Új lendületet kap a SuperSonics NBA-be való visszatérése?

A 2021/22-es szezontól NHL franchise-nak ad otthont Seattle, egyből felerősödtek hangok, miszerint a Sonics lehetne a következő profi csapat a városban.

A 2007/2008-as szezon vége óta nincs NBA csapata Seattle-nek, akkor költözött el az egy évvel korábban még Kevin Durantet draftoló gárda Oklahoma Citybe. A jelenlegi tulajdonos, Clay Bennett 2006 őszén vásárolta meg az együttest (valamint testvércsapatát, a WNBA-ben szereplő Seattle Storm-ot), és mivel nem talált helyi befektetőket az elavult Key Arena helyett építendő új csarnokra, inkább a franchise-t vitte szülővárosába. 

Azóta is vissza-visszatérő téma, hogy egy esetleges ligabővítésnél Seattle-be volna érdemes visszavinni a fénykorát a 70-es évek végén (döntő 1978-ban, bajnoki cím '79-ben), illetve a 90-es évek második felében (döntő '96-ban, ez volt volt a Payton - Kemp fémjelezte gárda) élő csapatot, ez a törekvés pedig új lendületet kaphat az NHL bejelentésével. A Twitteren máris a "Trending" szekcióban találkozhatunk a Sonics nevével, sőt saját oldala is van az új arénát építeni szándékozó társaságnak. A jelek szerint sokan várják vissza a profi kosárlabdát a városban - egyelőre nem tervez bővítést Adam Silver, de idővel bármi megeshet...

Fotó: NBA reddit

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus