Jön a trade deadline - folyamatos eseménykövetés

KD a Sunsban egy monstre csomagért, D-Lo visszatért a Lakershez, Conley a Wolveshoz került, Westbrookot kivásárolhatja a Jazz. Josh Hart a Knicksben, Pöltl Torontóban. 

Frissítve (21:30): Az élő eseménykövetés befejeződött, további részletek holnap reggel. Mindenkinek köszönjük a figyelmet!

Frissítve (21:15): Marc Stein (Substack) információi szerint a Timberwolves akkor sem fogja leigazolni az előző szezonban náluk játszó Patrick Beverley-t, ha a Magic kivásárolja a hátvédet a szerződéséből.

Frissítve (21:13): Adrian Wojnarowski (ESPN) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Warriors a luxusadóval együtt ebben a szezonban 7, a következőben 30 millió dollárt spórolt meg azzal, hogy James Wiseman távozott, míg Gary Payton II visszatért.

Frissítve (21:10): Kiderült, hogy a Lakers egy második köröst küld a Magicnek Mo Bambáért Patrick Beverley mellett.

Frissítve (21:00): Hivatalosan bezárt a piac, bár még utólag is jöhetnek ki információk egy-egy cseréről a következő pár órában.

Frissítve (20:54): Ian Begley (SNY.tv) szerint valószínűtlen, hogy Zach LaVine a Knicksben kössön ki.

Frissítve (20:52): A Warriors öt második körös draftjogért visszaszerezte a Trail Blazerstől Gary Payton II játékjogát. Kevin Knox is Portlandbe kerül - írta meg  Adrian Wojnarowski (ESPN).

Frissítve (20:48): Chris Haynes (B/R) szerint eldőlt John Collins sorsa, nem cseréli el a Hawks.

Frissítve (20:41): A Clippers tovább folytatja az erősítést, megszerezték Mason Plumlee-t a Hornetstől - jelentette Adrian Wojnarowski (ESPN). A Hornets Reggie Jacksont kapja meg a cserében.

Frissítve (20:32): Chris Haynes (B/R) írta meg, hogy a Lakers azért vált meg Thomas Bryanttől, mert cserét kért a magasember, ugyanis keveselte a játékidejét Anthony Davis visszatérése után.

Ramona Shelbourne (ESPN) úgy tudja, hogy a Lakers még nem tett le Bojan Bogdanovic megszerzéséről.

Frissítve (20:29): James Wiseman cseréjében Kevin Knox a Warriorshoz került, de Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy egyáltalán nem biztos az, hogy itt is fog számára befejeződni a nap.

Frissítve (20:25): Shams Charania (The Athletic) számolt be róla elsőként, hogy a Pelicans megszerezte Josh Richardsont a Spurstől, Devonte' Graham és négy második körös megy San Antonioba.

Frissítve (20:20): Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy cserélt egymással a Lakers és a Magic, Mo Bamba Los Angelesben, Patrick Beverley Orlandóban folytatja. A Lakers második körös draftjogo(ka)t is küld a Magicnek.

Chris Haynes (B/R) jelentette, hogy a Rockets valószínűleg ki fogja vásárolni a szerződéséből John Wallt.

Frissítve (20:17): Adrian Wojnarowski (ESPN) újabb részletet osztott meg a Gordon-cseréről, a Grizzlies Houstonba küldi Danny Greent.

Frissítve (20:15): Shams Charania (The Athletic) információi szerint Eric Gordon cseréjében Luke Kennard a Grizzlieshez, John Wall a Rocketshez kerül.

Frissítve (20:12): Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Rockets a Clippershez cserélte Eric Gordont.

Azt is Charania mondta el, hogy a Pelicans és a Grizzlies mellett a Warriors is próbálkozik O.G. Anunoby megszerzésével.

Frissítve (20:10): Nem igazolás, ugyanakkor a Warriors bejelentette, hogy az All-Star szünet után vizsgálják felül Stephen Curry állapotát, vagyis biztosan lemarad az idényfelező gáláról.

Frissítve (20:05): Cserélt egymással a Hawks és a Rockets, Justin Holiday és Frank Kaminsky Houstonba került, míg Garrison Mathews és  Bruno Fernando Atlantában folytatja. Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a Hawks célja elsődlegesen a spórolás volt ezzel a cserével.

Frissítve (19:58): Adrian Wojnarowski (ESPN) írta meg elsőként, hogy megegyezett egymással a Warriors és a Pistons James Wiseman és Saddiq Bey cseréjéről, Beyt ugyanakkor tovább is postázza a Hawkshoz a Warriors, öt második körös draftjogot kapnak érte.

Frissítve (19:55): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Nuggets a Clippershez cseréli Bones Hylandet, két második körös draftjog megy Denverbe.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Suns megszerezte Darius Bazley játékjogát, Dario Saric és egy második körös megy a Thunderhez.

Frissítve (19:50): A reggeli Westbrook-cseréhez kapcsolódik, hogy a Timberwolvesnak meg kellett válnia valakitől, hogy át tudják venni Mike Conley és Nickeil Alexander-Walker szerződését is. Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint Bryn Forbes szolgálatait köszönték meg Minneapolisban.

Frissítve (19:40): Jake Fischer (Yahoo! Sports) információi szerint a Warriors a Pistons mellett a Trail Blazersszel és a Spursszel is tárgyalt James Wisemanről. Azt is Fischer írta meg, hogy a Hawks és a Pistons beszélt John Collinsról, de elakadtak a tárgyalások.

Frissítve (19:27): Korábabn már lehetett arról hallani, hogy többek között a Clippers és a Heat is érdeklődhet Russell Westbrook iránt, amennyiben kivásárolja őt a Jazz, és Law Murray (The Athletic) úgy tudja, hogy az irányító is szívesen igazolna ebből a két csapathoz valamelyikhez.

Frissítve (19:25): Adrian Wojnarowski (ESPN) arról beszélt az NBA Today műsorában, hogy a Hawks változatlanul azon dolgozik, hogy új otthont találjanak John Collinsnak.

Frissítve (19:13): A Raptors egy sajtóközleményben bejelentette Jakob Pöltl érkezését, hivatalosan is megszerezték a centert a Spurstől.

Frissítve (19:02): Ian Begley (SNY.tv) arról számolt be, hogy a Thunder valószínűleg szabadlistára fogja tenni a Celticstől megszerzett Justin Jacksont.

Frissítve (19:00): Joe Cowley (Chicago Sun-Sentinel) értesülései szerint a Knicks és a Bulls Zach LaVine cseréjéről tárgyal. A két csapat tegnap már egyezkedett egymással, de akkor nem jutottak dűlőre a felek, most ismét megpróbálnak tető alá hozni egy cserét.

Frissítve (18:57): Shams Charania (The Athletic) információi  szerint a Bucks Serge Ibakát a Pacershez cseréli a Jae Crowder-üzletben.

Frissítve (18:55): Adrian Wojnarowski (ESPN arról számolt be, hogy a Bucks George Hillt és egy második köröst a Pacershez postáz - az nem derült még ki, hogy ennek van-e köze Jordan Nwora korábban megszellőztetett cseréjéhez.

Frissítve (18:46): Újabb részletek derültek ki a CHA-PHI-POR háromcsapatos cseréről, a Hornets megkapja Svi Mykhailiuk játékjogát, akit néhány órával ezelőtt a Knickstől szerzett meg a Trail Blazers Josh Hart cseréjében, emellett több második köröst is kap a Hornets.

Frissítve (18:39): A 76ers megszerezte Jalen McDaniels játékjogát a Hornetstől, Matisse Thybulle ennek a cserének a részeként megy Portlandbe - írt meg Adrian Wojnarowski (ESPN).

Frissítve (18:37): Chris Haynes (B/R) jelentette, hogy elkelt Matisse Thybulle, a 76ers és a Trail Blazers az utolsó simításokat végzi a játékos cseréje előtt.

Frissítve (18:35): Ian Begley (SNY.tv) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Knicks nagyon sok megkeresést kap Obi Toppin miatt. New Yorkban komoly árat kérnek a fiatal kosarasért, és eddig a legkitartóbb érdeklődőnek a Pacers tűnik. Derrick Rose iránt is több csapat érdeklődik, legutóbb a Kingsnél merült fel az irányító megszerzése.

Frissítve (18:25): Jake Fischer (Yahoo! Sports) értesülései szerint Saddiq Bey megszerzésén dolgozik a Warriors. A címvédő hajlandó lehet lemondani James Wiseman játékjogáról, és a Pistonst érdekelné is a center.

Frissítve (18:22): Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint a Lakers azért mondott le Thomas Bryantről, mert szerettek volna játéklehetőséget biztosítani Wenyen Gabrielnek és a Jazztől frissen megszerzett Jarred Vanderbiltnek.

Frissítve (18:15): A Pacers is beszáll a Nets és a Bucks cseréjébe, Jordan Nwora és két második körös kerül hozzájuk. Ahhoz, hogy a csere átmehessen, a Pacersnek ki kell tennie valakit, ennek Goga Bitadze lett a kárvallottja.

Frissítve (18:10): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy cserélt egymással a Lakers és a Nuggets, Thomas Bryant Denverben folytatja, míg Davon Reed játékjoga és három második körös draftjog Los Angelesbe kerül. A Nuggets a 2025-ös, a 2026-os és a 2029-es második körösét adta fel.

Frissítve (18:04): Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Bucks öt darab második körös draftjogért megszerzi Jae Crowder játékjogát.

Frissítve (17:50): Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Celtics megszerezte Mike Muscalát a Thundertől, Justin Jacksont és két második köröst postáznak Oklahomába.

Jake Fischer (Yahoo! Sports) hívta fel arra a figyelmet, hogy Kevin Durant cseréje még nem hivatalos, vagyis elméletben van arra esély, hogy kibővítsék egy harmadik csapattal a megállapodást. Fischer emellett úgy tudja, hogy hiába vinné több csapat is Mikal Bridgest, a Nets meg fogja tartani. 

Frissítve (17:45): Barry Jackson és Anthony Chiang (mindketten The Miami Herald) értesülései szerint a Heat megpróbálta elcserélni Duncan Robinsont, de minden potenciális cserepartnertől azt a választ kapták, hogy csak akkor vennék át a szerződését, ha több első körös draftjogot is kapnak mellé. A Heat valószínűleg le is tett Robinson cseréjéről, és inkább arra koncentrálnak, hogy Kyle Lowry-nak új csapatot találjanak - iránta a Clippers érdeklődik a legkitartóbban.

Frissítve (17:30): Chris Haynes (B/R) információi alapján több csapat is bejelentkezett Damian Lillardért, ugyanakkor a Trail Blazers minden érdeklődőnek ugyanazt a választ adja: az irányító nem eladó.

Frissítve (17:00): Ian Begley (SNY.tv) arról számolt be, hogy a Pelicans és a Grizzlies is ahhoz hasonló ajánlatot tett Kevin Durantért, mint a Suns, a Nets döntésében az is szerepet játszott, hogy KD Phoenixbe akart kerülni.

Brian Windhorst (ESPN) arról beszélt, hogy Kyrie Irving is szívesen került volna Phoenixbe, és egyáltalán nem lehet kizárni annak a lehetőségét sem, hogy a nyáron megpróbáljon odaigazolni - ehhez kellene egy sign-and-trade is.

Frissítve (16:45): Michael Scotto (HoopsHype) értesülései szerint több csapat, köztük a Grizzlies is megkereste a Nets vezetőségét Mikal Bridges miatt. Memphisben nem ő az egyetlen kiszemelt, O.G. Anunoby iránt is érdeklődnek, és mindkét wingért hajlandóak lennének több első körös draftjogot is feladni. Anunoby-t vinné a Trail Blazers és a Pelicans is, előbbitől valószínűleg Shaedon Sharpe vagy Anfernee Simons játékjogát kérné a Raptors, mindkét játékosnak vannal rajongói Torontóban, Sharpe ugyanakkor érinthetetlennek tűnik, mivel Portlandben úgy vélik, hogy All-Star potenciál van benne. A Pelicans inkább draftjogokra építené a csomagját, leginkább Naji Marshall, Jaxson Hayes, Devonte’ Graham és Kira Lewis az, akiről hajlandóak lennének lemondani egy cserében.

Frissítve (16:20): Chris Haynes (B/R) információi alapján Russell Westbrook iránt a Bulls és a Clippers mellett a Heat is érdeklődhet, amennyiben kivásárolja őt a Jazz.

Frisstíve (16:15): Chris Fedor (Cleveland.com) értesülései szerint a Cavaliers legújabb kiszemeltje Royce O’Neale, aki azt követően válhat elérhetővé, hogy elcserélték Kyrie Irvinget és Kevin Durantet is. Jake Fischer (Yahoo! Sports) arról számolt be, hogy Durant cseréje után sok csapat kezdett el abban gondolkodni, hogy a Netstől szerezzen winget, Jae Crowder különösen kelendő lehet, amennyiben nem aranyáron árulják majd őt Brooklynban.

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról írt, hogy sokáig azért állt a tárgyalás a Nets és a Suns között, mert Phoenixben nem akarták feladni Mikal Bridgest. Mielőtt megszületett volna a megegyezés, a Suns egyeztetett egy háromcsapatos cseréről is a Pistonsszal és a Hawksszal, amiben John Collins kerülhetett volna hozzájuk. A Nets is sok vonalon tárgyalt, ebből az egyikben Collins náluk kötött ki, de folytattak egyeztetéseket O.G. Anunoby és Caris LeVert megszerzéséről is, mielőtt megállapodtak volna a Sunsszal Durant cseréjéről. A Suns egyébként szerette volna beletenni Dario Saric szerződését is az üzletbe, ebbe viszont nem ment bele a Nets.

Jusuf Nurkic egy ideje visszatérő szereplője a cserepletykáknak, de a center azt nyilatkozta, hogy a Trail Blazers általános igazgatója, Joe Cronin biztosította őt arról, hogy maradni fog Portlandben.

15:45: Több csere is lezajlott az amerikai idő szerint szerda esti órákban. A Lakers, Timberwolves és Jazz cserélt, amely során a Jazz Russell Westbrookot, Juan-Toscano Andersont, Damian Jonest és egy Top4 védett 2027-es Lakers elsőkörös picket, a Wolves Mike Conley Jr.-t és Nickeil Alexander-Walkert (valamint három másodikköröst), a Lakers pedig D'Angelo Russellt, Malik Beasley-t és Jarred Vanderbiltet szerezte meg. A cseréről itt írtunk részletesen. Westbrookot várhatóan kivásárolja a Jazz - a Clippers és a Bulls érdeklődéséről hallani. 

Nem sokkal később a Brooklyn Nets és a Phoenix Suns ütött nyélbe egy hatalmas tranzakciót: a Suns megkapta Kevin Durantet és TJ Warrent, a Nets pedig Mikal Bridgest, Cameron Johnsont, Jae Crowdert, négy elsőkörös picket és egy ötödik kicserélésének jogát. Jae Crowdert várhatóan tovább is cseréli a Brooklyn. 

A Trail Blazers és a Knicks is cserélt, Josh Hart ment New Yorkba (itt összeállhat Jalen Brunsonnal, akivel NCAA-bajnoki címet nyertek 2016-ban), Cam Reddish, Svy Mikhailiuk, Ryan Arcidiacono és egy védett elsőkörös Portlandbe. 

A Toronto Raptors sikeresen tárgyalt a szerda este éppen Torontóban játszó San Antonio Spurs-szel, Jakob Pöltl 2018 után térhet vissza Kanadába (anno a Kawhi Leonard-cserében járta meg fordítva ezt az utat), cserébe Khem Birch, egy 2024-es védett elsőkörös és két másodikkörös érkezik San Antonióba. Pöltl lejáró, de a Raptors hosszabb távra szeretné megtartani.

Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Durant-csere miatt OG Anunoby-ért több nyugati élcsapat is bejelentkezhet, a Raptors komoly árat kérhet érte.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus