Dzunics nem minősíti az Alba játékát, Fekete szégyelli magát

Edzők és játékosok értékelése az NBI/A szombati játéknapját követően.

Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 88-68

Dragan Aleksic: Gratulálok a fiúknak nagyon jól elkapták a fonalat, védekezésben és támadásban is jók voltunk. Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot.

Gasper Okorn: Nem voltunk ma készek arra, hogy meglepetést okozzunk itt Szolnokon. Elnézést kérek a szurkolóinktól a mai mérkőzésért.Otthon biztos, hogy meg fogunk tenni mindent, hogy nyerjünk.

Tóth Ádám: Megcsináltuk ma este azt amit szerettünk volna. A Falco még nem teljesen állt össze, de jobbak lesznek ők is. Köszönjük a szurkolóknak, nagyon sokat jelentett, hogy itt voltak.

Váradi Benedek: Nem játszottunk ma jól, sem védekezésben, sem támadásban. Otthon mindent meg fogunk tenni, hogy a két vesztes meccs után győzzünk.

Egis Körmend - Alba Fehérvár 83-65

Antonis Constantinides: Először is szeretnék sok sikert kívánni az Alba Fehérvár csapatának a keddi Fiba Europe Cup mérkőzésre. Kívánom, hogy találják meg a helyes utat, hogy elérjék a csoportkört, amely nemcsak nekik, hanem a magyar kosárlabdának is nagyon-nagyon fontos lenne. Nekünk ez egy nehéz győzelem volt a debreceni előzmények után. Különösen a játékosoknak, hogy az edzőjük nem volt jelen. De sokat dolgoztunk ezen mentálisan az egész hét folyamán. Nagyon elégedett vagyok, mert a csapat azt mutatta, amin dolgoztunk a héten és úgy reagáltak. A másik oldalról tudtuk, hogy az Albának szerdán nehéz mérkőzése volt és egy hosszú útról tértek haza. Megpróbáltuk a védekezésünkkel zavarba hozni őket és nyomást gyakorolni rájuk. Percről percre és negyedről negyedre a fáradtságukra is építeni,. mert ez nem könnyű az Alba számára. Rövid idő alatt a harmadik mérkőzést játszották. Úgy gondolom, ez volt a mérkőzés kulcsa. Szintén sikerült semlegesítenünk a két legfontosabb fegyverüket, a gyorsindításokat, amikkel a pályát szét tudják húzni és a hárompontosokat nyitott helyzetekből. Volt pár rossz pillanatunk, de ez normális egy mérkőzés során, nincs is probléma emiatt a játékosaimmal. Rossz edző lennék, ha nem gratulálnék az engem helyettesítő Bojan Hrisztovszkinak, mert jobb munkát végzett, mint amikor én ott vagyok. Gratulálok mindenkinek, nagy köszönet a szurkolóinknak, akik erőt adnak nekünk, ahogy már ezt sokszor mondtam. Még egyszer sok sikert az Albának a bajnokságban és kedden a Fiba Europe Cup selejtezőben.

Dzunics Branislav: Én is szeretnék gratulálni a Körmendnek a megérdemelt győzelemért. Sajnálom, hogy nem tudtunk a mai estén úgy játszani, hogy jobb mérkőzés legyen. Azt gondolom, hogy az első negyedben ez a mérkőzés már eldőlt. Nagyon sok hibával játszottunk, de inkább nem minősíteném a játékunkat. Rangadó sajnos nem lett a mai mérkőzésből, de remélem, sikerül összeszedni magunkat.

Kenyon McNeail: Ez egy jó mérkőzés volt a számunkra, különösen mivel ez az első hazai mérkőzésünk a szezonban. Az ellenfél egy nagyon jó csapat, különösen veszélyesek voltak a hárompontos vonalon kívülről. Úgy gondolom, hogy számomra nem a legjobb volt a körmendi színekben, de a csapat engedte, hogy vezessem őket és lehetőséget tudtam számukra teremteni, hogy sikeresek legyünk.

Lóránt Péter: A Körmend megérdemelten nyert. Nagyon agresszíven játszottak, nem feküdt nekünk ez a kemény stílus. Próbáltuk minél gyorsabban megoldani a dolgokat. Az látszik, hogy még sok munka áll előttünk. De az is látszik, ahogy tudtuk, hogy a Körmend hazai pályán nagyon veszélyes. Igazából nehéz bármit is mondani, mert arra készültünk, hogy Ferenczet megfogjuk, aztán az elején mindjárt dobott 8-10 pontot és ez megadta a hazai csapatnak a ritmust, amire belejöttek már a légiósok is. Megyünk tovább, kedden egy fontos mérkőzésünk van, megpróbálunk a csoportkörbe jutni a Fiba Europe Cup-ban.

Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 63-82

Fekete Ádám: Elismerésen a Szegednek, mert jól játszottak és megérdemelt győzelmet arattak. Elnézést kérünk a szurkolóinktól a mutatott teljesítményünk miatt. Az első félidőben a kilenc játékosunkból egy volt olyan agresszivitással a pályán, ahogy kellett volna játszani a kezdetektől. Tizennégy hárompontost kaptunk, ezért elsősorban magamat kell szégyellnem, mert nem tudtam elérni, hogy játékosaim kitegyék a szívüket-lelküket a pályára. A szünet után aztán volt egy olyan ötösünk, amely megtette ezt, de akkor újabb demoralizáló hármasokat kaptunk. Spica teljesítménye nem véletlen, mert fájdalomcsillapítókkal játszott. Vele és nélküle sem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit korábban.

Andjelko Mandics: Jó meccset játszottunk, azt láttam viszont a pályán, amit korábban elterveztünk. Hatvanhárom pontot kaptunk, ami nagyon kemény, komoly munka eredménye volt. Támadásban türelmesek voltunk, így jó helyzetekből eredményesen fejeztük be akcióinkat. Ugyanakkor a győzelmünk kulcsa egyértelműen a védekezésünk volt, amely lehetővé tette, hogy így támadhassunk. Sajnálom, hogy Ádámnak nem jött össze a háromszázadik mérkőzésén a győzelem, de ilyen a sport. Sok sikert kívánok a Kaposvárnak a folytatásban!

Atomerőmű SE - Serco - TF-BP 105-64

Szrecsko Szekulovics: Én is gratulálok a saját, illetve a TF csapatának is. A papírforma szerint jobbak vagyunk. Egész héten azért dolgozunk keményen, hogy hozzuk az eredményeket. Persze a mai mérkőzésen könnyebb dolgunk volt, mert nem volt rajtunk nyomás, ez jót tett nekünk. Nagyon köszönjük a közönségnek, hogy ilyen szép számban kilátogattak, és buzdítottak minket!

Merim Mehmedovic: Gratulálok a paksi csapatnak a győzelemhez! Abban hibáztunk, hogy nem tudtuk követni a hazai csapatot. Tudtuk, hogy mit vállalunk az A csoportos szerepléssel. A fiatal játékosoknak ez egy jó lehetőség a tapasztalatszerzésre. Büszke vagyok arra, hogy itt vagyunk, és próbálunk tovább építkezni.

Horváth Kristóf: Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, betartottuk, amit az elmúlt heti edzéseken gyakoroltunk, illetve Szrecsko edzői utasításait végrehajtottuk. Magabiztosan hoztuk a mérkőzést.

Beák Gábor: Nagyon jó csapat ellen játszottunk! A csapatunk részéről voltak jó pillanatok, ezeket próbáljuk tovább vinni majd. Rengeteg hibánk volt, de ez annak köszönhető, hogy egy út elején járunk. Reméljük, hogy ez változni fog a jövőben.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus