Hírmorzsák 2024-03-22 (10:00)

Összebalhézott DeMar DeRozan és Dillon Brooks. Billy Donovan szerint nem kellett volna kiállítani DeRozant, Ime Udoka nem bánta, hogy Brooks kiállt csapattára mellett. Giannis Antetokounmpo visszatért. Brandon Ingram térdsérülést szenvedett. Elszakadt Kevin Huerter labrumja. Jalen Hood-Schifino hátműtéten esett át. Jalen Johnson legalább egy hetet kihagy. Joel Embiid hamarosan elkezdhet a pályán dolgozni. Draymond Green számára fizikailag megterhelő centert játszani. Lonzo Ball megpróbálhat visszatérni a következő szezonban. Megszűnik a G Ligás Ignite csapata. Erik Spoelstra is felszólalt a sportfogadók miatt. Ideiglenesen szabadlábra helyezték a Timberwolvestól kirúgott adatelemzőt.

Tovább menetel a Rockets, sorozatban a hetedik összecsapásokat nyerték meg, ezúttal a Bullst verték meg 127-117-re. A mérkőzés harmadik negyedében kialakult egy komolyabb tömegjelenet is, aminek a végén Dillon Brooks és DeMar DeRozan is mehetett zuhanyozni. A konfliktus azzal kezdődött, hogy DeRozan keményen faultolta Jalen Greent, majd hátat fordított neki és elsétált a földön fekvő játékostól, ekkor viszont megérkezett mögötte Brooks – DeRozant láthatóan nem lepte ez meg, a könyökét kitartva fordult vissza felé, majd összeakaszkodtak. A csapattársak és a biztonsági szolgálat is próbálta őket szétválasztani, majd Brooks és Torrey Craig el is hasalt a biztonsági stáb egyik tagján átesve. A játékvezetők végül úgy döntöttek, hogy DeRozan faultját flagrant 2-nek minősítik Green ellen, ezzel kiszállt a meccsből, míg Brooks egy technikait kapott, és azért állították ki, mert központi szerepet játszott a balhé kialakulásában.

Billy Donovan szerint az egyértelmű, hogy DeRozan faultolta Greent, ehhez viszont korábbi faultok és elmaradt fújások vezethettek. Nem gondolja, hogy DeRozan szándékosan követett volna el ennyire súlyos szabálytalanságot, és szerinte a flagrant 1 lett volna a megfelelő ítélet, meg is lepte, hogy így döntöttek a játékvezetők. Ime Udoka is kitért az esetre, és azt hangsúlyozta, hogy az a része nem tetszett neki, hogy Brookst lekönyökölték, egyszerűen csak odasétált, és nem mondott semmi őrültséget. Azért állították ki, mert a szabályok szerint uszításnak minősítették ezt. Brooksnak addig nagyszerű meccse volt, komoly hatással volt a játékukra, és azt kívánja, bárcsak ne állították volna ki, de azt nem bánja, hogy kiállt a csapattársa mellett.

Két kihagyott meccs után ismét játékra jelentkezett Giannis Antetokounmpo, és 21 ponttal, 9 lepattanóval, valamint 5 gólpasszal járult hozzá a Nets elleni 115-108-as győzelemhez. A combhajlítóizom-sérülése a csapat elmondása alapján túlterheltségből fakadt, amiről annyit mondott a sztár, hogy próbál arra kihatással lenni, amire képes. Az ilyesmi időnként elő fog jönni, és ez váratlanul is éri az embert, végső soron viszont abból a lapokból kell játszania, amiket neki kiosztottak, mindig reagálni kell az aktuális helyzetre, és ha úgy van, akkor fájdalommal együtt kell játszania. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Antetokounmpo összebalhézott Dennis Schröderrel, ugyanakkor nem lett ennek olyan súlyos következménye, mint a DeRozan-Brooks incidensnek, mindkét játékkos maradhatott a pályán.

A Pelicans 121-106-ra kikapott a Magic otthonában, ugyanakkor nagyobb probléma lehet a vendégek számára, hogy Brandon Ingram a harmadik negyedben térdsérülés miatt volt kénytelen elhagyni a pályát. Ingram csak segítséggel tudott lemenni, és a meccs után Willie Green sem tudott sokat mondani a státuszáról, mindössze annyit mondott az edző, hogy elvégeztek rajta egy MRI-vizsgálatot.

A Kings először osztott meg információkat Kevin Huerter vállsérüléséről. A csapat bejelentése alapján kiugrott a helyéről a bal válla, emellett elszakadt benne a labrumja. A Kings továbbra is vizsgálja azt, hogy milyen lehetőségek állnak előttük, és ennek megfelelően arról nem is adtak tájékoztatást, hogy mikor térhet vissza a hátvéd.

A Lakers bejelentette, hogy Jalen Hood-Schifino hátműtéten esett át. Dave McMenamin (ESPN) értesülései alapján egy kidudorodó porckorong miatt volt szükség a beavatkozásra, és a csapat úgy számol, hogy az edzőtábor kezdete előtt teljesen fel fog épülni Hood-Schifino.

Jalen Johnson még a hét elején szenvedett bokasérülést a Lakers ellen, és a Hawks tájékoztatása alapján egy hét múlva fogják felülvizsgálni az állapotát.

Nick Nurse ismét kérdést kapott arról, hogy Joel Embiid mikor térhet vissza, ugyanakkor a 76ers vezetőedzője nem mondott erre pontos időpontot. Próbálják kicsit jobban terhelni, azt nézik, hogy mit bír, mikor kezdhet el kontakttal járó munkát végezni, mikor játszhat egy az egy, vagy öt az öt ellen, és mikor végezhet teljes edzésmunkát. Jelenleg ott tart Embiid, hogy lassan napirendre kerül az, hogy a pályán kezdjen el dolgozni, ennél konkrétabb információt ugyanakkor nem osztott meg Nurse.

Draymond Green mostanában többször is bajlódott a hátával, a Grizzlies elleni meccs előtt is kérdéses volt a játéka, és csak azt követően tudott pályára lépni, hogy a meccs előtt átesett egy három és fél órás kezelésen. A Warriors magasembere elmondta, hogy egyértelműen nagyobb terhelés számára a jelenlegi szerepe, mert centerként minden labdabirtoklásnál van dolga. Aki négyesben játszik, annak nem feltétlenül kell minden labdabirtoklásnál kizárnia az ellenfelét a lepattanóra várva, centerként viszont igen, és ez mindig kontakttal, csatározással jár. Egyértelműen megterhelő ez, de csinálja, képes ellátni ezt a feladatot is, és túlságosan nem aggódik a háta miatt sem, mert ha esetleg nem tudna játszani, akkor vannak olyan centereik, akik pontosan el tudják látni azokat a feladatokat, amikre a csapatnak szüksége van.

KC Johnson (NBC Sports Chicago) számolt be arról, hogy egyre többen gondolják úgy a Bullsnál, hogy Lonzo Ball a következő szezonban megpróbálkozhat a visszatéréssel. Ball utoljára 2022. január 14-én lépett pályára az NBA-ben, azóta térdsérülés hátráltatja. Johnson azt is megjegyezte, hogy az elmúlt cserehatáridő előtt nem nagyon mutatkozott érdeklődés Ball szerződése iránt, már csak azért sem, mert a 2024/25-ös szezonra 21 millió dolláros játékosopciója van.

Adam Silver már az előző hónapban is célzott arra, hogy megszűnhet a G Liga tehetségképző csapata, az Ignite, és az elmúlt nap folyamán a fejlesztőliga elnöke, Shareef Abdur-Rahim ezt hivatalosan is bejelentette. Abdur-Rahim elmondta, hogy négy évvel ezelőtt azért hívták életre a csapatot, hogy betömjenek egy tátongó űrt, és büszke arra, hogy ezalatt mit tudtak elérni. A játékosképzés ugyanakkor megváltozott utánpótlás- és egyetemi szinten is az azóta eltelt időben, úgyhogy elérkezett annak az ideje, hogy megtegyék ezt a lépést – az NCAA lehetővé tette, hogy a játékosok pénzt keressenek a NIL-jogaikkal, vagyis a nevükkel, a képmásukkal és a kinézetükkel, míg az Ignite egyik fő vonzereje az volt, hogy náluk pénzt kereshetnek az NBA-be lépésre még nem jogosult kosarasok. Az Ignite olyan játékosokat adott az NBA-nek, mint Jonathan Kuminga, Jalen Green, Scoot Henderson vagy Dyson Daniels, és az idei drafton is előkelő helyen kelhet majd el Matas Buzelis és Ron Holland is. Az Ignite március 28-án játssza le az utolsó meccsét, ellenfelük az Ontario Clippers lesz.

A tegnapi Hírmorzsában már írtunk arról, hogy JB Bickerstaff a sportfogadás viszontagságainak adott hangot, és Erik Spoelstra is csatlakozott hozzá. A Heat vezetőedzője szerint kontraproduktívvá vált ez az egész, és emiatt egy nagyon furcsa határon mozognak. Még az előző szezonban történt, hogy egy szurkoló rászállt Victor Oladipóra az egyik meccsük legvégén, és azért kezdett el vele ordibálni, mert az utolsó másodpercekben nem állt bele egy tiszta triplába, amikor már eldőlt a találkozó kimenetele. A néző teljesen kikelt magából, végül a biztonságiaknak kellett őt kikísérni, és azért viselkedett így, mert fogadott a végeredményre. Biztonsági szempontból sok nem kívánt következménye van a sportfogadásnak, és nem biztos abban, hogy ezt mindenki pontosan megérti.

Arról is írtunk már tegnap, hogy a Timberwolves adatlopás miatt kirúgta az egyik elemzőjét, Somak Sarkart ráadásul le is tartóztatták, amiért eltulajdonította Sachin Gupta külső merevlemezét, amin személyes adatokat tárolt, illetve stratégiai jelentőségű információkat az NBA-s munkájával kapcsolatban. Sarkarnak tegnap bírósági meghallgatása volt, ami után az a döntés született, hogy ideiglenesen szabadlábra kerül, de ennek az a feltétele, hogy nem próbálja meg felvenni a kapcsolatot Guptával, nem lép olyan területre, ami a Timberwolves területe, vagy a csapat üzemeltet, illetve nem hagyhatja el Minnesota államot. Sarkar következő meghallgatása május 6-án lesz.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Beindult az NCAA őrült három hete – 50 játékos, akit érdemes figyelni az egyetemi meccsdömpingben – Brandon Miller nagy volumenű triplázása – hogyan menetelhet sokáig a Knicks? – lehetséges rémálom-párosítások a playoffban – brutálisan nehéz feladat vár a Team USA-re? – a Bucks legnagyobb problémája nem a Celtics, hanem Lillard – Dante Exum visszatérésének sztorija – a Rockets összekapta magát Sengün kidőlése után – Wemby DPOY-esélyei – Markelle Fultz elmesélte, hogyan vesztette el a tempódobásait és hogyan sikerült visszajönnie.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus