NBI/A: Három azonnali visszavágó, három "másik" hétvégén

Egy mérkőzés pénteken, a többi szombaton - mutatjuk a hétvégi NBI/A-s programot.

fotó: hunbasket.hu

Hat találkozót rendeznek péntek-szombaton a magyar férfi élvonalban és ebből csak egy jut péntekre, mégpedig a hétközi ZTE-Kecskemét visszavágója utóbbi otthonában. Azon a mérkőzésen a nagy formában lévő KTE idegenben is győzni tudott és mivel hazai pályán eddig 6-2-re áll, így most is esélyesebbnek tűnik, a zalaiaktól mindenképpen stabilabb védekezésre lenne szükség a visszavágáhosz, de vendégként egyelőre egyetlen győzelemt arattak csak.

Szombaton jön az Alba-Sopron és a DEAC-Jászberény visszavágó, ezeket a meccseket is megrendezték hét közben fordított pályaválasztással, akkor a Fehérvár és a Debrecen is nyer, úgyhogy most saját pályájukon nyilván esélyesebbek - a DEAC számára abszolút kötelező a siker, de a már soroazatban ötöt nyerő Alba sem nagyon hibázhat.

Az OSE-Pakson az a kérdés, hogy az otthon parádézó tolnaiak idegenben is képesek-e nyerni, mert ott azért jóval szerényebb eredményeik voltak eddig, míg az Oroszlány minden győzelmét ebben a csarnokban aratta eddig, hét közben a Kaposvárt intézte el. Az említett Kaposvárnak most is nehéz dolga lesz a Falco ellen, főleg hogy Hendlein és Jukic is sérült, így magas poszton gyakorlatilag alig maradt bevethető játékosa az együttesnek, így itt idegenben is toronymagas favorit a Szombathely. Mindezen felül lesz még egy PVSK-Szedeák, aminek az első felvonását decemberben Szegeden 89-85-re megnyerték Govensék, kíváncsian várjuk, hogy vissza tudnak-e vágni az otthon 6-2-re álló Budimirék.

A program:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Zalakerámia ZTE KK péntek 17:00
Alba Fehérvár - Sopron KC szombat 17:00
OSE Lions - Atomerőmű SE szombat 18:00
DEAC - Jászberényi KSE szombat 18:00
PVSK-VEOLIA - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szombat 18:00

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus