Jrue Holiday legnagyobb örömét a tragédia lehetősége árnyékolta be

A Pelicans korábbi All-Starja és felesége, a korábbi extraklasszis focista Lauren 2016-ban egyszerre élték meg a legszebb és a legnehezebb időszakot: gyermeket vártak, amikor Laurennél életveszélyes betegséget diagnosztizáltak. 

Jrue Holiday és Lauren Cheney 2008-ban kezdtek el randizni, amikor még mindketten a UCLA-re jártak egyetemre, majd 2013-ban össze is házasodtak, mint az amerikai sportélet egyik álompárja. Ugyanis Holiday decens NBA-karrierjével a 2018/19-es szezon végéig hiába keresett 100 millió dollárt, volt 2013-ban All-Star, illetve választották be 2017/18-ban az Év Első Védőötösébe, 2018/19-ben pedig a Második Védőötösbe, Lauren Holiday, illetve leánykori nevén Lauren Cheney ennél jóval pedigrésebb karriert épített fel labdarúgóként. 

Az 1987-ben született Lauren 2006 és 2009 között járt a UCLA-re, és végzős egyetemistaként már olimpiai bajnoknak mondhatta magát, a Team USA-jel megnyerték a pekingi tornát. 2009 és 2015 között profiként játszott a különböző amerikai bajnokságokban, eközben pedig 2012-ben újabb olimpiai aranyat szerzett Londonban, 2011-ben csak tizenegyesekkel bukták el a világbajnoki döntőt (a torna álomcsapatába választották), pályafutását pedig 2015-ben egy világbajnoki aranyéremmel tette teljessé. 

Lauren már kisgyerekként átesett egy nyitott szívműtéten, de felépült belőle és teljes életet tudott élni, amikor pedig visszavonulása után egy éven belül teherbe esett, úgy tűnt, hogy minden úgy történik, ahogy egy álomsztoriban meg van írva. Az élet azonban közbeszólt, terhessége közben, 2016 júniusában ugyanis agydaganatot diagnosztizáltak nála - bár a tumor jóindulatúnak bizonyult, ennek ellenére nem lehetett megműteni, amíg terhes. 2016 szeptemberében született meg Jrue Tyler Holiday, 2016 októberében tudták csak megoperálni - Jrue Holiday a kosárlabda helyett végig ott volt mellette, Lauren szerencsére azóta teljesen rendbe jött. 

A történetükről most az ESPN készített egy hatperces mini-dokumentumfilmet: 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus