Kemal Karahodzics: Úgy érzem, sok örömet szerzünk a kecskemétieknek

Karahodzics stabil tagja a KTE-nek.

A Hiros.hu készített interjút a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosárlabdázójával Kemal Karahodziccsal, részlet a cikkből: 

Tizenegy évvel ezelőtt érkezett Kecskemétre, az akkor még másodosztályban játszó KTE kosárlabda csapatába. Azóta feljutottak az első osztályba és szép sikereket értek el, megszerezte a magyar állampolgárságot és válogatott lett, családot alapított és ma már két gyermek boldog apja. Azt mondja, Kecskemét minden szegletét ismeri. Új otthonra lelt itt a vajdasági Topolya, majd Szabadka után. Kemal Karahodziccsal beszélgettünk.

– Nehéz döntés volt elhagyni Szerbiát és átköltözni Magyarországra?

– Nem mondanám, hogy igazán nehéz volt. Szerbiában akkoriban nem volt túl jó a kosárlabda helyzete, így az előrelépés lehetőségét láttam a Kecskemétre igazolásban. Úgy gondolom, hogy tudtam is élni ezzel a lehetőséggel. Feljutottunk az első osztályba, ahol azóta szép eredményeket érünk el. Úgy érzem, hogy sok örömet szerzünk ezzel a kecskemétieknek.

– Hogy érzi magát a klubnál?

– Nagyon családias a légkör. Sok játékos, aki idejön, évekig marad, mert érzik ezt a jó hangulatot. Jó a szervezettség is, így valóban arra tudunk fókuszálni, ami a dolgunk: hogy jól játsszunk. Van egy szurkolói bázisunk, akik minden hazai meccsünkre kijönnek, bárhogy is megy éppen a csapatnak, és mi nagyon értékeljük ezt.

– Az elmúlt években stabil tagja lett a KTE-nek. Úgy tűnik, gyökeret eresztett Kecskeméten. Hogy látja a következő éveit?

– Most 33 éves vagyok, és remélem, még jó pár évet tudok játszani ezen a szinten. Ehhez nagyon fontos figyelni az edzőmunkára, a táplálkozásra és az életmódra. Ahogyan az ember öregszik, egyre fontosabban ezek, hogy magas szinten maradjon a teljesítménye.

 

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el.

 

Fotó, slide: hiros.hu; Banczik Róbert

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus