Jaylen Brown 15 órát vezetett, hogy részt vegyen egy tüntetésen

Az egész Amerikát érintő tüntetéshullámból a Boston játékosa sem maradt ki.

Egy rendőr zsebre tett kézzel percekig térdelt egy George Floyd nevű fekete férfi nyakán, aki hiába könyörgött azért, hogy hagyja abba, mert nem kap levegőt: a férfi nem sokkal később életét vesztette Az első hivatalos rendőrségi jelentés említést sem tett a járőr tetteiről, de aztán az esetről több felvétel is nyilvánosságra került - innentől kezdve pedig nemcsak Minneapolisban, hanem az egész ország területén kitörtek a zavargások.

A legtöbb helyen ezekből összecsapások alakultak ki a rendőrök és a tömeg között, sajnos halottja is van az ügynek Minneapolisban. Egy békés tüntetésre Jaylen Brown is elutazott, a Boston Celtics játékosa pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az indokolatlan rendőri brutalitás nem maradhat szó nélkül, a fiataloknak hallatniuk kell a hangjukat.

Brown 15 órát autózott Bostonból Atlantába (a közelben nőtt fel), hogy részt vegyen a tüntetésen, amely ezúttal békésen zajlott - Brown rengeteg videót posztolt erről a közösségi oldalára, de azt is elmondta, hogy hírességként is muszáj ezt megtennie, hiszen mindenekelőtt ő is fekete és ő is ennek a közösségnek a tagja.

Az alábbi fotón ő látható (forrás: Instagram):

A tegnapi napon egyébként JR Smith-t és Jordan Clarksont is látták egy Los Angeles-i tüntetésen, Dennis Smith Jr.-t pedig Észak-Karolinában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus