Közlemény: Olvasóink átmeneti támogatását kérjük

Közel kilenc évnyi működés során rengeteg nehézségen lettünk úrrá, de a mostanin nem fog sikerülni Olvasóink segítsége nélkül. 

Kedves Olvasóink, 

rendkívüli időket élünk az utóbbi hetekben, ezt mindenki a saját bőrén tapasztalja az életében, környezetében, munkájában. Ebben a helyzetben nagyon nehéz kérni bármit is, mégis oldalunk közel egy évtizedes működése során először, hozzátok fordulunk támogatásért. 

Bennünket, mint sportportált szerkesztőket is érint a járvány, hiszen a kosárlabda a többi sporthoz hasonlóan tetszhalott állapotba került gyakorlatilag egyik hétről a másikra. Nem tudunk hírt adni ragyogó meccsekről, egyéni teljesítményekről, érdekes hírekről, nem tudjuk elemezni az aktuális fejleményeket. 

Ugyanakkor igyekszünk folyamatosan életben tartani a tüzet, és bízunk abban, hogy hamarosan újraindul az élet, és vele együtt a sportélet is. Az NBA, a magyar bajnokság és az európai versenysorozatok felfüggesztése, lezárása óta eltelt bő egy hónapban is ugyanúgy foglalkoztunk szeretett sportágunk mindennapjaival, mint az elmúlt közel kilenc év során a több, mint 42 ezer cikkben. 

Az elmúlt hetek történéseinek gazdasági hatása azonban a többi sajtóorgánumhoz képest is talán mélyebben érinti a Kezdő5.hu-t, mivel indulásunk óta teljes mértékben független, egyetlen médiacsoporthoz sem tartozó portálként működünk. Nem áll mögöttünk, mellettünk nagy médiavállalkozás, az eddig sem hatalmas finanszírozási lehetőségeinket a szó legszorosabb értelmében megtizedelte az elmúlt időszak. 

A hirdetéseket kezelő partnerünk gőzerővel dolgozik a károk enyhítésén, de mivel jelentősen lecsökkent a hirdetők száma, ők sem tudnak csodát tenni - láthattok hirdetéseket az oldalon, ennél a közleménynél is, de ezek minimális bevételt generálnak. Eddigi kiemelt támogatóink is kénytelenek szüneteltetni a gazdasági tevékenységüket és ezzel együtt a hirdetési szponzorációjukat, míg a járványt végleg magunk mögött nem hagyjuk, és az élet remélhetőleg visszatér a normális kerékvágásba. 

 

A helyzet tehát nehéz, de nem reménytelen, ehhez minimális havi támogatásra van szükségünk Tőletek, hogy a portál túlélje ezt a (remélhetőleg csak) néhány hónapig tartó időszakot. 

 

- Rendszeres támogatást kérünk. Ha lehetőségetek van rá, állítsatok be számunkra folyamatos havi támogatást. Minden hónapban tájékoztatni fogunk benneteket, hogyan alakul a helyzetünk, és beállítunk egy virtuális havi összlimitet is - az a felett érkező támogatásokat tartalékoljuk, illetve a nehéz időszak végével portálunk lassan időszerű modernizálására, fejlesztésére fordítjuk. 

 

- Minimális támogatást kérünk. Ha rendszeresen havi 2 euró összeggel segítetek, már fenn tudjuk tartani a portál eddigi színvonalát. Lehetőség van nagyobb összegű támogatásra is, de a kevesebb is elég, ha többen és rendszeresen adtok. Ha van rá lehetőségetek, támogassatok más, fontosnak érzett szerzőket, tartalomgyártókat is, hogy hozzánk hasonlóan szintén fenn tudjanak maradni. 

- A támogatásért cserébe adunk. Az oldal továbbüzemeltetése mellett azzal tudjuk megköszönni a támogatásotokat, ha több blogot írunk. A felületen, ahol támogatni tudtok bennünket, lehetőség van arra, hogy számotokra egyedi anyagokat jelentessünk meg. Ezt fogjuk tenni, hetente több alkalommal, ezzel fejezve ki hálánkat. 

 

A ko-fi.com közösségi finanszírozással foglalkozó non-profit oldalon hoztuk létre a Kezdő5.hu egyetlen támogató oldalát, máshol nem indítunk kampányt. Kérjük, hogy ha máshol is találtok ránk hivatkozó kampányt, jelezzétek nekünk a tamogatas@kezdo5.hu email címen, hogy megakadályozzuk a csalást. 

 

A kampányt itt érhetitek el: https://ko-fi.com/kezdo5 
 

- Az oldalon középen láthatjátok az előre beállított, 2 eurós támogatási összeget. 

- Lehetőség van arra, hogy üzenetet is küldjetek nekünk a támogatás mellé - a legjobb üzeneteket minden hónapban kisebb-nagyobb tárgyi ajándékkal honoráljuk majd, egyik szponzorunk jelenleg ebben a formában tud bennünket segíteni.

- Javasoljuk, hogy a támogatás küldése előtt néhány kattintással regisztráljatok a ko-fi.com oldalon, ebben az esetben elérhetitek majd az oda feltöltött támogatói tartalmainkat is. 

 

A támogatásotokat a PayPal online átutalási rendszerén keresztül juttathatjátok el nekünk. Amennyiben még nincs PayPal fiókotok, itt tudtok regisztrálni: 

https://www.paypal.com/welcome/signup/#/email_password

 

Ha van arra lehetőségetek, hogy vállalkozáson keresztül, hirdetések megrendelésének formájában támogassatok, kérjük, hogy jelezzétek a tamogatas kukac kezdo5.hu emailcímen. 

 

FONTOS: aki nagyobb összeggel kíván bennünket támogatni, kérjük, hogy szintén a tamogatas kukac kezdo5.hu emailen keressen bennünket.

 

FRISSÍTÉS: többen jeleztétek, hogy forintszámlára utalással szertenétek támogatni. Ez egyelőre sajnos nem lehetséges, de igyekszünk megoldást találni, pár nap türelmet kérünk. 


Előre is megköszönve a segítségeteket, 

A Kezdő5.hu szerkesztői 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus