Robin Lopez sikeres tripladobó-órákat vett Brooktól

A Milwaukee Bucks bajnoki esélyeit növeli, hogy Robin Lopez ebben a szezonban mintegy varázsütésre megtanult triplát dobni, így mindig fent lehet a pályán egy kintről életveszélyes magasember.

Brook Lopezről, a korábbi All-Star centerről köztudott, hogy az elmúlt években egy kiváló tripladobást fejlesztett ki. Szintén gyakorlatilag a semmiből, hiszen első nyolc szezonjában összesen 31-szer próbálkozott a félköríven túlról, az elmúlt négy évben viszont sorrendben 387, 325, 512, a csonka alapszakaszban pedig 296 alkalommal szúrta rá a hármast, összességében több, mint 34%-kal be is talált. 

Ebben az évadban egyelőre 30% körül céloz, de van már segítsége, méghozzá 2019 nyarán érkezett ikertestvére, Robin Lopez. Robint mindig is a "gyengébb ikerként' könyvelték el, alapvetően egy megbízhatóan védekező, a festékben elfogadható hatékonysággal dobó centernek ismertük meg, aki 2008 és 2017 között összesen hat darab hármast szúrt rá, találat nélkül. Az elmúlt két évben elkezdett próbálkozni, de a 11/45-ös mutató nem sok jóval kecsegtetett - Milwaukee-ban viszont eddig (magához mérten) szintet lépett, hiszen a 33/96 (közel 35%) már mennyiségben is minőségben is komoly előrelépés. Egy-egy párharcban, egy-egy matchupnál ez egy újabb taktikai elem, amit bevethet Mike Budenholzer vezetőedző - egyelőre egyébként a korábbi playoffjaiban Robin nem próbálkozott triplával. 

A tripla utáni jellegzetes kosáröröme a "teázás", ezekből állított össze a Bucks YouTube-csatornája egy gyűjteményt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus