A magyar nyerő szám Törökországban a 13-as

Vegyes mérleggel zártak kenyerüket külföldön kereső kosaras lányaink a múlt hét végi fordulóban. Romániában elkezdődött a bajnokság, török földön pedig jól teljesítettek, s győzelmeknek örülhettek honfitársnőink.

Hazai pályán kapott ki nagy küzdelemben a közelmúlt meghatározó olasz csapatától, a Parma együttesétől Rasheed Rita csapata, a San Martino. A magyar bedobó faultproblémák miatt mindössze 19 percet játszott. Ezalatt 8 pontot (2/5 dupla, 0/1 tripla, 4/6 büntető) szerzett, valamint 2 labdát és volt 1 gólpassza. 

Honti Kata együttese Velencében nyert rangadót, amint az a hétközi, hosszabbításos Euroliga-mérkőzés után várható volt, igen nehezen. A végig szoros, a Schio 75-70-es győzelmével végződő találkozón Kata csereként bizonyult csapata hasznos tagjának. A magyar női válogatott csapatkapitánya 24 percet játszva 2/5-ös dupla-, 1/1-es tripla-, valamint 5/6-os büntetőmutatóval, 12/3 ponttal zárta a találkozót. Leszedett 4 lepattanót (2-2 védő és támadó) és volt 2 eladott labdája. 

A másodosztályban Vida Panka 38 percet játszva főszerepet vállalt csapatának, a Triestinának az Udinében kiharcolt 57-45-ös győzelmében. A válogatott bedobó 18/9 (4/9 dupla, 3/8 tripla, 1/2 büntető) pontja mellé lekapott 6 lepattanót, s volt 1 eladott labdája. 

Romániában hosszú szünet után a hét végén rendezték az első idei fordulót, amelynek "magyaros" összecsapásán a papírformának megfelelően a Hutlassa Fannival felálló Targoviste fölényesen nyert a Vincze Andreát a soraiban tudó Marosvásárhely otthonában. A 83-42-es végeredménnyel záruló találkozón mindkét magyar lány csapata kezdő ötösében kapott helyet. Fanni 21 percet játszva 12 pontig (4/9 dupla, 4/4 büntető) jutott. Leszedett 5 lepattanót, volt 1 gólpassza, 3 szerzett és 1 eladott labdája. Andrea 27 percet töltött a pályán s 2/7-es dupla-, valamint 1/1-es büntetőmutatóval, 5 ponttal zárta a találkozót. Volt még 3-3 lepattanója és gólpassza, de 6 labdát eladott.

Kajdacsi Judit kolozsvári együttese Aradon lépett pályára, s kapott ki a papírformának megfelelően simán, 110-45-re a veretlen éllovas otthonában. A magyar center - talán már mondanunk sem kell - ismét dupla-duplát ért el, ha nem is olyan "izmosat", mint a szezon során oly sokszor. Kajdacsi kipontozódása miatt "csak" közel 31 percet töltött a játéktéren, s ezalatt 2/5-ös dupla-, valamint 2/3-as triplamutatóval 10/6 pontot tett a közösbe. Leszedett emellett 10 lepattanót - 3 támadó -, volt 1 gólpassza s 6 eladott labdája. 

A török bajnokságban mindkét magyar lány nagy csatában kivívott győzelemnek örülhetett. Horti Dóra csapara, a Canik a TED Ankara otthonában nyert 61-59-re. "Dodinak" nagy szerepe volt a diadalban, hiszen kipontozódásáig 37 percet játszva az 5/7-es dupla- s 1/2-es triplamutatóval megszerzett 13/3 pontja mellé leszedett 9 védő pattanójával mindössze egyetlen pattanóval maradt el a dupla-duplától. Ezúttal társai kiszolgálásában is jeleskedett, 4 gólpasszt "kézbesített" - igaz, ugyanennyi labdát el is adott. Statisztikai lapját 2 blokk teszi teljessé - összességében elismerésre méltó, dicséretes teljesítmény. 

Vajda Nusi csapata, a Botas a hétközi, svédországi Európa-kupa siker után most az Orduspor együttesét fogadta, s verte 80-75-re. Nusi jól játszott s 29 játékperc alatt 2/4-es dupla-, valamint 3/4-es triplamutatóval 13/9 pontot tett a közösbe, úgy látszik a 13-as - hiszen "Dodi" is ennyit dobott - nyerő szám volt Törökországban kosarazó honfitársnőinknek. Nusi leszedett 7 lepattanót - 3 támadót -, Hortihoz hasonlóan ő is 4 gólpasszt osztott ki társainak, s volt 1-1 szerzett és eladott labdája. 

A lengyel bajnokságban a múlt hét végén befejeződött az alapszakasz, amelyet a korábbi magyar kapitány, Stefan Svitek vezette Wisla Krakkó - soraiban Allie Quigley-vel - veretlenül nyert meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus