Gyászol a magyar kosárlabda: Elhunyt Ibrányi Márta és Kocsis Nándor

Isten nyugosztalja mindkettejüket!

A Hunbasket gyászközleménye:

A magyar kosárlabdasport újabb két legendáját vesztette el: elhunyt Ibrányi Márta és Kocsis Nándor.
 
 
Ibrányi Márta haláláról a dunakeszipost.hu számolt be:
 
Döbbenten értesültünk a tragikus hírről. Ibrányi Márta testnevelő, edző, feleség, édesanya, nagymama, barát és ezrek Márti nénije 2024. január 17-én elhunyt. 
 
Ibrányi Márta 1957.06.06-án született Budapesten. Általános iskolai tanulmányait az Aga Utcai Általános Iskolában végezte el, majd a Kaffka Margit Gimnáziumba járt és ott érettségizett. Érettségi után a KELTEX nevű szövőgyár kollégiumában volt nevelő. 1976-ban képesítés nélkül kezdett tanítani. Pesterzsébeten esti tagozaton elvégezte a Budai Tanítóképző Főiskolát testnevelési szakon. Párjával, Szabó Ferenccel együtt legendás testnevelői párt alkottak. Közben elvégezte a Testnevelési Egyetem sportszervező szakát és a kosárlabdaedzői szakot. 3 lánya született. Mindhárman a kosárlabda szerelmesei lettek, és a Radnóti Miklós Gimnázium tanulói voltak.
 
Évtizedeken keresztül részt vett a város életében, egykor mint sportbizottsági tag, mint a diáksportbizottság vezetője is aktív tagja volt a dunakeszi sportéletnek. Számos alkalommal tüntette ki a város. A Pest Megyei Diáksport Szövetség szakreferenseként szervezte a diákolimpiai versenyeket a térségben. Az itt eltöltött évtizedek alatt a kosárlabdasportágban ért el kiemelkedő eredményeket. Két válogatott sportoló kezdett az iskolai kosárlabdacsapatánál kosarazni: Horváth Ákos és Englert Orsolya. Számos diákolimpián országos döntőig juttatta a csapatát. Unokái születésével a nagymamaság jelentette neki a legnagyobb örömet, edzői munkáját halála előtti napokban is szívvel-lélekkel végezte.
 
 
Kocsis Nándor elhunytáról pedig Farkas Attila írt a Kosarasok Klubja facebook-oldalán:
 
Elhunyt Kocsis Nándor, a Budapesti Kosárlabdázók Szövetségének egykori főtitkára, az MKOSZ gazdasági vezetője. Temetése a Megyeri úti temetőben lesz február 13-án 9 órakor.
 
 
Isten nyugosztalja mindkettejüket!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; dunakeszipost.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus