Akkor és Most – NBA Top 10 - 11. hét

A tizenegyedik játékhét tíz legjobb jelenete következik 1996-ból, 2006-ból és 2014-ből. A ’90-es évekből láthatjuk Clyde Drexler nem hétköznapi akcióját, a 2006-os Philly játékosok extra megmozdulásait, illetve Stephen Curry győztes tripláját.

1995-96 szezon 11. hét

Az 1995-96-os alapszakasz tizenegyedik hetében Őfelsége tanítani való módon bontotta meg a kőkemény New York-i védelmet, Tyrone Corbin magát nem kímélve egy hustle playből gólpasszt hozott össze, és Jason Kidd a védőlepattanó begyűjtése után egy palánktól palánkig történő lefutást hajtott végre két védő között, melyből egy parádés ziccer született. A Pacers követhetetlen passzolgatással juttatta el a labdát a gyűrűbe, Patrick Ewing Alonzo Mourninggal szemben zsákolt egy hatalmasat, végezetül Clyde Drexler egy tovább pöckölt átadással hozta helyzetbe csapattársát.

10. Stacey Augmon
  9. Shaquille O'Neal
  8. Michael Jordan
  7. Tyrone Corbin & Sarunas Marciulionis
  6. Calbert Cheaney & Rasheed Wallace
  5. Jason Kidd
  4. Mark Jackson & Derrick McKey & Antonio Davis
  3. Patrick Ewing
  2. Chris Mullin & Joe Smith
  1. Hakeem Olajuwon & Clyde Drexler & Chucky Brown

 

2005-06 szezon 11. hét

Az 2005-06-os alapszakasz tizenegyedik hetében Dwyane Wade megtalálta a Golden State védelmének kiskapuját, az újonc Luther Head egy életmentő triplával mutatkozott be, és a blokkoló művész Theo Ratliff esélyt sem adott a Lakers centerének. Josh Childress kétszer egymás után ugyanazzal a lefordulásos csellel etetett meg két Knicks védőt, majd kiosztott egy gólpasszt, befejezésképpen pedig a Philadelphia három megmozdulása is felkerült a trón legmagasabb fokaira: köztük egy kicentizett Webber-Dalembert akció, egy AI-Iguodala összjáték és egy Korver-féle mesterlövészet.

10. Carmelo Anthony
  9. Dwyane Wade
  8. Luther Head
  7. Theo Ratliff
  6. Kobe Bryant
  5. Josh Childress
  4. Eric Snow & LeBron James
  3. Chris Webber & Samuel Dalembert
  2. Allen Iverson & Andre Iguodala
  1. Kyle Korver

 

2013-14 szezon 11. hét

Az idei szezon tizenegyedik hetében Dwyane Wade és LeBron James egy látványos alley-oop produkciót mutatott be, Blake Griffin többször gyakorolt a zsákolóversenyre, és Victor Oladipo Damian Lillardnak osztott ki egy monster blokkot. Manu Ginobili és Josh Smith hidegvérrel értékesített egy-egy meccsnyerő ziccert, Gerald Green a sarokból dobott egy bődületes kiütéses kosarat, valamint Steph Curryt sehogy sem tudták megállítani a triplavonal mögött.

10. Dwyane Wade & LeBron James
  9. Jamal Crawford & Matt Barnes & Blake Griffin
  8. Victor Oladipo
  7. Brandon Jennings & Andre Drummond
  6. Jamal Crawford & Blake Griffin
  5. Manu Ginobili
  4. Josh Smith
  3. Markieff Morris & Gerald Green
  2. Jamal Crawford & Blake Griffin
  1. Stephen Curry

A 2013-14-es szezon 11. hetének Top10-e ide kattintva tekinthető meg.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus