Hírmorzsák 2024-03-20 (8:30)

Egy csoportba került az olimpián az Egyesült Államok és Szerbia férfi kosárlabdacsapata. Steve Kerr szerint Jalen Brunsonnak jó esélye van bekerülni a Team USA olimpiai keretébe. Eltört Donovan Mitchell orra. Zach Collins bekerült az agyrázkódási protokoll alá. Gabe Vincnet játszani akar még ebben a szezonban. Kiszállt egy finanszírozó a Timberwolves adásvétele mögül. 10 napos szerződéseket osztott ki a Grizzlies és a 76ers is.

Megtartották a párizsi olimpia kosárlabdatornájának a sorsolását. Az A jelű négyesben Ausztrália, Kanada, valamint két pótselejtezős torna győztese kap majd helyet, méghozzá a valenciai (Spanyolország, Libanon, Angola, Finnország, Lengyelország, Bahama-szigetek) és a pireuszi (Görögország, Egyiptom, Dominikai Köztársaság, Szlovénia, Új-Zéland, Horvátország) torna első helyezettjei. A B jelű négyesben Németország, Franciaország, Japán és a rigai (Lettország, Georgia, Fülöp-szigetek, Brazília, Kamerun, Montenegró) torna győztese vív meg egymással a továbbjutásért. A C csoportba került az Egyesült Államok, Szerbia, Dél-Szudán és a San Juan-i (Puerto Rico, Olaszország, Bahrein, Mexikó, Elefántcsontpart, Litvánia) pótselejtező győztese.

Még az előző játéknaphoz tartozik, hogy Jalen Brunson vezetésével megverte a Knicks a Warriorst, és a találkozó kapcsán Steve Kerr kapott egy kérdést arról is, hogy az irányítónak mennyi esélye van bekerülni az olimpiai keretbe. Az Egyesült Államok szövetségi kapitányaként is dolgozó Kerr hangsúlyozta, hogy Brunson okkal került fel a 41 fős listájukra, mivel ő egy nagyszerű játékos, kiváló jellem és egy vezér. Benne minden megvan, amit egy játékostól akarnak, ezért előkelő helyen szerepel a listájukon, és egyértelműen olyasvalaki, akinek a beválasztását fontolgatják.

A minap még arról lehetett hallani, hogy Donovan Mitchell ismét a térde miatt hagyhat ki meccseket, a játékos is erről beszélt, ugyanakkor a Cavaliers bejelentése alapján egy másik sérülést is összeszedett a közelmúltban, a hétvégén orrtörést szenvedett a Rockets elleni összecsapáson, amikor belenézett Trsitan Thompson könyökébe. Mitchell tegnap átesett emiatt egy beavatkozáson, és a csapata bejelentése alapján egy hét múlva vizsgálják felül az állapotát.

A Spurs átmenetileg nem számíthat Zach Collins szolgálataira, a magasember bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá. Collins még a Nets ellen sérült meg, és emiatt nem játszott ma hajnalban a Mavericks ellen.

Marc Stein (Substack) számolt be arról, hogy Gabe Vincent egyre közelebb van a visszatéréshez, és ha nem lesz visszaesés az állapotában, akkor játszani akar még ebben a szezonban. Mint ismert, Vincent mindössze 5 meccsen lépett pályára a Lakersben, jelenleg a december végén végrehajtott térdműtétjéből lábadozik.

Glen Taylor nyilatkozott arról, hogy problémák adódtak a Timberwolves adásvételének a következő fázisával. Marc Lore és Alex Rodriguez a Carlyle csoport bevonásával tervezte megvásárolni a csapat tulajdonjogának újabb 40 százalékát, ugyanakkor ők kikerültek a képből, ami azért is probléma, mert 300 millió dollárral szálltak volna be az üzletbe. Taylor azt nem tudja, hogy visszaléptek, vagy az NBA nem fogadta el őket partnerként, azt viszont tudja, hogy a két új tulajdonosnak máshonnan kell előteremtenie a forrásokat március végéig. Az NBA egyik szóvivője is megszólalt Taylor nyilatkozata kapcsán, miszerint a liga nem utasította el a Carlyle szerepvállalását.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy DeJon Jarreau újabb 10 napos megállapodást kapott a Grizzliestől, miután kitelt az előző ilyen szerződése a csapatnál – 5 meccsen 5,4 pontot és 5,4 lepattanót átlagolt eddig. A Grizzlies a G Ligából is igazolt egyet, Maozinha Pereira ugyancsak 10 napra írt alá. Shams Charania (The Athletic) információi alapján a 76ers ugyancsak a fejlesztőligából fog igazolni, DJ Wilsonnak adhatnak esélyt. Wilson korábban 146 meccsen játszott az NBA-ben, míg a G Ligában az idény során 19,4 pontot és 9,5 lepattanót átlagol.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Draymond Green keze alaposan benne van Kuminga fejlődésében - Nikola Jokics karrierje bő 1 órában - 2024-ben gyenge FA-piac várható, 2025-ben viszont... - Durant a héten megelőzheti Shaqet, de egyébként is történelmi szezont fut - Lively és Podziemski egyre feljebb az újonclistákon - TJ McConnell vénségére elkezdte támadni a gyűrűt - Jalen Brunson lábmunkájának videós elemzése - a playoff-csapatok kezdőötöseinek leggyengébb láncszemei - Coby White 2023 nyarán eldöntötte, hogy szintet lép, majd úgy is tett - a Jazz cserélje vagy ne cserélje Markkanent?

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus