Hírmorzsák 2024-02-22 (9:45)

LeBron James nem játszik ma este, Christian Wood 2 hetet kihagy. Halad Julius Randle felépülése, de még nem zárható ki a műtét. Hárman is visszatérhetnek a Knicksnél. Charles Barkley szerint Kevin Durant nem vezér. Jayson Tatum tudja, hogy a jobb megítéléséhez gyűrűre van szüksége. Giannis Antetokounmpo szerint nem sajnáltathatják magukat. Kyle Lowry felkészült arra, hogy a szülővárosában játsszon. A Jazz nyitott Otto Porter Jr. kivásárlására.

LeBron James már az All-Star hétvégén elhintette, hogy kihagyhatja amiatt a Warriors elleni meccset, mert kezelést kap a sérült bal bokájára, és most a Lakers is megerősítette, ma este nem lép pályára a sztár. Brian Wondhorst (ESPN) értesülései szerint a Spurs és a Suns elleni meccsek esetében még nem döntöttek James státuszáról, a csapatnál ugyanakkor nem aggódnak amiatt, hogy esetleg hosszabb időt is kihagyhat James. Dave McMenamin (ESPN) számolt be arról, hogy a Lakers 2 hét múlva vizsgálja felül Christian Wood állapotát, mivel bedagadt a bal térde, de várhatóan nem kell majd ennél jelentősen hosszabb időt kihagynia.

Julius Randle még január 27-én szenvedett vállsérülést, azóta először állt a sajtó rendelkezésére. A Knicks erőcsatára elmondta, hogy még több lépést meg kell tennie a visszatéréséig, minden opciót mérlegelnie kell, most viszont csak arra koncentrál, hogy elkerülje a műtétet és mihamarabb ismét a pályán legyen. Elégedett azzal, hogy miként érzi magát jelenleg, hogy miként halad a felépülése, de végső soron azt kell majd tennie, ami azt szolgálja, hogy minél hosszabb pályafutása lehessen. Tom Thibodeau is csak annyit mondott, hogy lépésről lépésre haladnak, és elhamarkodott lenne bármi mást kijelenteni azelőtt, hogy rendelkeznek minden információval. Randle jelenleg úgy készül, hogy vissza fog térni, rengeteget dolgozik, és teszi ezt jó szellemiségben, naponta kétszer edz, úgyhogy jelenleg minden rendben.

Jó hír a Knicks számára, hogy Isaiah Hartenstein (Achilles), Donte DiVincenzo (combhajlító) és Bojan Bogdanovic (vádli) is végigcsinálta a keddi és a szerdai csapatedzést is, jelen állás szerint mindannyian pályán lehetnek ma este. Fred Katz (The Athletic) értesülései szerint a könyöksérüléssel küzdő OG Anunoby állapotát március 1-én vizsgálják felül, és nem sokkal azt követően elkezdhet ismét a pályán dolgozni. Hamarosan Mitchell Robinson is visszatérhet a pályára dolgozni a bokaműtétjét követően, az viszont még nem dőlt el, hogy ő játszhat-e még a szezonban.

Vihar a biliben: Charles Barkley azt ecsetelte a minap, hogy Kevin Durant nem vezér, pályafutása minden egyes állomásán azt bizonyította, hogy ő az, aki másokat követ. Devin Booker egy pazar játékos, és szerinte neki kell ahhoz megtennie a következő lépést, hogy a Suns is magasabb szintre jusson. Ugyanezt elmondta a Celticsről is, valakinek ott is elő kell lépnie, míg a Sunsnál szerinte Bookernek kell lennie ennek a játékosnak. Durant reagált is Barkley szavaira: nem akarja azt, hogy az emberek vezetőként tekintsenek rá, de azt sem akarja, hogy azt mondják, hogy nem az, mert nem látják, hogy mi zajlik a színfalak mögött, miről beszél ott, milyen a kapcsolata a csapattársaival és másokkal. Nem olyan karizmatikus, mint a pályatársai, a személyisége nem illik annyira a tévébe, mint másokért – el kell tudni adni, hogy kicsoda is az ember, és ő ezt nem tette meg. Nem érzi ennek a szükségét, arra sincs szüksége, hogy vezérnek hívják őt, de azt sem szeretné, ha ennek az ellenkezőjét mondanák róla.

Frank Vogel szerint Durant főleg azzal vezeti őket, hogy példát mutat, ugyanakkor szükség esetén a hangját is felemeli. Nem minden játékos ugyanúgy vezér, mindenki a saját módján teszi ezt. Edzőként maga is régen megtanulta, hogy nem próbálhat meg olyan lenni, mint Rick Pitino, mert hiába inspirálta őt arra, hogy edző legyen, más a személyiségük.

Jayson Tatum egy interjúban tért ki arra, hogy megérti azt, hogy tehet bármit az alapszakaszban, az emberek úgyis az alapján fogják megítélni, hogy nyer-e bajnoki címet. Ennek érdekében a hozzáállása is megváltozott: korábban csak játszott, most viszont már úgy megy ki a pályára, hogy pontosan érti azt is, hogy ki az ellenfél, ismeri a sémáikat, hogy mit próbálnak csinálni, kik kerültek be vagy ki az ellenfélnél. Azt tapasztalatból tudja, hogy elég jó ahhoz, hogy a meccsek elején kicsit lazíthat, átadhatja a gyeplőt, mert amikor eljön a negyedik negyed, képes egy negyed alatt 20 pontot dobni.

Giannis Antetokounmpo arról beszélt, hogy a Bucksnál rengeteg dolog megváltozott, így volt egy tulajdonosváltás, két edzőváltás, kicserélődött egy sztárjátékosuk, Khris Middleton is hol elérhető, hol nem. Kész hullámvasút az egész, nagyon sok dolog változik, de egységesnek kell maradniuk. Nem akarja áldozati szerepbe sem helyezni magát, nem szereti sajnáltatni magát, mert ez nem ő. Továbbra is mennie kell előre, még ha ehhez az is kell, hogy a jelenleginél is többet beszéljen a videózásokon, vagy neki kell felrajzolnia valamit a táblára – nem tudja, hogy mire lenne szükség, de nem pazarolhatják el azt a lehetőséget, amilyük van. Nem úgy akar visszatekinteni a pályafutására, hogy tagja volt pár nagyszerű csapatnak, amik nem tudtak venni egy zökkenőt. Abba kell hagyniuk az önsajnáltatást, belefáradt ebbe, úgyhogy be kell ezt fejezniük. Vannak dolgok, amiket nem adnak csak úgy oda nekik, úgyhogy el kell azt venniük. Játszott olyanokkal, akik sosem sajnáltatták magukat, hanem csak jöttek, elvégezték a munkájukat, majd hazamentek, és nekik is ezt kell most tenniük. Jelenleg nem ezt csinálják, de remélhetőleg képesek erre.

Kyle Lowry a csapat tegnapi edzése után először állt a nyilvánosság elé a 76ers játékosaként. A Philadelphiából származó irányító elmondta, hogy nem mindig álmodozott a hazatérésről, mert akkor túl sok tényezővel kell foglalkozni, nehéz otthon teljesíteni. Végső soron mégis teljesült egy álma, mert a barátai és a családtagjai előtt játszhat, és olyanok előtt, akikért rajongott a csapat szurkolójaként. Fiatalabb korában nem állt erre készen, most viszont már igen, a pályafutása ezen szakaszában felkészült arra, hogy otthon kosárlabdázzon. Izgatott amiatt, hogy itt lehet, és pontosan tudja, hogy mi itt a feladata: segítenie kell abban Tyrese Maxey-t, hogy még jobbá váljon, mert akkor olyan magasságokba juthatnak, ahol nagyon régen járt ez a csapat. Mindent meg kell tennie azért, hogy jobbá tegye a 76erst, és nem számít az, hogy mekkora szerepe lesz a pályán, hány percet fog játszani, milyen helyzetbe kerül, mert az a munkája, hogy profin viselkedjen, segítse Maxey-t, a csapatot, az edzőt és mindenki mást jobbá válni.

Nick Nurse kiemelte, hogy Lowry jól mozgott az első edzésén, már csak azért is, mert a közös múltjuk miatt sok olyan dolgot már ismer azok közül, amiket csináltak. Természetesen ő egy vezető típus, aki hallatja a hangját, és ezt máris lehetett érzékelni.

Történt néhány kisebb megállapodás az elmúlt nap folyamán. Malcolm Hill two-way megállapodást írhat alá a Pelicansnál, míg Pat Spencer a Warriorstól kapott ugyanilyen szerződést. Justin Jackson a Timberwolvesnál, DJ Carton a Raptorsnál írt alá egy 10 napos megállapodást. A Pistons felbontotta Malcolm Cazalon two-way szerződését.

Tony Jones (The Athletic) írta meg, hogy a Jazz nyitott Otto Porter Jr. szerződésének a kivásárlására, és a csapat hazaengedte a veterán kosarast, hogy átgondolhassa azt, hogy mit is szeretne. Porter ugyan egészséges, de egyszer sem lépett pályára a Jazznél, mióta hozzájuk került a Raptorstól, mivel inkább az újonc Taylor Hendricks beépítésén fáradozik a csapat. A veterán wing komoly szerepet játszott a Warriors 2022-es, bajnoki címet eredményező menetelésében, úgyhogy valószínűleg lesz iránta kereslet a nagyobb célokért küzdő csapatoktól, viszont március 1-ig le kell zárulnia ahhoz a kivásárlásnak, hogy pályára léphessen a rájátszásban is.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Az All-Star utózöngéi: a Stephen vs. Sabrina nagyon megdobta a nézettséget, a főmeccsen mutatott játék és a zsákolóbajnokság pontozása elrontotta az élvezetet – az AS-hétvége győztesei és vesztesei – női legenda fia nyerte a G-Ligás zsákolót – ismertté váltak az idei HoF-jelöltek, nem ez lesz a legerősebb évfolyam – Adam Silver bőbeszédű volt – veszélyben a G-Ligás Ignite? – mennyire jó ötlet Ben Simmons és Nic Claxton együtt játszatása? – az SGA-titok egy megfejtése – ismerkedjünk meg a „points created” statisztikával, ami a támadásbeli hatékonyság mérésének új sztenderdje lehet – a Jazz tökéletesen halad az új Larry Bird 2025-ös ledraftolása felé.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus