Rudy Gobert elkapta a koronavírust, megáll az egész NBA

A francia center tesztje pozitív lett, nem játszották le a mérkőzést és nem is folytatódik a szezon. 

Elhalasztották a magyar idő szerint csütörtök hajnalra tervezett Oklahoma City Thunder - Utah Jazz mérkőzést, ugyanis az NBA közleménye szerint az egyik játékosnál kimutatták a koronavírust. Az ESPN forrásai szerint ez a játékos Rudy Gobert volt. 

A Thunder játékosai szabadon elhagyhatták az arénát röviddel a bejelentés után, a Jazz csapata viszont néhány óráig még karanténban maradt - az OKC-játékosokat az ESPN szerint nem is tesztelték a vírusra.

Önkaranténba kell vonulniuk azoknak a játékosoknak, akikkel az elmúlt tíz napban a Utah megmérkőzött, ez érinti a Cavalierst, a Knickset, a Celticset, a Pistonst és a Raptorst is - írja Brian Windhorst.

Az NBA ezt követően egy közleményben bejelentette, hogy szünetelteti az egész bajnokságot "további értesítésig". A játéknap többi meccsét még lejátszották (kivéve a Kings-Pelicanst), a következő játéknap viszont nem kerül megrendezésre, legalábbis egyelőre - ugyanez történik a G-Ligával is.

A legjobban talán Marc Cuban, a Dallas tulajdonosának szavaival tudjuk összefoglalni az eseményeket: "Ez őrület, ez nem lehet igaz. Ez olyan, mintha egy film lenne és nem a valóság."

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus