Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 7. forduló

Csütörtökön elkezdődik a magyar férfi élvonal alapszakaszának hetedik fordulója - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

Pécsi VSK-VEOLIA (5-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-4)
2018. november 8., csütörtök, 18:30

Holnap este már el is kezdődik a forduló a Pécs-Szedeák meccsel. A mecsekaljai gárda Kecskeméten elvérzett egy ponttal, ezt leszámítva azonban nagyon magabiztos volt előtte és utána is. A Szedeák éppen ellenkezőleg: a DEAC elleni hazait és Kaposvár elleni idegenbelit leszámítva elmarad a gárda a várakozásoktól, és nem is csak eredményekben, sokkal inkább játékban (a Szolnoktól és Albától ki lehet kapni, de a Paks elleni TV-s meccs is elég gyengén sikerült, pedig az ASE egyelőre minden, csak nem meggyőző). Csirke Ferenc alakulata egyértelműen esélyesnek tekinthető az eddigi hat forduló alapján - a Szedeák egyelőre messze van a tavalyi összeszokottságától, és amíg ezt nem éri elé, ilyen nehéz idegenbeli összecsapásokat nehezen fog megnyerni.

Szolnoki Olaj KK (5-1) - DEAC (3-3)
2018. november 10., szombat, 16:00

A vendégeknél bemutatkozhat Ivosev Tamás, a DEAC legújabb szerzeménye, de a bajnok otthonában így is rettenetesen nehéz dolga lesz a hajdúsági alakulatnak. Berényi Sándor csapata nem volt túl meggyőző, de az előző körben szépen kihasználta a Falco kettős terhelés miatt meglévő gondjait. A Szolnok játékában is volt hullámvölgy az elmúlt hetekben, de Vojvodáék azért az eredményeket sorozatban szállítják, tegnap pedig ők is legyőzték a szombathelyi együttest a FIBA EC-ben, csak még simábban és idegenben. Ivosev érkezése megkavarhatja a dolgokat (és a labdák elosztását is), Boriszovval rendkívül érdekes párost alkothatnak 3-4-es poszton, de összességében nézve az Olaj jóval esélyesebbnek számít a keret minősége és mélysége alapján is.

Egis Körmend (4-2) - Serco - TF-BP (0-6)
2018. november 10., szombat, 18:00

Erről az összecsapásról nem nagyon kell hosszú sorokat írni, hiszen a Körmend hazai pályán még hibátlan, ráadásul az előző körben nyolc hónap után győzött újra idegenben is, a TF pedig még nyeretlen az egész évad során. A fővárosiaknak egy jobb meccsük volt a DEAC otthonában, de hasonló forgatókönyv most nagy meglepetés lenne az egyre jobb játékkal előrukkoló Körmenddel szemben - masszív favoritok a vasi piros-feketék.

Kaposvári KK (1-5) - Zalakerámia ZTE KK (4-2)
2018. november 10., szombat, 18:00

Ez egy érdekes találkozó lehet. A Kaposvár az előző körben Pakson is kikapott, így a TF előtt egyetlen pozícióval, a 13. helyen szerénykedik, a ZTE pedig a 4 győzelme után most két vereséget gyűjtött be. Azt is hozzá kell tenni, hogy Bencze Tamás csapata Szombathelyen, illetve a Szolnoktól kapott ki, ez a két vereség bőven belefér - főleg egy olyan csapatnál, amelytől az idény előtt senki nem várta, hogy négy sikerrel indítja majd a szezont. A Kaposvárnál Sheperdet kell egyre jobban beépíteni, mert ha őt sem sikerül rendszerbe illeszteni, nagyon gyorsan kilátástalan helyzetbe kerülhet a Somogy megyei alakulat még a középházba kerüléséért is, pedig alig ment még le pár játéknap. A Kaposvár kerete egyébként papíron semmivel sem rosszabb, mint a vendégeké, de a ZTE még az előző két fordulóban beszedett két veresége ellenére is sokkal többet mutatott, így jó esélyekkel utazhat Kaposvárra. A találkozó érdekessége, hogy pár hónapja egy felkészülési találkozón tömegverekedés tört ki Spica és Agafonov balhéja után, úgyhogy plusz motivációra valószínűleg nem lesz szükség egyik oldalon sem.

JP Auto - JKSE (2-4) - KTE-Duna Aszfalt (3-3)
2018. november 10., szombat, 18:00

A két gárda több szoros, utolsó pillanatban eldőlő találkozót játszott már most, mint amennyit egy-egy csapat egy egész idény során szokott. A vendégeknél Green a Pécs és a Sopron ellen is győztes kosarat szerzett, Forray Gábor legénysége azonban nem nyert még meccset idegenben, 0-3-ra áll a Kecskemét saját pályájától távol. A Jászberény az első körben még 91-90-re legyőzte az ASE-t, utána azonban az Alba ellen túl későn dobott kosarat, így 82-81-re kikapott, múlt hét végén pedig a Körmend nyert a berényi pályán 90-88-ra. Az legalább biztató, hogy úgy tűnik, Nelson pótlását megoldották Nikola Lazicsék Pitts-cel, most viszont egy újabb thriller várhat a két félre - a szoros meccs szinte garantált, az viszont megmondhatatlan, hogy ebből ki fog kijönni jobban.

Sopron KC (3-3) - Atomerőmű SE (3-3)
2018. november 10., szombat, 18:00

A Sopron Kecskeméten sem tudta megtörni a sormintát, mindhárom eddigi idegenbeli mérkőzését elveszítette, viszont hazai pályán még veretlen, és azt az ASE-t fogadja, amely hiába verte a Kaposvárt, ezúttal sem nyújtott igazán jó teljesítményt. Pakson ez a mérkőzés egészen nyílt is lehetne, Sopronban azonban egyértelműen esélyesebbek a hazaiak, akik többek között a Szolnokot és a Falcót is legyűrték már saját pályájukon - Szrecsko Szekulovics együttesétől komoly formajavulásra lenne szükség (Trajkovszkiéktól több palánk alatti munkára Gordon ellen, Evanstől koncentráltabb játékra kevesebb eladott labdával, Fausttól pedig úgy összességében határozottabb kosárlabda), hogy nyerési esélyei legyenek idegenben.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár összecsapást december 6-án játsszák.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus