Pongó Máté: Új még a szerep, de nem tartok tőle

A Pécs irányítója szerint nehéz lesz bejutni a legjobb öt közé, de csak akkor lehet előrelépni, ha az ember ilyen célokat tűz ki maga elé. 

Kecskemétről szerződött Pécsre a nyár folyamán Pongó Máté és a felkészülés nehéz részének vége felé közeledve, az edzőmeccsek kezdete előtt a pvsk-panthers.hu-nak adott interjút.

"Tavaly Kecskeméten is hasonló volt a helyzet, annyi volt a különbség, hogy akkor Wittmann Krisztián személyében azért volt a posztomon egy nagyon rutinos, sok nagy csatát megélt játékos is. Itt most kettőnk (a másik: Simon Kristóf) közül én vagyok a rutinosabb. Új még a szerep, de nem tartok tőle" - mondta Pongó arról, hogy kezdő irányítóként szerepelhet, ami nem megszokott ebben a bajnokságban, hiszen a legtöbb csapatnál légióst oldja meg ezt a posztot.

Mint fazonszabásznak, azért van mit tanulnia még a pécsi játékrendszerről.

"Az biztos, hogy elég sok az új dolog. Tudni kell, hogy én még az NB I-ben azért nem dolgoztam együtt sok edzővel. Úgy látom azonban, hogy Csirke Ferivel megvan az összhang, szóval jól haladunk munkával."

És hogy gondolt-e már arra, hogy egy jó szezonnal a válogatottnál is szóba kerülhet?

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jutott eszembe. A válogatottban ugye Govens személyében most egy honosított játékos szerepel ezen a poszton, szóval ha az ember tud kiemelkedőt nyújtani, akkor azért oda lehet kerülni. Az azonban jelen pillanatban sokkal fontosabb, hogy a PVSK-val elinduljunk azon az úton, amit kitűztünk magunk elé. A cél, hogy az első ötbe kerüljünk ambiciózus, és nem is kérdés, hogy nagyon nehéz lesz megvalósítani, hiszen szinte minden csapat erősödött tavaly óta. Viszont csak akkor lehet előrelépni, ha az ember nagy célokat tűz ki maga elé. Szóval a lényeg, hogy jól szerepeljünk a Péccsel. Ha nekem is jól megy a játék, annak nagyon fogok örülni, a többit meg úgyis tudjuk, hogy ez hozhatja magával."

fotó és forrás: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus