Nem irigyeljük az MVP-szavazókat: Antetokounmpo, Doncic, Harden?

Harden mellett Antetokounmpo olyan első 20 meccset produkált, amit még soha senki, és akkor még Doncic speciális tripla-dupla hónapjáról nem is beszéltünk. 

Menjünk szépen sorjában: James Harden hősies meccséről és az idei pontcsúcsos Top10-et uraló játékáról már beszéltünk ma, ilyen pontterméssel ő nyilván MVP-jelölt. Luka Doncic novemberben 30 pontos tripla-duplát átlagolt, ilyenre eddig Oscar Robertson (nyolcszor) és Russell Westbrook (kétszer) volt képes (legalább 5 meccset lejátszva adott hónapban) - lesz, akinek az ő sokoldalú játéka jelenti majd a non plus ultrát. És akkor ott van Giannis Antetokounmpo, aki ma hajnalban 20 perc alatt hintett be 26 pontot, és bár megszakadt a dupla-dupla sorozata (csak 9 lepattanót szedett - még egyszer: 20 perc alatt), de ennyire volt tőle szükség, mert a Bucks 41 ponttal verte agyon a Hornetset. Giannisnak ez volt az idei 20. meccse, ezeken 30.9 pontot, 13.4 lepattanót és 5.9 gólpasszt jegyzett - jól nézzük meg a számsort, ugyanis az NBA történetében először látunk egy játékostól legalább 30-13-5-öt az alapszakasz első 20 meccsén. 

Ben Simmons labdaszerzéseiről már olvashattatok, ne menjünk el Joel Embiid teljesítménye mellett sem, hiszen 32 ponttal tömte ki a Pacerst:

Gary Harris, Malcolm Brogdon és Devonte' Graham ma csak szépségtapaszokat szerzett, Harrison Barnes viszont villant a Denver ellen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus