Hivatalos a 2025-ös női Eb logója

Bemutatták a jövő évi kontinenstorna logóját.

 

Ma délelőtt bemutatták a 2025-ös női Európa-bajnokság hivatalos logóját. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A logó bemutatásával a Nemzetközi Nőnapot is ünnepli a FIBA, elismerve a sportág sztárjait, akik segítenek inspirálni a női sportolók következő generációját.
 
Csehország, Németország, Görögország és Olaszország lesznek a 40. kontinenstorna társházigazdái, és ezek az országok jelennek meg az alapvető arculati elemekben. A különleges színminták az Eb-re készülő Brno, Hamburg, Pireusz és Bologna mindegyikének egyedi hangulatot adnak.
 
"A 2025-ös női Európa-bajnokság a női kosárlabda európai zászlóshajója, és fontos, hogy a torna előkészületei során minél jobban tudjuk fokozni az izgalmat" - mondta Kamil Novak, a FIBA Europe vezetője.
 
"A logó bemutatása ennek a folyamatnak a következő lépése. A formát a négy házigazdával szoros együttműködésben alakítottuk ki, és mindannyian elégedettek vagyunk a végeredménnyel."
 
Ez az első alkalom, hogy a női kosárlabda Európa-bajnokság négy országban kerül megrendezésre, miután először 2015-ben vezették be a társházigazda formátumot, és az előző öt Eb-ből négynek két ország adott otthont.
 
A jövő évi nagy tornához vezető út megkezdődött, miután a selejtezők első ablakát már novemberben megrendezték. A 36 résztvevő nemzet 2024 novemberében és 2025 februárjában folytatja a kvalifikációs küzdelmeket.
 
A 2023-as első diadala után Belgium a címvédő, a következő győztest pedig a görögországi Pireuszban található Béke és Barátság Stadionban koronázzák meg, mivel ez lesz az egyenes kieséses szakasz központi helyszíne.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Kép, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus