Hangolódjunk: ezt várják a résztvevők a mai playoff-meccsektől

Mindenhol a pályaelőnyben lévő csapat nyerte az első meccset, most mindenhol a hátrányban lévő gárda egyenlíthet otthon. 

Atomerőmű SE - Szolnoki Olaj KK 

Ruják András, ASE:

Az Olaj TV felvezetője:

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Enegia KC Szombathely

Tormássy Zsolt, ZTE (szurkoló):

Szrecsko Szekulovics, Falco (vaol.hu): Most már ellenfelünkön van a nyomás. Természetesen megpróbáltuk leszűrni a keddi mérkőzés tapasztalatait. Tudjuk, hogy hatékonyabbá kell tennünk például a védekezésünket – Radic az első félidőben például sok gondot okozott, igaz, a második félidőben már lényegesen jobban védtük, rá nagyon kell figyelnünk. De amúgy is sok könnyű dobást engedtünk ellenfelünknek, eladott labdákkal segítettük a dolgát. Abban pedig nagyon bízom, hogy még egyszer a keddihez hasonló rossz dobóformával nem rukkolunk elő. A keretünk teljes, azzal, hogy a párharc első meccsét megnyertük szerintem a társaság megnyugodott. A folytatásban azon leszünk, hogy mielőbb lezárjuk a negyeddöntőt. Az alapszakaszban nyertünk Zalaegerszegen, megpróbálunk most is. Tudjuk, hogy sok szurkoló elkísér minket, együtt könnyebb lesz kicsikarni az újabb győzelmet. Persze tisztában vagyunk vele, hogy ismét kiélezett, feszült hangulatú, fizikálisan kemény meccs vár ránk – de szerintem van esélyünk a győzelemre.

Pécsi VSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 

Supola Zoltán, PVSK:

Lóránt Péter, Alba:

KTE-Duna Aszfalt - Egis Körmend 

Pongó Máté, Kecskemét:

Antonis Constantinides, Körmend (vaol.hu): A célunk az, hogy továbbra is alacsony dobott ponton tartsuk az ellenfeleinket, így pénteken idegenben is oda fogjuk tenni magunkat. Agresszív és koncentrált hozzáállásra számítok, akkor meglephetjük a KTE csapatát. Szép volt a hazai győzelem, de a párharc még nincs lefutva. Nem szabad könnyelműnek lennünk, a kecskeméti mérkőzés nehezebb lesz, az biztos. Ha nyerünk, akkor az már komoly lélektani előnyt is jelenthet, és kisebb nyomás nehezedne a játékosokra. Bízom a csapat minden egyes tagjában, a magyar játékosoknak meg külön gratulálok azért, hogy igen jól éltek a kapott lehetőséggel a hazai mérkőzésen. Ha egységesek leszünk, ha odafigyelünk, akkor van esélyünk Kecskeméten, pláne, ha szurkolóink ismét nagy lelkesedéssel biztatnak bennünket.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus