Nick Nurse nyerte el az Év Edzője Díjat

A Toronto Raptors mestere az első szakvezető, akit pályafutása alatt az NBA-ben és a G-Ligában is a legjobb edzővé választottak.

Az NBA.com jelentette be pár perccel ezelőtt, hogy a 2019-20-as évadban Nick Nurse-t, a címvédő Toronto Raptors 53 éves mesterét választották meg az Év Edzőjének. Nurse mindössze második szezonját tölti a ligában vezetőedzőként, korábban 2013 és 2018 között segédedzőként tevékenykedett a Raptorsnál, előtte hat évig dolgozott a ma már G-Ligának nevezett D-Ligában - 2011-ben itt is megkapta az Év Edzőjének járó díjat. 

A szavazás nem volt szoros, a 100 szavazóból 90 tette első helyre, összesen 470 pontot gyűjtött. A második helyen a Milwaukee Bucks mestere, Mike Budenholzer (147 pont, 5 első hely), a harmadikon pedig a Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan (134 pont, 4 első hely) végzett. A szavazatoknál az első helyes voks öt, a második három, a harmadik egy pontot ért. 

Nurse nem csak egyéni címet, hanem csapatsikereket is gyűjtött, az első vezetőedző, aki az NBA-ben és a G-Ligában is csúcsra jutott - a Toronto történetében ő a harmadik Sam Mitchell (2007) és Dwane Casey (2018) mögött, aki elnyerte az Év Edzője címet. Nurse-t a szezonban kétszer választották meg a hónap legjobb keleti edzőjének, a Raptors pedig a keleti második helyen állt 46-18-as mérleggel a szezon felfüggesztésekor annak ellenére, hogy 2019 nyarán Kawhi Leonard távozott az együttestől. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus