Hírmorzsák 2024-03-23 (9:00)

Chris Pault kiállították, mert beszólt a játékvezetőnek. Myles Turner blokkolta a legtöbb dobást a Pacers történetében. Brandon Ingram legalább 2 hetet kihagy. Stanley Umude szezonja befejeződött. Russell Westbrook napokon belül visszatérhet. James Harden megmagyarázta, hogy miért próbálta blokkolni Kawhi Leonard egyik dobását. Jock Landale üzent Dillon Brooksnak. Victor Wembanyama véleményét is kikéri a Spurs a nyár előtt. Úgy tűnik, hogy nem költözhet el a Wizards Washingtonból. Javonte Green 10 napra a Bullsnál.

A Pacers ma hajnalban 123-111-re nyert a Warriors otthonában, és a mérkőzés utolsó másodperceiben elszakadt Chris Paulnál a cérna, addig szidta Tony Brothers játékvezetőt, míg ki nem állították. A veterán irányító egyrészt a TikToker jelzővel illette a játékvezetőt, amiért megkapta az első technikaiját, majd megjegyezte, hogy túl sok hatalma van, és ezért ment a második technikai is.

Ez a találkozó különös jelentőséggel bírt Myles Turner számára, mivel az 5 blokkjának köszönhetően már ő osztotta ki a legtöbb sapkát a franchise történetében. Az eddigi rekordot Jermaine O'Neal tartotta 1245 blokkolt dobással, Turner számlálója viszont már 1248-nál jár. A center elmondta, hogy ez csodálatos, és függetlenül attól, hogy mi történik a jövőben, lesz valami, amit maga mögött hagyhat – mesélhet majd erről a pillanatról a gyerekeinek és az unokáinak is, és reményei szerint nagyon sokáig megmarad ez a rekord.

Ahogyan arról tegnap is írtunk, Brandon Ingram térdsérülést szenvedett a Magic elleni összecsapáson, és azóta a Pelicans közleményt is adott ki az állapotáról. A játékos bal térdében zúzódott a csont, emiatt legalább 2 hetet kénytelen lesz kihagyni, ennyi idő múlva vizsgálják felül az állapotát – úgy tűnik, hogy a szalagjai nem sérültek, vagyis Ingram a jelek szerint megúszta az igazán súlyos sérülést.

A Pistons bejelentette, hogy Stanley Umude már nem lép pályára ebben a szezonban. Umude a Pacers ellen szenvedett bokasérülést, és az orvosi vizsgálatok hajszálrepedést találtak a jobb bokájában, emiatt ki kell ülnie az idény hátralévő részét. A Pistons tájékoztatása alapján nem kell műteni a játékost, anélkül is teljesen fel fog épülni. Umude már a harmadik játékosa a Pistonsnak, aki nem játszik már ebben a szezonban, néhány nappal ezelőtt ugyanez eldőlt már Ausar Thompson (vérrög) és Isaiah Stewart (combhajlító) esetében is.

A Clippers ma hajnali összecsapása előtt jelentette be Tyronn Lue, hogy Russell Westbrook valamikor a jövő hét folyamán visszatér. Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint elképzelhető, hogy már hétfőn este a Pacers ellen is pályára lép az irányító, és ha így lesz, akkor kereken három héttel a műtétjét követően térhet vissza. Westbrook még március 1-én szenvedett csuklótörést, emiatt kellett őt néhány nappal később megműteni, és a kidőlése óta mindössze 6-5-ös mérleget hozott össze a Clippers.

Még a Clippers hét közepén megvívott Trail Blazers elleni összecsapásán játszódott le egy érdekes jelenet, James Harden megtalálta egy üres triplára Kawhi Leonard-öt, majd elindult felé, hogy megpróbálja blokkolni a dobását, és végül ki is maradt a kísérlet. Harden erről utólag úgy fogalmazott, hogy akart egy kis izgalmat csempészni a csapat életébe, mivel az elmúlt pár hetük eléggé szürke volt, bár véleménye szerint minden csapat átmegy hasonló időszakokon. Mindez csak arról szólt, hogy pozitív energiát és hangulatot akart teremteni, és ez olyasmi, amin lehet nevetni, egy kis izgalom a szezonba, bár jobb lett volna, ha bemegy Leonard dobása.

Jock Landale is tett egy érdekes nyilatkozatot a minap, ő a tegnap hajnali Rockets-Bulls összecsapás után reagált Dillon Brooks kiállítására. A centert még a pálya szélén kapták mikrofonvégre, és megragadta az alkalmat, hogy üzenjen Brooksnak: Landale emlékeztette őt, hogy ez már nem Memphis, úgyhogy hagyja abba, hogy folyton kiállíttatja magát, mert nekik a pályán van szükségük rá és a fizikalitására.

Victor Wembanyama arról kapott egy kérdést, hogy kikérik-e a véleményét a Spurs nyári erősítéseivel kapcsolatban, és erről elmondta, hogy folyamatos a kommunikáció a játékosok, az edzők és a vezetés között. Tudni akarják, hogy melyik területeken érzik magukat komfortosan a játékosok, illetve melyeken nem, mivel ezt is mérlegelni kell ahhoz, hogy tudják, hogy milyen erősítésekre van szükségük. Sokat kommunikálnak, mert a GM és a teljes vezetőség tudja, hogy miként végezzék a munkájukat, és szinte bármit megcsinálhatnak a jelenlegi értékeikkel, de az a kulcs, hogy miként értik meg a játékosokat és az edzőket azzal kapcsolatban, hogy milyen irányt akarnak venni, illetve miben akarnak fejlődni. A felek közös nevezőn vannak, ami egy jó dolog, és úgy érzi, hogy nincsenek köztük belső harcok, úgyhogy a megfelelő irányba haladnak a jövőt illetően.

Decemberben még arról volt szó, hogy a Wizards, illetve az NHL-ben szereplő Capitals is Washingtonból Virginiába költözhet, ugyanakkor ennek a kivitelezése elakadni látszik. Brian Schwalb főállamügyész eljuttatott egy levelet a csapatok tulajdonosához, vagyis az MSE csoporthoz, amiben arra hívta fel a figyelmet, hogy 2007-ben úgy kötöttek 20 évre szóló megállapodást Washingtonnal, hogy az 2027-ben további 20 évvel meghosszabbodik, amennyiben a város felújítja a csarnokukat. Mint ismert, Ted Leonsis csapattulajdonos arról egyezett meg a virginiai illetésekkel, hogy egy 2 milliárd dolláros projekt keretében felépítenének egy új sportkomplexumot, ahová beköltözhetnének a csapatok, ugyanakkor erre az volt a washingtoni vezetés válasza, hogy 500 millió dollárt fordítanának a Capital One Arena renoválására. Andy Kostka és Pamela Wood (mindketten The Baltimore Banner) számolt be arról, hogy Leonsis találkozott Maryland kormányzójával, akivel szintén a csapatai költöztetéséről egyeztetett, bár a két újságíró értesülései szerint nem valószínű, hogy ideköltözne a Wizards és a Capitals.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Javonte Green 10 napos szerződést írhat alá a Bullsnál. Green ismerős helyre tér vissza, 2021 márciusában Bostonból cserélték Chicagóba, és egészen az előző idény végéig a csapat játékosa volt, tavaly 32 meccsen jutott szóhoz a Bullsban.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából:

Beindult az NCAA őrült három hete – 50 játékos, akit érdemes figyelni az egyetemi meccsdömpingben – Brandon Miller nagy volumenű triplázása – hogyan menetelhet sokáig a Knicks? – lehetséges rémálom-párosítások a playoffban – brutálisan nehéz feladat vár a Team USA-re? – a Bucks legnagyobb problémája nem a Celtics, hanem Lillard – Dante Exum visszatérésének sztorija – a Rockets összekapta magát Sengün kidőlése után – Wemby DPOY-esélyei – Markelle Fultz elmesélte, hogyan vesztette el a tempódobásait és hogyan sikerült visszajönnie.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus