Egy légiósát sem tudta megtartani a DEAC

Volt, akinek tettek ajánlatot, de senki sem őket választotta a tavalyi légiósaik közül - megkezdődött a felkészülés, de egy külföldit még igazolni fognak.

A tervezetteknek megfelelően, augusztus 13-án hétfőn elkezdte a felkészülést a DEAC NBI A-csoportos kosárlabdacsapata. A története első szezonjában a stabil bennmaradást érő 11. helyen végzett csapat játékoskerete a nyáron jelentősen átalakult, több mint fele kicserélődött.

A magyarok közül Molnár András visszavonult, Farkas Attila Sopronban, Lajsz Gergely Körmenden, míg a szinte teljes szezont kihagyó Fekete Viktor Jászberényben folytatja pályafutását. Bár volt, akinek ajánlatott tett a klub, a szezont befejező idegenlégiósok közül senki sem maradt a csapatnál. Ivan Lilov Kaposvárra, Jahmal Jones Szlovákiába igazolt, Goran Martinics visszatér Romániába, míg Isaiah Armwood és Dallas Lauderdale még keresi csapatát.

Nem tétlenkedett azonban a nyár folyamán a szakmai stáb, a felkészülés kezdetére igyekeztek megerősíteni a csapatot. Az előző szezonban bajnoki címet ünneplő Polyák László Szolnokról, míg az ezüstérmet szerző Milos Boriszov Szombathelyről teszi át székhelyét Debrecenbe. Az argentin válogatott bő keretébe is behívott center, a Denveri Egyetemről érkező Daniel Amigo első profi szezonját kezdi majd meg a Cívisvárosban. Jahenns-Ley Manigat a litván Pieno Zvaigzdes csapatától igazolt a DEAC-ba, míg a svéd válogatott Adam Ramstedt Sodertalje Kings együttesét hagyta ott a hajdúságiakért.

Bognár Kristóf, Kósa Tamás, Velkey János, Kozák Márton, Opre Roland és az előttünk álló évadban már „kosár-magyarnak” számító Godwin Omenaka maradt a csapatnál, míg a tavaly a felnőttek között már bemutatkozó Tóth Bence aláírhatta élete első profi szerződését.

- Egyelőre csak a magyar maggal kezdtük meg a felkészülést, Daniel Amigo, Adam Ramstedt és Jahenns Manigat a héten csatlakozik, míg Milos Boriszov jövő héten érkezik. Addig is öt fiatal akadémista segíti a munkánkat Gáspár Mátyás, Sólyom Bence, Csomor Péter, Kozák Bertalan és Balázsi Soma személyében. A keret már majdnem teljesnek tekinthető, egy külföldi játékos szerződtetését tervezzük még, de konkrétumokról még nem tudok beszámolni. Nyolc edzőmérkőzést tervezünk, külföldi és magyar csapatokkal egyaránt szeretnénk játszani, de azt még nem tudom megmondani, hogy ezekből melyik lesz zártkapus és melyik lesz a közönség számára is megtekinthető. Terveink szerint a szurkolók szeptember elején már láthatják hazai környezetben a csapatot. –mondta a felkészülés kezdetéről Berényi Sándor vezetőedző a deacbasket.hu-nak.

DEAC játékoskerete:

Távozók: Farkas Attila (Sopron), Lajsz Gergely (Körmend), Ivan Lilov (Kaposvár), Jahmal Jones (BC Prievidza, szlovák), Goran Martinics (Marosvásárhely, román), Fekete Viktor (Jászberény), Isaiah Armwood (?), Dallas Lauderdale (?)

Érkezők: Tóth Bence (utánpótlásból felkerült), Polyák László (Szolnok), Milos Boriszov (Falco), Jahenns-Lay Manigat (Pieno Zvaigzdes, litván), Adam Ramstedt (Sodertalje Kings, svéd), Daniel Amigo (Denver, NCAA)

Maradtak: Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Godwin Omenaka, Kozák Márton, Opre Roland.

fotó és forrás: deacbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus