Obi Toppin a zsákolóbajnok, Karl-Anthony Towns nyerte a tripladobót

Az ügyességi versenyt pedig a Cavs triója nyerte az All-Star gála szombati napján.

A megújított ügyességi versennyel vette kezdetét az All-Star hétvége szombati játéknapja, ahol ezúttal három háromfős csapat indult, a Rooks (Josh Giddey, Scottie Barnes, Cade Cunningham), Antetokounmpóék (Giannis, Thanasis, Alex) és a házigazda Cavs (Darius Garland, Evan Mobley, Jarrett Allen). Az első kör abból állt, hogy egy játékosnak dobnia kellett a pálya különböző pontjairól különböző pontértékért, míg a társak szedték a lepattanókat, a másodikban a klasszikus passzfeladatot csavarták meg azzal, hogy a három játékosnak minden passza után helyet kellett cserélnie, míg a harmadik feladat emlékeztetett leginkább a korábbi ügyességi versenyekre, csak ezúttal váltóban mindhárom játékosnak végig kellett mennie a pályán. A döntőbe jutásért holtverseny alakult ki a Cavs és Antetokounmpóék között, a szétdobásban viszont Garland talált be előbb, így a hazaiak jutottak be a fináléba. A döntőben félpályáról kellett betalálni, az újoncoknak ez 9,9 másodperc alatt jött össze Cunninghamnek köszönhetően, a túloldalon viszont ezt is felül tudták múlni, nekik mindössze két próbálkozás kellett egy sikeres félpályáshoz, Mobley első dobása célba ért, ezzel a Cavs nyert az ügyességi versenyszámot.

A tripladobót Karl-Anthony Towns nyerte, amivel Kevin Love 2012-es győzelme óta ő lett az első magasember, aki elhódította ezt a címet, míg Dirk Nowitzki után a második legmagasabb kosaras, akinek ez összejött. Sokáig nem úgy nézett ki, hogy Towns egyáltalán bejut a döntőbe, kimondottan gyengén kezdett az első körben, de az utolsó hét dobásából ötöt a helyére küldött, és végül a 22 pontja elegendőnek bizonyult. Az első kört Luke Kennard magabiztosan húzta be, 28 pontot ért el, míg a harmadik finalista az a Trae Young lett, aki az utolsó pillanatban elsüllyesztett egy moneyballt, amivel megelőzte a tornát 21 ponttal befejező Patty Millst. A fináléban Towns dobott először, és magasra is tette a lécet, 29 pontjával megdöntötte Devin Booker 2018-as rekordját, aki akkor 28 ponttal tudott nyerni. Towns teljesítményét ezt követően Young és Kennard sem tudta felülmúlni, mindketten 26 ponttal fejezték be a döntőt.

Az este utolsó eseményeként rendezték meg a zsákolóbajnokságot, ahol az elmúlt évekhez képest alacsonyan röpködtek a pontszámok. Az első körből Obi Toppin 90, Juan Toscano-Anderson 87 ponttal jutott tovább, míg Jalen Green 83, Cole Anthony 70 egységgel zárt – Anthony a második zsákolását nem tudta kivitelezni, ezért is végzett utolsóként. A döntőben Toscano-Anderson egy 39 pontos zsákolással nyitott, míg Toppin válasza 45 pontot ért, így az utolsó zsákolás előtt nagy nyomás került a Warriors játékosára. Toscano-Anderson végül nem tudta kivitelezni a zsákolását, így a minimális 30 ponttal zárt, ezzel eldőlt, hogy a Knicks fiatal erőcsatára fog nyerni, függetlenül attól, hogy mit csinál, aki végül az egész este legértékesebbnek megítélt zsákolását mutatta be azzal, hogy a labdát előbb a palánkhoz érintette, majd azt követően húzta be, mutatványát 47 ponttal jutalmazta a zsűri.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus