Körmendi bravúr a Szolnok ellen, ismét nyert a Falco

Szoros meccsen, de szinte végig előnyben játszva győzte le a Körmend a Szolnokot, míg a Falco fokozatosan lépett el a Soprontól.

Magyar férfi NB1/A, alapszakasz:

Egis Körmend - Szolnoki Olajbányász 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)

Nagyot küzdött a Körmend. A hazaiak a Falco elleni elbukott rangadó után igyekeztek javítani, hogy továbbra is rájátszást érő helyen maradjanak, míg a Szolnok szeme előtt az a cél lebegett, hogy tovább tudják nyújtani a 7 meccsből álló győzelmi szériájukat, és egyúttal őrizzék az előnyüket a tabella élén. Fordulatos 1. negyedet játszott a két csapat, ahol a Körmend kezdett jobban, majd fordított a Szolnok, ezt követően pedig ismét a hazaiak percei következtek, és ők is jöttek ki jobban ebből az adok-kapokból, köszönhetően annak is, hogy Thames 10 pontig jutott ebben a játékrészben. A következő 10 percben magabiztosan őrizte az előnyét a hazai csapat, sőt még növelni is tudta, így bizakodva várhatták a 2. félidőt. A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, bár a védekezését megkeményítő Szolnok vészesen zárkózott a Körmendre, de 4 pontnál kevesebbre nem tudták csökkenteni a különbséget, így végül összejött a hazaiaknak a bravúr, és ezzel a rájátszásban is bebiztosították a helyüket.

Nem estek a szolnoki triplák. Ha valamiben keresni kell a listavezető gyenge teljesítményének az okát, akkor az egyértelműen a pocsék triplázásuk, ugyanis mindössze 5/26 kinti dobásuk ért célba, Subotic (2/6), Badzim (1/6) és Kovács (0/3) sem találta a kinti dobását, ahogyan a többiek sem. Ez sem kellett volna, hogy automatikusan vereséget jelentsen számukra, de mindössze Subotic (22 pont, 17 lepattanó) és Cakarun (16 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) nyújtott náluk jó teljesítményt, így a megnyert lepattanózás (31-41) ellenére sem tudták felülmúlni ellenfelüket. A Körmendnél kicsit jobban eloszlottak a terhek, Taylor (17 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz) és Ireland (16 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) a pontszerzés mellett a labda járatásából is kivette a részét, míg Thames a 17 pontja mellett 4 labdát is szerzett. A hazaiak jobban tripláztak (7/19), a labdát is jobban járatták (19-13-as gólpasszarány), és nagyrészt kiegyensúlyozottan teljesítettek védekezésben, ami most elegendő volt a győzelemhez.

A Körmend legjobb dobói: Thames 17/6, Taylor 17, Ireland 16/9

A Szolnok legjobb dobói: Subotic 22/6, Cakarun 16, Warner 11/3

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Sopron KC 107-87 (29-24, 26-20, 31-26, 21-17)

Fokozatosan lépett el a Falco. A Falco egy kisebb hullámvölgyet követően behúzta az előző 2 találkozóját, amivel tapad a Szolnokra, míg a Sopron 4 meccses győzelmi sorozata megszakadt a hétvégén, és ezt a csorbát igyekeztek kiküszöbölni, már csak azért is, mert még közel sem biztos a helyük a rájátszásban. A vendégek kezdték jobban a találkozót, de 2-6 után egy 17-4-es periódus következett, így előnybe került a Falco, és csak Elmore 11 pontja miatt nem lett nagyobb a különbség az 1. negyedben. Hasonló mederben zajlott a következő játékrész is, Elmore vezérletével szorongatott a Sopron, de egy 9-0-s futásra építve (52-40) nem sokkal a szünet előtt magabiztos előnybe került a Falco. A fordulást követően már nem tudott szorongatni a Sopron, a hazaiak ismét hozzá tudtak tenni pár pontot az előnyükhöz, és a hátralévő időben már nem forgott veszélyben a győzelmük.

Keller parádézott. Támadásban összességében jó volt a Sopron, ráadásul Elmore személyében egy megbízható fegyverük is akadt, aki 28 pontját 9/12-es mezőnymutatóval és 7/8 büntetővel hozta össze, és emellett 4 gólpasszt is kiosztott. Boriszov (16 pont) és Thompson (12 pont) igyekezett a leginkább fellépni mellé, Takács a helyére küldött 3/4 triplát, de összességében kicsit egyedül maradt Elmore, Boriszov főleg akkor szerezte a pontjait, amikor már nem igazán számított, ami főleg azért okozott problémát a vendégeknek, mert a túloldalon a többen is kiváló teljesítményt nyújtottak. A prímet a 12/14 dobását elsüllyesztő Keller (26 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz) vitte, de mellette Perl (24 pont) és Váradi (19 pont, 7 gólpassz) is meg tudott villanni, Anderson (11 pont, 7 gólpassz) pedig remek irányítójátékkal kompenzálta az 1/8-as triplamutatóját, összességében pedig ellenállhatatlan támadójátékot produkáltak. Lepattanózásban (38-26) és gólpasszokban (27-13) is nagy különbség volt a két csapat között, megérdemelt győzelmet aratott a Falco.

A Falco legjobb dobói: Keller 26, Perl 24/12, Váradi 19/6

A Sopron legjobb dobói: Elmore 28/9, Boriszov 16/6, Thompson 12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - Egis Körmend Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus