Női EuroCup: javított a Cegléd és a Győr, menetel a Szekszárd

A pihenő DVTK-ra pénteken délután ki-ki meccs vár a házigazda török csapat ellen.

fotó: fiba.basketball

A B-csoportban négy helyett csak három csapat küzd a két továbbjutó helyért. A DVTK első meccsén kikapott az izraeli Ramlától, akik tegnap legyőzték a házigazda Orman Genclik csapatát és továbbjutottak – a másik helyért ma 15 órától játszik ki-ki meccset a DVTK és az Orman gárdája.

Női kosárlabda EuroCup, A-csoport, 2. forduló:

Kayseri – Atomerőmű KSC Szekszárd 71-88

Kayseri: Harris 15, Günay 5/3, Gülcan 15/3, Harrigan 11/3, Brown 12. Csere: Miljkovics 11/3, Ural Topuz 2.  

Szekszárd: Studer 9/6, Friskovec 30/21, Theodoreán 2, McCall 14, Goree 17/3. Csere: Szabó 8/3, Krnjics 6, Zele, Gereben, Bálint 2. 

Nem jó előjelekkel várta a meccset a Szekszárd, mivel a meccs előtt derült ki, hogy rutinos játékosukra, Maja Skoricsra 4-6 hetes kihagyás vár, mivel térdében egy kisebb szakadást találtak, amit meg is kell műteni. Az első negyedben még nem érződött a magasbedobó hiánya, közel tízpontos előnyt harcoltak ki a tolnaiak, a másodikban viszont kicsit összekuszálódott a rotáció, feljöttek a törökök. A nagyszünetben aztán rendezték a sorokat Djokics Zseljko tanítványai, a második félidőben kiválóan védekeztek (főként a 15 lepattanó Goree emelkedett ki), támadásban pedig a 30 pontos szlovén Friskovec vitte a prímet, aki igen jól profitált Studer Ágnes klasszis irányítómunkájából (13 gólpassz). A 11 triplát hintő, remekül büntetőző magyar csapat így két sikerrel kezdte a csoportkört – zárásként a Győrrel találkoznak, és ha csak szoros vereséget szenvednek, már azzal is szinte biztosan továbbjutnak. 

Edzői értékelés (kscszekszard.hu):

Ayhan Avci: – A Szekszárd győzelme azért megérdemelt, mert ránk tudták erőltetni az akaratukat, míg a mi elképzeléseink kevésbé érvényesültek. Nem a vereséggel van bajom, hanem a különbséggel, de a részletekkel nem szeretnék bővebben foglalkozni.

Djokics Zseljko: – Az első mérkőzésünkkel nem voltam teljesen elégedett, viszont a Kayseri ellen, amely nemzetközi szinten is jó csapat, már az első perctől éreztem, hogy az elképzeléseim szerint történik minden. Nagyon fontos volt a ponterős Kalani Brown kikapcsolása, nálunk viszont Zala Friskovec eddigi legjobb szekszárdi játékát nyújtotta.

BC Promotej - UNI Győr 56-83

Promotej: Dubrovina 9/3, Horobets 12/6, James 4, Mosby 19/6, Ljubinets 2. Cs.: Musijenko, Mollova 10, Datsko.

UNI Győr: Kiesel 6, Dubei 16/6, Weininger 13/9, Török Á. 10/6, Mompremier 24. Cs.: Dombai 6/6, Lass, Barnai 6, Kéita 2, Révész.

A győriek az első fordulóban 14 pontos vereséget szenvedtek a Kayseritől, de szerencsére gyorsan rendezték a soraikat – már az első negyed végén robbantottak, ott kiharcoltak egy közel tízpontos fórt. A második játékrészben hullámzó volt a játék, amiből a végén a győriek jöttek ki jobban, növelték a differenciát, majd a harmadik játékrészben mindössze hat pontot engedélyeztek a Promotejnek, eldöntve ezzel a győztes kilétét. Mompremier 24 pontja és 10 lepattanója mellett a Dubei-Weininger-Török-Dombai négyest illik kiemelni, a magyar tüzérek 9/15 hármast süllyesztettek el, erre az extrára nem érkezett válasz a túloldalról. A zárófordulóban a Győrnek mindenképp le kell győznie a Szekszárdot a továbbjutáshoz, mert a Kayseri várhatóan legyőzi a Promotejt, így három csapatnak lenne 2-2 győzelme. A feltételezett hármas körbeverésben az egymás elleni eredmények szempontjából a Kayseri már biztosan -3-mal zár, a Szekszárd jelenleg +17-tel, a Győr -14-gyel áll. 

Edzői értékelés (gyorikosar.hu):

Kirill Bolsakov másodedző: – Ha egy hónappal később van ez a meccs, más eredmény születik. A vírus sok edzésünket, meccsünket törölte, átírta. Ráadásul jó csapatok és jól is játszó csapatok ellen kell bizonyítanunk. Fiatal játékosaink kissé megilletődöttek, a rutinosak pedig ezúttal nem játszottak igazán jól, főleg lepattanózásban maradtunk alul nagyon.

Iványi Dalma: – Az eredményen, a győzelmen túl az volt a legfontosabb, hogy visszataláljunk a saját ritmusunkhoz és a kissé megtépázott önbizalmunkat visszaszerezzük. Azt gondolom, összességében ez sikerült, hiszen jó teljesítményt nyújtott a csapat, pedig az ellenfél agresszíven, jól küzdött, de végig kézben tartottuk a találkozót. A szekszárdi meccsre hangolódunk most már, nyilván tudjuk, hogy várhatóan mi lesz a tét, de nem szeretném, ha ez agyonnyomná a lányokat. Mi még tanulási fázisban vagyunk, szokni kell ezt a helyzetet is, ha ki-ki meccs lesz a holnapi, az is jó, mert azzal is csak tapasztalatokat gyűjtünk.

Női kosárlabda EuroCup, C-csoport, 2. forduló:

VBW CEKK Cegléd - Hatay 85-66 

Cegléd: Gorjanácz 13/9, Moore 30, Ortiz 10, Sotiriou 17/6, McBryde 10/6. Csere: Kobolák 5/3, Ruják.
Hatay: Canada 8, Prince 14/3, Yavas 10/6, Siyahdemir 8/6, Ndour 17/3. Csere: Yaya 3/3, Basaran 6. 

A Cegléd az első körben kikapott a Szpartaktól, így második meccsén mindenképp győznie kellett a Hatay ellen, hogy életben tartsa reményeit – ezt pedig megcsinálták, pedig Bozóki nem állhatott a csapat rendelkezésére. Már a meccs elején élesebbnek tűnt a Cegléd, a törököknek kellett kapaszkodnia, és innentől kezdve gyakorlatilag az egész összecsapást a húzd meg –ereszd meg jellemezte, szerencsére a Cegléd folyamatosan meg tudott újulni és lerázta ellenfele minden próbálkozását, sőt a végén olyan nagy különbséget harcolt ki, amivel megalapozta továbbjutási reményeit. Moore 30 pontja extra teljesítmény, de Sotiriou (17 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) és Ortiz (10 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) is a tripla-duplával kacérkodott, Gorjanácz 13 pontot termelt, McBryde is eljutott 10-ig, sok lábon álltak a ceglédiek. Ha a zárókörben legyőzik a csoport leggyengébb tagját, az Adanát, akkor két győzelemmel fognak állni, és az eredmények alakulása folytán már akkor sem esnének ki, ha hármas holtverseny alakulna ki a csoportban: ők +2-vel zártak a Szpartak és a Hatay ellen a mini-tabellán, a Szpartak +17-tel, a Hatay -19-cel áll – a Hatay-nak legalább 18 ponttal kell nyernie, ami azt jelentené, hogy legalább az egyik gárda negatív pontkülönbéggel zárna az egymás elleni eredményeket tekintve.  

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus