Negatív mérleg jó magyar teljesítményekkel

Nem volt túl sikeres hetük külföldön kosarazó hölgyeink csapatainak. Többségük alulmaradt, igaz azonban az is, hogy honfitársnőink többsége ennek ellenére kitett magáért

Romániában hét közben a Targoviste magabiztosan (90-55) nyert a Szatmárnémeti elleni rangadón. Hutlassa Fanni a győztes csapatban csereként 18 percet játszott, 2/5-ös dupla és 0/1-es tripla mutatóval 4 ponttal zárta a meccset. Emellett volt még 3 lepattanója, 2-2 gólpassza és szerzett, valamint 1-1 blokkja és eladott labdája.

Ugyancsak hét közben Kajdacsi Judit hozta a "szokásos" dupla-dupláját, 12 ponttal és 15 lepattanóval járult a Kolozsvárnak a Craiova otthonában kivívott 75-42-es győzelméhez. A center 32 percet játszott, s pontjait 5/9-es dupla, 0/2-es tripla, valamint 2/3-as büntető mutatóval érte el. Volt még 1-1 gólpassza és szerzett, valamint 4 eladott labdája.

Kajdacsi a hét végén is kitett magáért, ám csapatának az Alexandria ellen túl sok köze nem volt a meccshez, simán alulmaradt (90-56). A magyar középjátékos 35 percet játszott s ezalatt 23 pontot (8/15 dupla, 7/8 büntető) és 16 lepattanót (5 támadó) szerzett. Emellett volt még  2 gólpassza, 1 szerzett, valamint 5 eladott labdája. 

Vincze Andrea csapata, a Marosvásárhely is simán kikapott hét végén, a Gyulafehérvár verte csapatát 88-40-re. Andi együttese erősségei közé tartozott, 31 percet játszott s ezalatt 3/7-es dupla, 0/1-es tripla, valamint hibátlan, 3/3-as büntető mutatóval 9 ponttal zárt. Mellé szedett még 7 lepattanót, volt 3-3 gólpassza és eladott labdája, valamint 1-1 blokkja és szerzett labdája. Sajnos az elvben tegnap lejátszott Nagyvárad-Targoviste meccsről nem találtunk adatokat...

Az olasz élvonalban ami a magyar érdekeltségeket illeti, nagyjából a szokásos koreográfia szerint zajlottak az események: Honti Kata csapata, a Schio nyert, Rasheed Rita alakulata, a San Martino pedig kikapott. 

Katáék a amolyan nosztalgia rangadón verték 68-61-re az egykor sokkal szebb napokat látott Parma csapatát. Kata hozta a megbízható játékát, 3/5-ös dupla és 1/2-es büntető mutatóval 27 perc játék után 7 ponttal zárt, s mellé volt 2-2 lepattanója s gólpassza, valamint egyetlen eladott labdája. 

A San Martino, Rasheed Rita csapata gyenge kezdése miatt maradt alul végül nagy csatában Velencében. Az első negyedben 22-9-es hátrányba kerültek Ritáék, akik ugyan fokozatosan csökkentették hátrányukat, de végül 59-54-re kikaptak. Rita 13 pontjával (5/9 dupla, 0/2 tripla, 3/4 büntető) csapata második legjobb dobója volt. A "lőlapjára" még 2 lepattanót, 1-1 gólpasszt és szerzett, valamint 4 eladott labdát íratott. 

Noha Vida Anna minden bizonnyal játékos karrierje legerősebb dupla-dupláját hozta, csapata a Triestina elvesztette veretlenségé az olasz másodosztályban. Panka együttese hosszabbítás után maradt alul az Udine együttesével szemben. A 80-77-re elveszített összecsapáson a magyar válogatott bedobó egyetlen percet pihent, s a 44 játékperce alatt 27 pontot (9/15 dupla, 2/7 tripla, 3/7 büntető) és nem kevesebb mint 17 lepattanót (7 támadó) szerzett. Statisztikai lapján még 1 szerzett illetve 5 eladott labda olvasható.

Törökországban a két magyar kosaras csapata a két török sztár együttessel találkozott. Vajda Nusiék alakulata, a Botas Adana remek negyedik negyedbeli hajrájával megszorongatta a Fenerbahce együttesét. Érdekes dobóformát mutatott Nusi, hiszen a triplákat dobta a legjobban. A magyar kosaras hölgy 1/6-os dupla, 3/4-es tripla, valamint 1/3-as büntető mutatójával terhelte meg 34 perce alatt 12 ponttal a Fener kosarát. Volt még 4 lepattanója, 2 szerzett valamint 3 eladott labdája. 

Horti Dóráék a Galatasaray-t fogadták. Centerünk lett messze csapata legjobb dobója. A Canik Bid által 69-48-ra elvesztett mérkőzésen az együttes pontjainak pontosan egy harmadát, azaz 16-ot szerezte "Dodi", aki 6/13-as találati aránnyal dobta a duplákat és hibátlan, 4/4-es büntetőzéssel vétette magát észre. Volt 4 pattanója, amelyből hármat a Galata palánkja alatt kaparintott meg, szerzett 1 s eladott 4 labdát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus