Bemelegítés - A-csoport, 16. forduló

Szombaton teljes fordulót rendeznek a Férfi NB I A-csoportjában. A 16. forduló mérkőzései közül egyet a SportKlub, egyet az MTE TV közvetít, továbbá alsó-, és felsőházi rangadókkal vár bennetek a szombati játéknap. A mérkőzések felvezetőit, Fullcourt-linkjeit az alábbiakban elérhetitek.

Alba Fehérvár (4., 9-5) - Kaposvári KK (5., 9-6), szombat - 15:45 (SportKlub)
Játékvezetők: Pálla Z., Balog Gy., Boros T., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1789
 
Rosszul sikerült a fehérváriak évnyitó fellépése a csarnokavatón, ezért érthető módon javítani szeretnének. Ismét hazai környezetben játszhatnak, ám ez alkalommal országos nyilvánosság előtt. Valószínűleg azzal a kerettel vágnak neki a Kaposvár elleni rangadónak, mint a Körmenddel szemben vívott mérkőzésnek, ugyanis Tóth Péter még mindig a sérültek listáján szerepel. Ha a Drahossal megerősített somogyi csapat nyerni tudna, akkor ismét feljönnének a tabella első harmadába, és maguk mögé utasítanák a regnáló bajnokot. Jól járnak, akik figyelemmel követhetik a játéknap egyik rangadóját, izgalmas csata vár rájuk.
 
Falco-Trend Optika KC Szombathely (9., 5-9) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 5-10), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Makovsky Sz., Vida B., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1790
 
Szerdán nagyon sima vereséget szenvedett Pakson a szombathelyi együttes, mely sem önbizalmuknak, sem a rájátszásról szőtt álmaiknak nem tett jót. Perl és Simon betegség miatt hiányzott az együttesből, játékuk a szombati mérkőzés alkalmával is kérdéses. Ha Szabó ismét faltproblémákkal küzd majd, akkor a hétvégén magabiztos győzelmet arató baranyaiaknak komoly sanszuk lesz elhozni a két bajnoki pontot Szombathelyről, ez esetben megelőznék Will Tamásékat a bajnoki tabellán.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12., 1-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 6-8), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Bognár T., Minár L., (Schäffer)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1791
 
Nagy bajban vannak a hazaiak, ugyanis Sitku Ernő, az NYKK debütáló vezetőedzőjének elmondása szerint az ünnepek nem múltak el nyomtalanul a keret néhány tagján, így várhatóan a Szeged elleni, számukra kulcsfontosságú mérkőzés sem lesz sétagalopp. Főleg nem annak tükrében, hogy az idei szezon egyik meglepetéscsapata idegenben felettébb jó formát mutat. Ha nem jön legalább két extra teljesítmény a hazaiak részéről, akkor újabb sikert könyvelhetnek el vendégként Horváth Ákosék, s tovább növelnék esélyüket a rájátszásba jutást illetően.
 
EGIS Körmend (6., 8-7) - Sopron KC (3., 10-5), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Cziffra Cs., Ádám J., Jurák K., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1792
 
Nyugati rangadóra kerül sor az évet bravúros idegenbeli győzelemmel kezdő Körmend otthonában. Ősszel, Sopronban 8 pontos vereséget szenvedtek a piros-feketék, így nem csak a győzelemért, hanem legalább 9 egységnyi különbségért indulnak harcba szombaton. Az öt mérkőzéses győzelmi széria, a fehérvári siker, valamint a tény, hogy Zsarko Rakocsevics csütörtökön már együtt edzett a társakkal pozitív hatással bír a körmendi esélyekre, ám a Sopron sem panaszkodhat, hisz a Thomas honosítása után igazolt montenegrói kosaras, Milos Boriszov bizonyára jócskán megerősíti a kék-fehérek rotációs lehetőségeit. Ha a soproniak hagyományosan jól működő 2-2-it limitálni tudják a hazaiak, akkor joggal bízhatnak a győzelemben, kilenc pontos fór elérésében.
 
Atomerőmű SE (1., 12-2) - Zalakerámia-ZTE KK (11., 5-10), szombat - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Hegedűs T., Radnóti M., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1794
 
Csütörtök este érkezett a hír, hogy Völgyi Pétert felállították a ZTE kispadjáról, így a listavezető ellen Heinrich Róbert vezeti majd a kék-fehér együttest. Kérdés, hogy miként zajlott ez a hét a zalaiaknál, lélektani szempontból nehéz a helyzetük, nem életbiztosítás így pályára lépni a Paks otthonában. Az ASE szerdán egy félidő alatt lerendezte a Falcót, ám a második félidőben mutatott játékkal nem igazán volt elégedett Dzunics mester. Ahhoz, hogy megszilárdítsa vezető helyét a piros-kék mezes alakulat, mindenképpen győzniük kell a ZTE ellen.
 
Fortress Jászberény (8., 6-8) - KTE-Duna Aszfalt (2., 11-4), szombat - 18:30
Játékvezetők: Györffy P. A., Frányó P., Pozsonyi L., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1793
 
A legutóbbi játéknapon hazai környezetben győzedelmeskedett Földi mester együttese, mely hosszú negatív sorozatot zárt le magabiztos sikerével, azonban ahhoz, hogy tovább folytassák felfelé vezető útjukat a tabellán, le kell győzniük a jelenlegi második helyezettet. A Kecskemét közel húsz pontos hátrányból fordította meg a Szegeddel szemben vívott ütközetet, ekkora előnyt biztosan nem adhatnak szombati vendéglátójuknak. Egy esetleges hazai győzelemmel újra ott lehetnének a rájátszást érő helyek egyikén, a vendégek pedig sikerük esetén tovább üldözhetnék a Paksot. Érdekes csatára számíthatunk a forduló zárómérkőzésén.

 

Slide - Fekete Zsuzsanna
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus